Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Valtera komandas biedrs Frīlends piekrīt jaunam līgumam ar "Unicaja"

Andrejs Siliņš

Valtera komandas biedrs Frīlends piekrīt jaunam līgumam ar "Unicaja"
Džoels Frīlends
Foto: AFP/Scanpix

Latviešu saspēles vadītāja Kristapa Valtera pārstāvētā kluba Malagas "Unicaja" vadība vienojusies par jauna līguma parakstīšanu ar vienu no Spānijas ACB līgas labākajiem centriem Džoelu Frīlendu. Līguma izpirkuma summa būšot 2,7 miljonu eiro apmērā.

25 gadus vecais Lielbritānijas valstsvienības basketbolists 2006. gadā tika draftēts Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA). To paveica Portlendas "Trail Blazers", izvēloties jauno centru ar 30. numuru pirmās kārtas izskaņā. Neskatoties uz garantētā līguma iespēju, "Blazers", maiņu rezultātā ieguvuši arī nākamo superzvaigzni Brendonu Roju, iedrošināja Frīlendu atgriezties Eiropā, kur būtu labākas iespējas attīstīties.

Atpakaļ Frīlends tā arī joprojām nav aizbraucis. Tā vietā Frīlends trīs gadus pavadīja "Gran Canaria" vienībā, kuras jauniešu komandā spēlēja jau pirms tam. 2009. gadā, jau pierādījis sevi ACB un ULEB kausa līmenī, Frīlends noslēdza līgumu ar spāņu Eirolīgas klubu "Unicaja", kur divus gadus vēlāk britam pievienojās arī Kristaps Valters. Sākotnēji Frīlends parakstīja līgumu ar Malagu uz pieciem gadiem par kopumā aptuveni 4,5 miljoniem eiro.

Šobrīd Frīlends paziņojis, ka nevar iedomāties sevi nevienā citā komandā un piekritis kluba vadības piedāvājumam parakstīt jaunu līgumu. Tiek vēstīts, ka jaunajā līgumā būs iekļauts punkts par izpirkuma maksu 2,7 miljonu eiro vērtībā, ja Frīlendu savā komandā vēlēsies redzēt kāds cits klubs. Oficiāli darījums tikšot noslēgts pēc Karaļa kausa spēles piektdien.

Frīlends ar 19.1 efektivitātes punktu ir otrs labākais šajā rādītājā ACB līgā. Frīlends Eiroligā šosezon vidēji 26 minūtēs guvis 12,9 punktus un izcīnījis 6,8 atlēkušās bumbas. Abos rādītājos Frīlends ir labākais komandā.

Izmantotie resursi:
La Opinión de Mįlaga: noticias de śltima hora...

  -1 [+] [-]

, 2012-02-14 21:28, pirms 12 gadiem
Ceru ,ka Vasarā parādīsies Sc.com raksts ar virsrakstu Blūms un Kristaps Valters pievienojas VEF!