Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Džordans: "Ja toreiz būtu šādi noteikumi, mana komanda nestartētu F1"

Juris Grīns
Juris Grīns

Džordans: "Ja toreiz būtu šādi noteikumi, mana komanda nestartētu F1"
Foto: Motorsport.com

Kādreizējais "Formula 1" komandas īpašnieks Edijs Džordans nosodījis faktu, ka jaunajām vienībām, lai tās drīkstētu piedalīties pasaules čempionātā, jāsamaksā 170 miljonus eiro liela sākotnējā dalības maksa.

Jaunais Konkordes līgums, kas stājās spēkā šajā gadā, nosaka, ka katrai jaunajai komandai, kas ienāk F1 čempionātā, ir jāveic 170 miljonu eiro maksājums, bet pēc tam šī nauda tiks pārdalīta starp esošajām desmit vienībām.

Džordans atzīst, ka pirms 30 gadiem nebūtu varējis ar savu komandu uzsākt dalību čempionātā, ja tolaik būtu šādi nosacījumi.

"Es uzskatu, ka tas ir pilnībā fundamentāli nepareizi," stāsta 72 gadus vecais Džordans, kurš savu komandu pārdeva 2005. gadā. "Redzu, ka tas palielina pastāvošo komandu vērtību, jo cilvēki drīzāk iegādāsies kādu no esošajām, nevis ienāks ar jaunu komandu. Es to īsti neatbalstu, jo tas šo čempionātu padara par tādu kā franšīzi, un tas būtu liedzis tādām komandām kā "Jordan" savulaik ienākt čempionātā. Mana komanda izgāja caur F4, F3 un F3000 čempionātiem, visos tajos izcīnot uzvaras, pirms ieguva superlicenci, lai ietu tālāk, bet šis viss to aptur, tāpēc esmu pret to."

"Jordan" komanda pirms aptuveni 15 gadiem tika pārdota "Midland", pēc tam čempionātā startēja kā "Spyker", pirms atkal nokļuva citu īpašnieku rokās un pārtapa par "Force India", vēlāk "Racing Point", uz kuras bāzes savukārt tagad izveidota "Aston Martin Racing". Savulaik Džordans iespēju debitēt "Formulā 1" deva tādiem pilotiem kā Mihaels Šūmahers, Rubenss Barikello un Edijs Īrvains.

Izmantotie resursi:
RaceFans: F1, IndyCar, WEC, Formula E and more...