Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

"Babīte": "Komanda gatava Virslīgai, pamatā liksim esošo sastāvu"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Babīte": "Komanda gatava Virslīgai, pamatā liksim esošo sastāvu"
"Babīte"
Foto: "Babīte"

Sportacentrs.com ir sazinājies ar visiem 15 šīs sezonas komanda.lv 1.līgas klubiem, piedāvājot izteikt savas domas par aizvadīto sezonu. Šoreiz savas domas izteikusi turnīra uzvarētāja "Babīte", konkrēti komandas direktors Igors Nežmakovs.

1. līgas klubiem uzdotie jautājumi:
1) Ko izdevās sasniegt un ko neizdevās (prieki un vilšanās)?
2) Kā vērtējat turnīru kopumā (organizācija, tiesāšana, sportiskais līmenis un konkurence)? Jūsu komentāri par jebko, kas ir sasāpējis vai tieši pretēji – par to, kas ļoti patīk un apmierina.
3) Vai jau šobrīd ir skaidrība par nākamo gadu (budžets, sastāvs, treneris utt.)?

"Babītes" atbildes

1. Daudz jau tika pateikts par šo sezonu. Esam priecīgi un uzskatām, ka sezona ir ļoti veiksmīga, jo esam čempioni. Rezultāts pārsniedza mūsu cerības.

2. Turnīrs kopumā ir labs, organizācijas un komandu līmenis ir diezgan augsts. Nedrīkstam teikt, ka bija atklāti vājas komandas, kuras nav pelnījušas spēlēt pirmajā līgā. Nav vērts pievērst uzmanību dažu spēļu rezultātiem, kaut, protams, bija pretinieki arī ar nedaudz zemāku līmeni. Nevaram nosaukt šīs spēles par “vieglo pastaigu” un, protams, sezonu esam vinnējuši ne bez pūlēm. Katrs pretinieks savā ziņā bija bīstams, katrs varēja iesist. Vienīgais, ka nevarējām novērtēt Saldus komandu, jo abas spēles ar viņiem tā arī nenotika. Spēļu laukumi kopumā atbilst līmenim.

Runājot par negatīvo, mūsuprāt, federācijai ir jāpievērš vairāk uzmanības DK strīdu jautājumu izskatīšanai. Man liekas, ka īpaši sarežģītajos un pretrunīgajos gadījumos pirms lēmuma pieņemšanas būtu vērts saukt abu komandu pārstāvjus uz DK un uzklausīt abu pušu viedokļus. Bet kopumā pretenziju turnīra organizatoriem nav.

3. Skaidrība ir. Mēs esam novērtējuši savas iespējas vēl rudens sākumā un pieņēmām lēmumu, ka komanda ir gatava startēt Virslīgā. Treneru štābu gaida pastiprinājums - ar dublieru komandas treneri vai ar galvenā trenera palīgu. Pamatos liksim esošo sastāvu un, protams, meklēsim stiprināšanas iespējas.

Jautājums, kāda ir procentuālā iespēja, ka piedalīsimies Virslīgā, nav prasāms mums, bet vairāk federācijai. Infrastruktūra un laukums atbilst visām prasībām. Taču ir daži aspekti, kuri man līdz galam nav skaidri, tai skaitā jauniešu akadēmijas jautājums. Mums ir bērnu skola, tā sistemātiski attīstās. Darbā bija dažas kļūdas, bet šobrīd tās ir likvidētas un skola ir savesta kārtībā. Šeit ir ļoti liels federācijas un personīgi Daiņa Kazakeviča nopelns, viņš norādīja uz “trūkuma punktiem”, kurus vajadzēja pielabot.

Līdz galam nav skaidra federācijas pozīcija akadēmijas statusa saņemšanai, jo esam jauna komanda un daži parametri neatbilst nosacījumiem. Bet jebkurā gadījumā esam pirmās līgas čempioni un mēs ar visiem spēkiem un līdzekļiem centīsimies ieņemt savu vietu Virslīgā un turpināsim attīstīt sportu un infrastruktūru Babītē. Šajā jautājumā mums ļoti palīdz Babītes novads, JOMA-SPORT Latvija, Škodas oficiālais pārstāvis SIA KARLO MOTORS, SIA POLITEMPO un futbola aģentūra NGK SM&MA LTD.

Apsveicam visus ar sezonas noslēgumu, visiem mūsu pretiniekiem novēlām veiksmi nākamajā gadā. Novēlam vairāk uzvarēt, mazāk vilties un, protams, būt sveikiem un veseliem. Tiksimies futbola laukumos!

Atbildes sniedza "Babītes" direktors Igors Nežmakovs.

komanda.lv dalībnieku kopsavilkums par 2016. gada sezonu

VKlubsApskats
1.Babīte"Komanda gatava Virslīgai; pamatā liksim esošo sastāvu"
2.AFA Olaine/Super Nova
3.Auda"Negribētos; ka 1. līgai var pievienoties jebkura komanda; kas to vēlas"
4.Valmiera
5.Rēzekne"Problēmas ir turnīra beigās; kad jaunieši beidz skolu un dodas prom"
6.Tukums 2000"Prieks; ka izdevās sasist vairāk nekā 100 vārtus"
7.Smiltene"Prieks; ka mazā Smiltene ar tik jaunu sastāvu konkurē ar pieredzējušajiem"
8.Skonto
9.RTU
10.Staiceles Bebri"Pusi no punktiem ieguvām pēdējās septiņās spēlēs"
11.Alberts"Sasniegt mērķi bija nereāli; turnīra līmenis nedaudz krities"
12.Ogre"Vairāki jaunieši sezonas laikā no puišeļiem izveidojās par vīriem"
13.Preiļi"Turpinām "futbolizēšanu"; mēs par sakoptu vidi! Ņesterenko nepatīkami pārsteidza"
14.Jēkabpils
15.Saldus

  -3 [+] [-]

, 2016-11-22 23:23, pirms 7 gadiem
Metta beidzot lidos uz sen pelnīto 1.līgu!

     [+] [-]

, 2016-11-23 08:26, pirms 7 gadiem
Neslund rakstīja: Metta beidzot lidos uz sen pelnīto 1.līgu!
nedomāju, ka'Babītei paliek pamatā šis sastāvs, viņi ir reāli vājakais klubs, arī Rēzekne viņus klapētu.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-23 09:23, pirms 7 gadiem
Interesanti, kā Babīte varēs izpildīt punktu par jaunatnes akadēmijas esamību? Reāli jau tādas Babītei nav! Interesanti būs redzēt , kā LFF gudrās galvas to atrisinās

  -1 [+] [-]

, 2016-11-23 23:17, pirms 7 gadiem
coman rakstīja: Interesanti, kā Babīte varēs izpildīt punktu par jaunatnes akadēmijas esamību? Reāli jau tādas Babītei nav! Interesanti būs redzēt , kā LFF gudrās galvas to atrisinās
Sadarbības līgumu ar kādu no Rīgas futbolskolām kautvai...

     [+] [-]

, 2016-11-24 19:13, pirms 7 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Sadarbības līgumu ar kādu no Rīgas futbolskolām kautvai...
Tur jau ir tā fiška, kā nākamgad ar tādu līgumu vairs nepietiek Jābūt savai akadēmijai . Tāpēc arī Riga nopirka ŠFS.

     [+] [-]

, 2016-11-24 21:37, pirms 7 gadiem
Babītē jau ir bērnu skola, gan zēniem, gan meitenēm. Jautājums tikai akademijas statusa saņemšanā. Agrāk jau nebja vajadzības tam statusam, bet tagad, kad vajadzība ir sākas neskaidrības ))) kā parasti, viss tiek kārtots pēdējā brīdī...

     [+] [-]

, 2016-11-26 14:33, pirms 7 gadiem
Babite-JFC Skonto... Mierigi!!