Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Blūma savainojuma dēļ latviešu duelis Bilbao izpaliks

Andrejs Siliņš

Blūma savainojuma dēļ latviešu duelis Bilbao izpaliks
Kristaps Valters būs vienīgais latvietis šovakar uz Bilbao arēnas parketa
Foto: basketnews.lt

Šovakar 21:30 ULEB Eirolīgas Top16 turnīra spēlē Bilbao tiksies "Bilbao Basket" un Malagas "Unicaja" vienības. Ja viesiem no Malagas ierindā būs latviešu saspēles vadītājs Kristaps Valters, tad mājiniecei nāksies iztikt bez savainojumu guvušā latviešu aizsarga Jāņa Blūma.

Plaukstas locītavas savainojumā Latvijas izlases līderis aizvadītajā Eiropas čempionātā iedzīvojās pirmajā Top16 turnīra spēlē, un šī iemesla dēļ nespēlēja jau sestdien notikušajā ACB līgas spēlē. Diemžēl no savainojuma nav izdevies atgūties arī pagaidām, vismaz tik tālu, lai varētu palīdzēt komandai. Šovakar Jāni laukumā neredzēsim.

Gan Bilbao, gan Malaga Top16 turnīru iesāka ar neveiksmēm - "Bilbao" piedzīvoja neveiksmi izbraukumā Sjēnā (67:81), savukārt "Unicaja" savā laukumā spāņu duelī pret Madrides "Real" piedzīvoja ārkārtīgi sāpīgu zaudējumu spēles pēdējās sekundē (80:81).

Mūsu vīriem savās komandās bija krietni atšķirīgas lomas - Jānis Blūms,lai gan devās laukumā jau pamata pieciniekā, spēlēja vien nepilnas astoņas minūtes, kuru laikā iemeta vienu no diviem tālmetieniem. Arī Kristaps Valters palīdzēja Malagai jau no spēles pirmās sekundes, taču kopējais spēles laiks Ādolfam krietni lielāks (26 ar pusi minūtes), tajā deviņi punkti un septiņas rezultatīvas piespēles.

Šodien F grupā tiks noskaidrota vienīgā līdervienība - Madride savā laukumā uzņems "Montepaschi". Savukārt Bilbao un "Unicaja" vienības cīnīsies par pirmo uzvaru Top16 turnīrā. Līdz ar to pēc šī vakara mača kādai no latviešu komandām izredzes kvalificēties ceturtdaļfinālam krietni pasliktināsies, kamēr otrai tieši pretēji - uzlabosies.

"Eirolīgā zaudēt savā laukumā ir solis atpakaļ, un vienīgas veids, kā no tā atgūties - uzvarēt izbraukumā," Malagas galvenais treneris Čuss Mateo apzinās šī vakara spēles nozīmīgumu. "Zinām Bilbao komandu ļoti labi, tā ir ārkārtīgi augsta līmeņa komanda ar daudziem pieredzējušiem spēlētājiem, kuri šo spēli zina ļoti labi. Skaidri apzināmies viņu potenciālu, sevišķi spēlējot mājās - vietā, kurā pēdējā laikā uzveikt "Bilbao" ir ļoti sarežģīti."

Arī viesiem šovakar nebūs spēcīgākais sastāvs, Ja Bilbao savainojuma dēļ nāksies iztikt bez Blūma, tad "Unicaja" veselības likstas neļaus doties laukumā Džoelam Frīlendam. Komandas rezultatīvākais spēlētājs (13,1) un labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām (6,8) jau atlabis no potītes savainojuma, taču gaidāms, ka šovakar spēlētājs vēl nevarēs doties laukumā. Tapat joprojām jāiztiek bez degunu salauzušā Tremela Dardena. Tāpat nelielas problēmas ar veselību ir Markam Peinam, taču viņš, visticamāk, laukumā dosies.

"Sjēnā aizvadījām labu pirmo puslaiku, bet otrais bija katastrofa. Viņiem ir labi gājis gan Spānijas ACB līgā, gan Eirolīgā, taču šobrīd viņiem trūkst viens no galvenajiem spēkiem Frīlends. Mums jāmēģina to izmantot," Bilbao komandas uzbrucējs Marko Baničs norāda uz iespējamo mājinieku spēles plānu šovakar. "Ja zaudēsim, būsim grūtā situācijā, kamēr uzvara ļautu mums atviegloti uzelpot un nākamajām spēlēm gatavoties mierīgāk. Mums jāizmanto mājas zāles priekšrocības, mūsu līdzjutēji ir pelnījuši uzvaru Top16 turnīrā."

ULEB Eirolīga, Top16

2. kārta

DatumsLaiksSpēleGrupa
25.01.17:15Maskavas CSKA - Anadolu EfesE*
25.01.21:00Madrides Real - MontepaschiF
25.01.21:00Fenerbahce Ulker - EA7 ArmaniG
25.0121:30Gescrap BB - UnicajaF
25.01.21:45Panathinaikos - UnicsG
25.01.21:45Bennet Cantu - ŽalgirisH
26.01.20:00GS Medical Park - OlympiacosE*
26.01.21:45Maccabi Electra - Barcelona RegalH

* - Šonedēļ Euroleague TV piedāvās noskatīties divas spēles bez maksas - tā būs pirmā spēle starp CSKA un "Anadolu Efes", kā arī "GS Medical Park" un "Olympiacos" spēkošanās ceturtdienas vakarā.

     [+] [-]

, 2012-01-25 15:02, pirms 12 gadiem
Blums kaut ka nevar iespeleties..

  -1 [+] [-]

, 2012-01-25 16:06, pirms 12 gadiem
..
Handbola klubs HK S&A Skrīveri lūdz jums palīdzību. Lūdzu nobalsojiet par mūsu iesniegto projektu labiedarbi.lv
Atbalstīsim Latvijas sporta un handbola kustību. Nestāviet malā. Paldies jau iepriekš visa kluba un handbola federācijas vārdā.

draugiem.lv

Handbolisti lūdz palīdzību, lai sasniegtu mērķi...