Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Atsāksies SynotTip handbola Virslīga: kas mainās otrajā posmā?

Jānis Pārums

Atsāksies SynotTip handbola Virslīga: kas mainās otrajā posmā?
Foto: Kārlis Briedis

Ceturtdien, 25.janvārī, pēc pusotra mēneša pauzes atsākas SynotTip handbola Virslīgas čempionāts. Kas mainās turnīra otrajā posmā?

Jau otro sezonu pēc kārtas pēc pirmā posma komandas tiek dalītas divos četriniekos. Handball.lv skaidro sīkāk par izspēles kārtību un kvalificēšanos izslēgšanas spēlēm.

Divi četrinieki
Pēc pirmā posma komandas tiek sadalītas divos četriniekos – pirmajā četriniekā iekļūst četras labākās komandas pēc pirmo divu apļu rezultātiem, otrajā četriniekā sacenšas vājākās četras.

Punkti, uzsākot otro posmu
Pirmajos divos apļos iekrātie punkti līdzi netiek ņemti, taču pavisam bez punktiem otro posmu komandas arī neuzsāk – pirmā posma labākā komanda (Dobeles Tenax) otro posmu uzsāk ar četriem punktiem, otrā pozīcija (Latgols) ar trim, trešās vietas īpašniece (Celtnieks Rīga) ar diviem, bet ceturtā (Ogre/Miandum) – ar vienu punktu. Identiski punkti tiek sadalīti arī otrajā četriniekā. Par izcīnītajām uzvarām un neizšķirtiem punkti tiek piešķirti kā ierasts - panākums komandai dod divus punkts, neizšķirts vienu, bet zaudējuma gadījumā komanda pie punktiem netiek.

Kārotās ceļazīmes uz pusfinālu
Gan pirmā, gan otrā četrinieka komandas aizvada divus apļus, sacenšoties katra ar katru. Pirmajā četriniekā svarīgi iekļūt labāko divu komandu pulkā, jo tās automātiski kvalificējas Latvijas čempionāta pusfinālam, kamēr trešā un ceturtā pozīcija izslēgšanas spēles uzsāk no ceturtdaļfināla. Pārējās divas ceturtdaļfināla dalībnieces tiek noteiktas otrajā četriniekā, kur arī jāiekļūst starp divām labākajām komandām. Tiesa, gadījumā, ja labāko divu komandu pulkā iekļūst Latvijas jaunatnes izlase jeb MSĢ/LAT-Hertz, kas Latvijas čempionātā startē bez vietas izcīnīšanas tiesībām, ceturtdaļfinālā iekļūst otrā četrinieka trešās vietas īpašniece.

Sīkāk par izspēles kārtību var lasīt Latvijas čempionāta nolikumā.

Seko līdzi spēlēm tiešraidēs
Šosezon visu spēļu tiešraides tiek demonstrētas SynotTip handbola Virslīgas Youtube kanālā. Tāpat viena vai vairākas spēles mēnesī tiek demonstrētas kanālā Sportacentrs.com TV. Februārī Sportacentrs.com TV paredzētas divas tiešraides – 7. februārī plkst. 19:30 duelis starp "Jūrmalas Sportu" un MSĢ/LAT-Hertz, bet 21. janvārī plkst. 19:30 iepriekšējās sezonas divu labāko komandu "Celtnieks Rīga" un Dobeles "Tenax" spēkošanās.

Kalendārs
Turnīra tabulas

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv