Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Mahrezam hat-trick, ''City'' pirmais FA kausa fināls kopš 2019. gada

Mahrezam hat-trick, ''City'' pirmais FA kausa fināls kopš 2019. gada
Rijads Mahrezs. Foto: Reuters/Scanpix

Kā pirmā Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa finālā iekļuvusi Mančestras ''City'', kas Vemblija stadionā Londonā ar 3:0 sakāva Čempionāta klubu Šefīldas ''United''. Visus vārtus uzvarētāju labā guva alžīrietis Rijads Mahrezs.

• Uzvaru mančestriešiem ar trīs precīziem sitieniem nokārtoja Rijads Mahrezs. Alžīrietis pirmā puslaika beigās realizēja pendeli, bet piecu minūšu laikā otrajā puslaikā divreiz izcēlās no spēles.

• Mahreza hat-trick kļuva par pirmo trīs vārtu individuālo benefici FA kausa pusfinālos kopš 1958. gada.

• Pirmo maču kopš marta izskaņas un apendicīta operācijas aizvadīja Fils Foudens, kurš 68. minūtē nomainīja Ērlingu Holannu.

• Norvēģijas futbola superzvaigzne pārtauca septiņu maču sēriju ar gūtajiem vārtiem. Holanns šajā posmā iesita 17 golus. Iepriekšējo sauso maču norvēģu uzbrucējs aizvadīja 4. martā Premjerlīgas ietvaros pret Ņūkāslu.

• Pepa Gvardiolas vadītie ''City'' futbolisti iekļuva pirmajā FA kausa finālā kopš 2019. gada. Toreiz pilsētnieki ar 6:0 cīņā par titulu sagrāva ''Watford''.

• Pašreizējā Futbola asociācijas kausa turētāja ''Liverpool'' ceturtajā kārtā ar 1:2 zaudēja ''Brighton''.

• Rīt turpat Londonā otrā pusfinālā Braitona spēkosies pret Mančestras ''United''. Cīņas sākums pulksten 18.30 pēc Latvijas laika. Translācija ''Viaplay'' platformā.

• 2023. gada FA kausa finālspēle Vemblija stadionā tiks aizvadīta 3. jūnijā.

FA kausa pusfināli

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Man. City – Sheffield3:0 (1:0)Mahrezs 43' (11m) 61' 66'
Brighton – Man. Unitedsvētdien

, 2023-04-22 21:02, pirms gada
Pepam būs ko padomāt par pamatsastāva izvēli pret Arsenal.
Fils Foudens. Foto: EPA/Scanpix
9

Mančestras ''City'' ceturto sezonu pēc kārtas triumfē Premjerlīgā

Šodien noslēdzošajā Anglijas Premjerlīgas kārtā tika noskaidrots, ka ceturto sezonu pēc kārtas par turnīra čempioni kļuvusi Mančestras ''City'', kas 38. kārtas spēlē ar 3:1 pieveica ''West Ham''. Divus vārtus uzvarētājiem guva Premjerlīgas sezonas labākais spēlētājs Fils Foudens.
Roberto De Dzerbi. Foto: Rui Vieira/AP/Scanpix
1

De Dzerbi rīt pametīs Braitonas kluba galvenā trenera amatu

Itāļu speciālists Roberto De Dzerbi pēc rītdienas spēles pret Mančestras "United" neturpinās darbu Braitonas vienības galvenā trenera amatā, vēsta klubs.
Arne Slots. Foto: AP/Scanpix
2

Slots apstiprina kļūšanu par Klopa pēcteci ''Liverpool'' trenera amatā

Par nākamo Anglijas Premjerlīgas komandas ''Liverpool'' galveno treneri plāno kļūt līdzšinējais ''Feyenoord'' speciālists Arne Slots. To viņš šodien apstiprinājis pats. Kopā ar ''Feyenoord'' Slots kļuvis par Nīderlandes čempionu un kausa ieguvēju.