Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Riga" cīņā par uzvaru grupā piekāpjas "Omaha"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga" cīņā par uzvaru grupā piekāpjas "Omaha"
Agnis Čavars. Foto: FIBA

Ar zaudējumu Pasaules tūres Kvebekas "Challenger" grupu turnīru noslēgusi Latvijas komanda "Riga". Latvijas 3x3 basketbolisti cīņā par pirmo vietu grupā piekāpās ASV komandai "Omaha" (14:19), tāpat iekļūstot ceturtdaļfinālā.

• Šī sezonas "Riga" komandai līdz šim nav bijusi sekmīga, bet tagad, kad savainojumus sadziedējuši Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un Artūrs Strēlnieks, komanda gatava atkal sasniegt augstākos mērķus. Bez nosauktās trijotnes Kvebekas "Challenger" turnīrā spēlē arī Agnis Čavars, bet Kārlis Pauls Lasmanis spēlēs nākamajā turnīrā Monreālā.

• Šo turnīru "Riga" sāka ar spēli pret Polijas komandu "Lublin", ko pārspēja ar rezultātu 22:14. Ar poļiem tika galā arī ASV komanda "Omaha" (19:15), kas nozīmēja latviešiem vietu ceturtdaļfinālā. Atlika noskaidrot grupas labāko komandu, lai izslēgšanas spēles sāktu ar relatīvi vājāku pretinieku.

• Spēli ar rezultatīvu uzbrukuma noslēgumu sāka Čavars, bet pretinieki uzreiz atbildēja ar savu sekmīgo uzbrukumu. Pirmajās minūtēs cīņa ritēja punkts punktā, nevienai no komandām netiekot pie vairāk nekā minimāla pārsvara. Kad spēlētas bija četras minūtes, Čavars groza apakšā panāca divu punktu pārsvaru, bet brīdi vēlāk sekmīgu caurgājienu veica Strēlnieks (7:4). Pilnībā salauzt pretiniekus neizdevās, kā rezultātā pēc divām nospēlētām minūtēm "Omaha" panāca izlīdzinājumu, kā arī ar soda metienu izvirzījās vadībā (8:7).

• Izrāvienu ar precīzu tālmetienu pārtrauca Miezis, bet pretinieki atbildēja ar diviem precīziem metieniem no distances, palielinot savu pārsvaru līdz trim punktiem (12:9). Latvieši labi cīnījās groza apakšā, kas palīdzēja atspēlēties un atjaunot līdzsvaru uz tablo. Tikmēr "Omaha" basketbolisti turpināja trāpīt no distances. Pēdējo minūti "Riga" sāka ar trīs punktu deficītu, bet vēl 20 sekundes vēlāk tablo vēstīja jau mīnuss četri. Izglābties neizdevās, latviešiem zaudējot spēli ar 14:19.

• Līdz ar to "Riga" ierindojās otrajā vietā A grupā un ceturtdaļfinālā tiksies ar C grupas ("Marijampole", "Washington DC", "Old Montreal") spēcīgāko komandu. Spēle paredzēta svētdien, plkst. 19:15. Visas spēles vērojamas FIBA 3x3 YouTube lapā.

Pasaules tūre 3x3 basketbolā, Kvebekas "Challenger", A grupa

"Riga" - "Omaha" (USA) 14:19

"Riga": Miezis 6, Čavars 5 (11 ab), Krūmiņš 2, Strēlnieks 1
"Omaha": Hlačoveckis 12, Trevis 7, Hāns (5 ab), Rovs