Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

FIBA ir gatava atteikties no viena izlašu loga par labu Eirolīgas spēlētāju dalībai

Agris Suveizda

FIBA ir gatava atteikties no viena izlašu loga par labu Eirolīgas spēlētāju dalībai
Vācijas Basketbola federācijas presidents Ingo Vaiss. Foto: imago images / kolbert-press/Scanpix

Vācijas Basketbola federācijas prezidents un FIBA izpildkomitejas loceklis Ingo Vaiss paudis, ka FIBA vēlas salabt ar ULEB un atrisināt problemātisko izlašu kalendāra situāciju. Žordi Bertumeu izbalsošanu no ULEB Eirolīgas izpilddirektora amata viņš redz kā iespēju organizācijām beidzot salīgt mieru.

Jau ceturtdien Latvijas vīriešu izlase Serbijā sāks 2023. gada Pasaules kausa kvalifikāciju, taču arī šajā logā valstsvienībām nāksies iztikt bez Eirolīgas spēlētājiem. "Šī situācija mani kaitina," vācu medijs BIG-Basketball citē Vaisu, kurš atklāja FIBA pašreizējo piedāvājumu Eirolīgai. "FIBA ir gatava atteikties no viena izlašu loga [novembra vai februāra], ja Eirolīga palaidīs spēlētājus uz izlasēm."

Vaiss kopš 2006. gada ir Vācijas Basketbola federācijas prezidenta amatā, bet no 2002. līdz 2016. gadam vadīja arī Vācijas Olimpiskās vienības jauniešu organizāciju. Vācija nākamgad būs "EuroBasket 2022" galvenā rīkotāja, un Vaiss šodien turnīra prezentācijā atklāja, ka Vācijas rīkošanas budžets būs 17 miljoni eiro un ka jau ir pārdoti 46 tūkstoši biļešu. Grupas uzņems arī Čehija, Itālija un Gruzija, bet izslēgšanas spēles notiks tikai Vācijā.

Latvijas izlase novembrī Pasaules kausa atlasi sāks ar izbraukuma spēli Serbijā (ceturtdien) un mājas spēli pret Slovākiju (pirmdien), februārī divreiz tiksies ar Beļģiju (25. februārī viesos, 28. februārī mājās), bet vasarā vēlreiz spēlēs pret Serbiju (30. jūnijā mājās) un Slovākiju (3. jūlijā viesos).

Izmantotie resursi:
https://www.big-basketball.de/index...

  +1 [+] [-]

, 2021-11-23 03:16, pirms 2 gadiem
Būtu ļoti labi, ja arī Eirolīga spertu soli pretim. Kašķēšanās nevienam labumu nedod, varbūt tikai tādam gnīdam kā Bartomeu.

     [+] [-]

, 2021-11-23 11:49, pirms 2 gadiem
Protams sen jau vajadzēja es to gribētu lai Eiroluegue pārplānotu grafiku

     [+] [-]

, 2021-11-23 11:50, pirms 2 gadiem
Mums tas dotu abus Jāņus un Šmitu tas būtu izcili