Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Piekto Pasaules kausu aizvadījušais Meksikas veterāns Očoa atgriežas Eiropā

Agris Suveizda

Piekto Pasaules kausu aizvadījušais Meksikas veterāns Očoa atgriežas Eiropā
Giljermo Očoa. Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas A sērijas futbola klubs "Salernitana" pavēstījis par vienošanās panākšanu ar 37 gadus veco Meksikas izlases pamatvārtsargu Giljermo Očoa. Līgums parakstīts līdz sezonas beigām ar iespēju to pagarināt vēl uz gadu.

Očoa līdz 2011. gadam pārstāvēja Meksikas klubu "America", nākamos trīs gadus spēlēja Francijas klubā "Ajaccio", pēc tam trīs sezonas pavadīja Spānijā ("Malaga", "Granada"), tad divus gadus aizvadīja Beļģijas klubā Ljēžas "Standard", bet 2019. gadā atgriezās "America", kas samaksāja vienu miljonu eiro. Izņemot pusotru gadu Malagā, visu pārējo karjeru Očoa bijis savu klubu pamatvārtsargs.

Septiņreiz pēc kārtas izstājusies astotdaļfinālā, Katarā Meksikas ceļš beidzās jau grupu turnīrā – 0:0 pret Poliju, 0:2 pret Argentīnu, 2:1 pār Saūda Arābiju. Očoa vārtus sargāja visos trijos mačos, bija Meksikas pamatvārtsargs trešajā Pasaules kausā un piedalījās jau piektajā Pasaules kausā pēc kārtas – 2006. gadā vārtus sargāja Osvaldo Sančess, bet 2010. gadā pirmais numurs bija Oskars Peress. Katarā piekto finālturnīru aizvadīja Očoa, viņa tautietis Andress Gvardado, kā arī Lionels Mesi un Krištianu Ronaldu, kuri atkārtojuši meksikāņu Antonio Karvahala un Rafaela Markesa, vācieša Lotāra Matēusa un itālieša Džanluidži Bufona rekordu. Valstsvienībā Očoa aizvadījis 134 spēles.

"Salernitana" ar 17 punktiem 15 spēlēs A sērijā ieņem 12. vietu un sezonu atsāks 4. janvārī pret čempionvienību "Milan". Visu vārtsargu līniju sezonas pirmajā daļā veidoja vietējie vārtsargi, un visās 15 spēlēs vārtus sargāja 31 gadu vecais Luidži Sepe.

Nākamais Pasaules kauss 2026. gadā notiks Kanādā, ASV un Meksikā.

Izmantotie resursi:
https://www.ussalernitana1919.it/gu...

     [+] [-]

, 2022-12-23 21:11, pirms gada
Es teiktu, ka viens no savas paaudzes labākajiem, kuram tomēr nav paveicies uzspēlēt visaugstākās raudzes klubis Eiropā. Ir kaut kādas baumas, ka vienai no rokām viņam esot bijuši 6 pirksti, kas padarījuši plaukstu platāku un vēl tagad palīdzot sargāt vārtus, bet apstiprinājuma tam nav.