Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

''Riga'' spraigā Kvebekas ''Challenger'' finālā zaudē ''Omaha''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Riga'' spraigā Kvebekas ''Challenger'' finālā zaudē ''Omaha''
Nauris Miezis. Foto: FIBA

Latvijas 3x3 basketbola komanda ''Riga'', kuras sastāvā spēlē Nauris Miezis, Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš un Artūrs Strēlnieks, Kvebekā notiekošajā ''Challenger'' turnīrā piedzīvoja zaudējumu finālā, ar 19:21 atzīstot ''Omaha'' pārākumu.

• Ceturtdaļfinālā ''Riga'' 3x3 basketbolisti ar 21:16 pārspēja ''Washington DC''. Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Nauris Miezis, kurš iemeta 11 punktus, bet pa četriem punktiem sakrāja Agnis Čavars un Edgars Krūmiņš.

• Rīdzinieku pretiniece pusfinālā ''Princeton'' ceturtdaļfināla mačā ar 20:15 triumfēja ASV komandu duelī, uzveicot ''Chicago''.

Pusfināls

• Pusfinālu ar brīvu metienu no groza apakšas pēc lieliskas pick'n'roll sadarbības sāka Agnis Čavars. ''Princeton'' divreiz paguva rezultātu izlīdzināt, bet spēles trešajā minūtē Artūra Strēlnieka precīzais tālmetiens deva plus divi rīdziniekiem – 4:2.

​​• Nepilnu trīs minūšu laikā ''Riga'' četras reizes pārkāpa noteikumus, bet, nenospēlējot piecas minūtes, tika sasniegta arī norma, ļaujot Prinstonas basketbolistiem stāties uz soda metienu līnijas par katru nākamo pārkāpumu.

• Edgara Krūmiņa sarežģīts caurgājiens un metiens atrada ceļu grozā kopā ar noteikumu pārkāpumu, ļaujot Latvijas vienībai palielināt pārsvaru. Pēc spēlētām piecām minūtēm ''Riga'' atradās vadībā ar plus septiņi – 12:5.

• Mača turpinājumā ''Riga'' izdevās mazāk pārkāpt noteikumus un sekmīgi darboties aizsardzībā, kur gan palīdzēja arī pretinieki, kas meta garām no labām pozīcijām groza apakšā.

• Krūmiņa divpunktnieks panāca desmit punktu pārsvaru Rīgas komandai (16:6), tomēr ''Princeton'' izdevās gūt sešus punktus pēc kārtas, atjaunojot intrigu pusotru minūti līdz beigām.

• Galotnē Prinstonas komanda tika vēl tuvāk, bet ''Riga'' pārsvaru nosargāja un iesoļoja finālā – 18:15.

• Pusfinālā produktīvākais ar sešiem punktiem bija Edgars Krūmiņš. Pa pieciem punktiem sakrāja Miezis un Čavars, bet Artūra Strēlnieka kontā divi punkti un astoņas atlēkušās bumbas.

Fināls

• Cīņu par Kvebekas ''Challenger'' čempiontitulu ar diviem trejačiem sāka ''Omaha''. Pretēji pusfinālam šoreiz tieši pretinieki ātrāk krāja piezīmes, ''Omaha'' pirmajā minūtē divreiz pārkāpjot noteikumus.

• Pretinieki turpināja uguņot no divpunktu zonas, nepilnu divarpus minūšu laikā izvirzoties priekšā ar 9:2.

• Seši punkti pēc kārtas ļāva ''Riga'' sadeldēt starpību līdz minimumam. ''Omaha'' pēc pieprasītā pārtraukuma izrāvienu apturēja, bet rīdzinieki tuvojās ar metieniem no groza apakšas.

• Krūmiņš īsā brīdī divreiz trāpīja no tālās distances, ļaujot ''Riga'' pirmo reizi izvirzīties vadībā – 14:11.

• Ilgāku brīdi komandas nespēja gūt punktus no spēles un, pēdējai minūtei sākoties pie neizšķirta rezultāta, ''Omaha'' tika pie diviem soda metieniem. Kļūda saspēlē brīdi vēlāk deva 20.punktu pretiniekiem.

• Pašā izskaņā latviešiem vairākkārt neveicās metienos no distances. Piecas sekundes līdz beigām Nauris Miezis tomēr trāpīja (19:20), bet ''Riga'' nācās pārkāpt noteikumus. ''Omaha'' vienu sodiņu trāpīja un svinēja uzvaru – 19:21.

• Finālā Rīgas komandā rezultatīvākais bija Edgars Krūmiņš, kurš sakrāja deviņus punktus un piecas atlēkušās bumbas. Piecus punktus un tikpat bumbas pievienoja Nauris Miezis.

Izmantotie resursi:
https://worldtour.fiba3x3.com/2022/...

     [+] [-]

, 2022-08-21 22:28, pirms 2 gadiem
Malači! Katram puikam pa labai spēlei, par to prieks.

  +2 [+] [-]

, 2022-08-21 22:39, pirms 2 gadiem
Nedrīkst tā atdot spēli, bija 16:11 Rīga vadībā

     [+] [-]

, 2022-08-22 09:54, pirms 2 gadiem
Tiesnešu nekompetence izšķīra uzvarētāju šajā turnīrā. Viņi pieļāva ļoti daudz šaubīgu lēmumu par labu Omahai.