Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 sacīkstes atkal būs skatāmas ar komentāriem latviešu valodā

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 sacīkstes atkal būs skatāmas ar komentāriem latviešu valodā
Foto: AFP/Ritzau/Scanpix

Vairs nav ilgi jāgaida, kad Latvijas iedzīvotājiem atkal būs iespēja vērot "Formulu 1", kas pēc ziemas pārtraukuma sāksies 28. martā ar Bahreinas "Grand Prix". Kopumā plānotas 23 aizraujošas sacensības, lai jau decembrī noskaidrotu pasaules čempionu. Vairāku gadu garumā Latvijas iedzīvotājiem nebija iespējas vērot sacensības ar komentētājiem latviešu valodā, taču tagad visi sacensību posmi būs skatāmi tiešraidēs straumēšanas platformā "Viaplay".

Vai "Mercedes" saglabās savu dominanci? Vai tomēr kāds no konkurentiem spēs viņiem mest izaicinājumu un cīnīties par līderpozīcijām, kur "Mercedes" ērti jutušies pēdējos septiņus gadus? Pirmās atbildes būs zināmas jau svētdien, 28. martā, kad notiks Bahreinas "Grand Prix", uzsākot vēl vienu aizraujošu "Formula 1" sezonu, kur piedalīsies absolūti izcilākie autosportisti.

Visas komandas jau piedalījušās un izturējušas ziemas testus Bahreinā, kur "Red Bull" uzrādīja lieliskus rezultātus. Serhio Peress kopā ar Maksu Verstapenu izskatās kā saliedēta komanda, kas šogad gatava cīnīties par uzvarām un čempiona godu, līdztekus "Mercedes" labākajiem braucējiem. Tāpat interesants ir jautājums par "Aston Martin" un tās galvenā pilota, četrkārtējā F1 čempiona Sebastiana Fetela spējām, kas nu kļuvusi par "Formula 1" komandu, pārņemot "Racing Point".

Pēdējos gados bija vērojamas daudzas problēmas ar "Ferrari" komandu, tādēļ būs interesanti uzzināt, vai šogad tās beidzot ir atrisinātas. Jau zināms, ka "McLaren" aizstājis "Renault" dzinēju ar "Mercedes". Tas droši vien padarījis auto spēcīgāku, un jācer, ka Daniels Rikjardo, kā jaunā komandas zvaigzne, uzrādīs lieliskus rezultātus. Tāpat noteikti jāpiemin, ka "Renault" komandā, kas šogad startēs zem nosaukuma "Alpine", atgriezusies viena no lielākajām "Formula 1" zvaigznēm - Fernando Alonso. Viņš spēja uzvarēt 2005. un 2006. gada čempionātos un, iespējams, arī šogad spēs turēt līdzi gados jaunajiem sportistiem.

"F1 ir autosporta augstākais sasniegums un lielākā vērtība "Viaplay" sporta piedāvājumā," saka "Viaplay" Sporta nodaļas vadītājs Kims Mikelsens. "Šogad kopumā plānoti 23 posmi, ko būs iespēja skatīties ikvienam Latvijas iedzīvotājam. Sezona, šķiet, būs īpaši aizraujoša, jo arvien vairāk komandas uzsākušas cīņu ar "Mercedes" par pirmajām vietām. Ar nepacietību gaidāma Fernando Alonso atgriešanos "Alpine" un Sebastiana Fetela ienākšanu "Aston Martin" komandās. Sensācijas droši vien vēl būs."

"Formula 1" organizatori jau iepriekš paziņoja, ka tiks veikti visi nepieciešamie drošības pasākumi saistībā ar "Covid-19", taču vēl arvien pastāv cerība, ka jau 2021. gada sezonas laikā būs iespēja atgriezties pie ierastās sacensību gaitas, kas nozīmē arī skatītāju atgriešanos tribīnēs. Visi "Formula 1" posmi tiešraidēs tiks pārraidīti straumēšanas platformā "Viaplay".

  +1 [+] [-]

, 2021-03-24 20:18, pirms 3 gadiem
Citās platformās, go3, shortcut nepiedāvās šo kanālu?

     [+] [-]

, 2021-03-24 20:40, pirms 3 gadiem
Šķiet, ka F1 pēdējoreiz skatījos 2004.gadā

  +1 [+] [-]

, 2021-03-24 20:54, pirms 3 gadiem
Ja nemaldos, shortcut RTL kanālā rāda F1 at vācu komentāriem. Vismaz iepriekšējos gados esmu skatījies!

  +2 [+] [-]

, 2021-03-24 21:48, pirms 3 gadiem
c-melo rakstīja: Ja nemaldos, shortcut RTL kanālā rāda F1 at vācu komentāriem. Vismaz iepriekšējos gados esmu skatījies!
RTL ar šo sezonu vairs nerādīs F1

  +1 [+] [-]

, 2021-03-24 22:42, pirms 3 gadiem
c-melo rakstīja: Ja nemaldos, shortcut RTL kanālā rāda F1 at vācu komentāriem. Vismaz iepriekšējos gados esmu skatījies!
Pagājušā gadā bija 30gadu jubileja, un noslēdzošā sezona, jo RTL turpmāk rādīs futbolu, kas izmaksāja lētāk, nekā rādīt F1.
p.s. par šādu soli, it sevišķi, kad F1 brauks Šumakers, bija šokā Liberty vadība, bet RTL skaidri pateica, ka pieprasīto naudu nemaksās. Arī daudzi citas TV bija mazliet šokā par RTL lēmumu. Bet parēķinot, ka par futbolu gadā maksā ap 2miljardi, tad es varu iedomāties, cik paprasīja par F1 translācijām.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-25 05:54, pirms 3 gadiem
Cik zinu, Tet Helio piedāvās Viaplay kā atsevišķu programmu paku (ne tikai F1), par 9,99 eiro mēnesī līdzīgi kā TV3 Sport + Films.

     [+] [-]

, 2021-03-25 10:09, pirms 3 gadiem
Kurš skatās Viaplay? Klauni... Jau sen esmu zaudējis interesi par šīm sacensībām, jo nav vēlēšanās rakāties pa netu, lai atrastu kaut cik pieņemamu strīmu...

     [+] [-]

, 2021-03-25 11:14, pirms 3 gadiem
Iesaku pašu F1 TV (otro sezonu pieejams LV), padāgi varbūt ir, bet iespējas daudz vairāk. Uz šo nedēļas nogali kaut kādu Free Trial reklamē.