Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Traumatiskais Dzaniolo izvairās no nopietna savainojuma, taču izlaidīs 3-4 nedēļas

Agris Suveizda

Traumatiskais Dzaniolo izvairās no nopietna savainojuma, taču izlaidīs 3-4 nedēļas
Nikolo Dzaniolo tiek novests no laukuma. Foto: Fabrizio Corradetti /ipa/Sipa/Scanpix

Itālijas futbola klubs "Roma" jauno A sērijas sezonu sācis ar divām minimālām uzvarām ar 1:0 pār "Salernitana" un "Cremonese", taču vakardienas mača pirmā puslaika izskaņā zaudēja pamatsastāva uzbrūkošo pussargu Nikolo Dzaniolo, kurš divcīņā neveiksmīgi piezemējās uz pleca un tika nomainīts.

Kā ziņo Sky Italia, medicīniskajās pārbaudēs lūzums vai kādas citas nopietnas problēmas netika atklātas, tomēr pleca izmežģījuma dēļ itālietim nāksies izlaist no trim līdz četrām nedēļām un izlaist gan sestdienas dueli pret Turīnas "Juventus", gan arī pirmās divas spēles UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. "Visiem ļauna vēlētājiem, kuri cerēja, ka man būs kas nopietns…, - tiksimies pēc trim nedēļām," sociālajos tīklos minimālo termiņu apstiprināja Dzaniolo.

23 gadus vecais Dzaniolo iepriekšējo divarpus gadu laikā regulāri mocījies ar savainojumiem. Kopš septembra šis viņam ir jau desmitais īstermiņa savainojums, bet vislielākās problēmas Dzaniolo piemeklēja 2020. gadā, pat divreiz saplēšot ceļgala krusteniskās saites un pilnībā izlaižot 2020./21. g. sezonu.

"Roma" 2018. gadā Dzaniolo par četrarpus miljoniem eiro nopirka no Milānas "Inter", un jaunietis A sērijas pirmajās divās sezonās sāka 36 no savām 53 spēlēm un guva 10 vārtus. Pagājušajā sezonā viņam 28 spēlēs divi precīzi sitieni. Itālijas izlasē Dzaniolo deviņos mačos guvis divus vārtus.

Tikmēr nepatīkamas ziņas pienākušas jaunpienācējas Moncas nometnē – 34 gadus vecais centra aizsargs Andrea Ranokija, kurš zaudējumā Neapolē (0:4) tika nomainīts otrā puslaika sākumā, ir izmežģījis potīti un salauzis mazo liela kaulu. Pēc piecām sezonām Milānas "Inter" rezervē viņš šovasar par velti pārgāja uz "Monza", kas A sērijas sezonu sākusi ar diviem zaudējumiem (vēl arī 1:2 pret "Torino"). Itālijas izlasē Ranokija aizvadījis 21 spēli.

Izmantotie resursi:
https://football-italia.net/zaniolo...
https://football-italia.net/monza-c...