Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Latviešiem nespēlējot, zaudējumus piedzīvo ''Blue Jackets'' un ''Sabres''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Latviešiem nespēlējot, zaudējumus piedzīvo ''Blue Jackets'' un ''Sabres''
Žans Fransuā Berubē. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) naktī uz sestdienu neveiksmes piedzīvoja Kolumbusas ''Blue Jackets'' un Bufalo ''Sabres'', kas attiecīgi ar 0:4 piekāpās Karolīnas ''Hurricanes'' un ar 3:5 Sentluisas ''Blues''. Nedz Elvis Merzļikins, nedz Zemgus Girgensons nespēlēja.

• Spēlējot bez Elvja Merzļikina, kurš ķermeņa lejasdaļas savainojuma dēļ nav spēlējis kopš 17. februāra, Kolumbusas ‘’Blue Jackets’’ naktī uz sestdienu ar 0:4 piekāpās Karolīnas ‘’Hurricanes’’.

• Daudz darba vārtos bija vārtsargam Žanam Fransuā Berubē, kurš aizvadīja trešo maču NHL šajā sezonā. Karolīna uz viņa vārtiem meta 50 reizes, vārtsargam tverot 46 metienus. Kolumbusa tikmēr uz ‘’Hurricanes’’ vārtiem izdarīja vien 19 metienus.

• Karolīnai vārtus guva četri dažādi hokejisti otrajā un trešajā trešdaļā. Šis ‘’Hurricanes’’ bija jau ceturtais panākumus pēc kārtas, kas ļāvis ar 76 punktiem nonākt Austrumu konferences līderos.

• Kolumbusa cieta trešo neveiksmi pēdējos desmit mačos un tā šobrīd atrodas devītajā vietā Austrumu konferencē. Nākamo maču ‘’Blue Jackets’’ aizvadīs naktī uz pirmdienu, kad cīnīsies pret Teodora Bļugera Pitsburgas ‘’Penguins’’.

• Nespēlējot joprojām arī Zemgum Girgensonam, piekto zaudējumu pēc kārtas šonakt piedzīvoja Bufalo ‘’Sabres’’, kas astoņu vārtu mačā ar 3:5 piekāpās Sentluisas ‘’Blues’’. Tā izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas un šobrīd ieņem otro vietu Rietumu konferencē.

• Uzvara ‘’Blues’’ nenāca viegli. Vēl trešās trešdaļas 13. minūtē ‘’Sabres’’ izlīdzināja rezultātu, taču Koltons Pareiko 14. minūtē atjaunoja vadību Sentluisai. Pēdējā minūtē ‘’Blues’’ nodrošināja uzvaru ar piektajiem vārtiem.

• Uzvarētājiem Džordans Kairu izcēlās ar diviem precīziem metieniem, tādējādi šajā sezonā hokejistam jau izceļoties 20 reizes.

• ‘’Sabres’’ meta vairāk uz vārtiem (38:23), bet ‘’Blues’’ rindās Ville Huso atvairīja 35 metienus. Ne tik spoži vārtos klājās Dastinam Tokarskim, kurš atvairīja 18 no ‘’Blues’’ izdarītajiem 22 metieniem.

• Nākamo spēli Bufalo, kas Austrumu konferencē ieņem priekšpēdējo 15. vietu, aizvadīs svētdienas vakarā, kad viesosies pie Dalasas ‘’Stars’’.

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas Viaplay plaformā.

NHL 26. februārī

SpēleRezultāts
Hurricanes - Blue Jackets4:0
Blues - Sabres5:3
Blackhawks - Devils8:5
Avalanche - Jets6:3
Coyotes - Golden Knights3:1
Ducks - Kings1:4