Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Kristaps Valters: "Viss akcents tika likts tieši uz Karaļa kausu..."

Andrejs Siliņš

Kristaps Valters: "Viss akcents tika likts tieši uz Karaļa kausu..."
Kristaps Valters
Foto: Fotodiena.lt/G.Bubliauskas

"Nekas traks jau nav noticis, vienkārši stulbi, ka sezonas labākajā momentā nesanāca parādīt labāko sniegumu," izstāšanās no Karaļa kausa jau ceturtdaļfinālā radījusi vilšanos Malagas "Unicaja" latviešu basketbolistam Kristapam Valteram, kurš par fināla uzvarētāju prognozē "Barcelona" vienību.

"Nospēlējām tāpat kā visas iepriekšējās spēles, ko zaudējām. Komandai buksē uzbrukums, spēlējam ļoti individuāli, aizsardzībā nepalīdzam viens otram. Spēle neaizgāja, bijām sanervozējušies," to, kāpēc neizdevās mačs Karaļa kausa ceturtdaļfinālā pret Seviļu, portālam Sportacentrs.com skaidroja Valters. "Cerējām, ka uzvara pār "Valladolid" iedos pacēlumu, bet nekā. Zaudējām komandai, kurai nav īpaši spēcīgs uzbrukums. Praktiski variantu nebija."

"Arī pats nenospēlēju labāko spēli, pieļāvu muļķīgas kļūdas. Ja es nespēlēju savā līmenī, arī visa pārējā komanda apstājas," paškritisks bija Kristaps, kurš gan Seviļas grozā sameta 11 punktus, pie tam septiņus no tiem tieši pēdējā ceturksnī, palīdzot "Unicaja" vienībai pietuvoties.

"Šobrīd treneriem priekšā liels darbs, jāliek uzsvars uz detaļām, kas spēļu laikā netiek veiktas pareizi. Šobrīd neesam arī fizisko labākajā formā. Treniņi it kā ir daudz, bet domāju, ka neejam pareizajā virzienā. Vairāk vajadzētu skriet un spēlēt uz abiem galiem," risinājumu izkāpšanai no bedres redz Valters, norādot, ka gatavojas šīs lietas pārrunāt ar treneri. Šobrīd komandai iedotas trīs brīvdienas, bet ar jaunu nedēļu sāksies jauns darba process, mēģinot izlabot esošās kļūdas un uzlabot kopējo komandas sniegumu. "Nekas traks jau nav noticis, vienkārši stulbi, ka sezonas labākajā momentā nesanāca parādīt labāko sniegumu."

"Viss akcents tika likts tieši uz Karaļa kausu. Mēs esam tāda komanda, kas diezin vai varētu uzvarēt Eirolīgā un arī ACB līgā būtu ārkārtīgi sarežģīti, jo pusfināla sērijā būtu jāuzvar vai nu "Real" vai "Barcelona". Karaļa kausā tomēr varēja trīs četru dienu laikā izcīnīt kausu," latviešu saspēles vadītājam ir vilšanās par neizdevušos startu Karaļa kausā. "Pašam gribējās labi nospēlēt un beidzot izcīnīt kaut ko, bet izskatās, ka viss atkal būs jāatliek vēl uz gadu."

Šovakar tiks noskaidrota Karaļa kausa ieguvēja, finālā sacenšoties Madrides "Real" un "Barcelona" vienībām. Kristaps uzskata, ka "Real" izredzes ir visai mazas. "Barselona spēj aizvadīt spēli vienmērīgā līmenī visas 40 minūtes, savukārt Madridei mēdz būt kritumi pa piecām sešām minūtēm katrā spēlē. Domāju, ka mačs būs līdzīgs un aizraujošs, bet izšķirošajā brīdī atkal "Barcelona" būs pārāka."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja