Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Olimpiskie čempioni atkal pilnā sastāvā: Lasmanis pieteikts Monreālas "Masters"

Rolands Eliņš

Olimpiskie čempioni atkal pilnā sastāvā: Lasmanis pieteikts Monreālas "Masters"
Kārlis Lasmanis. Foto: FIBA

FIBA 3x3 basketbola Pasaules tūres Monreālas posmā Latvijas vadošās komandas "Riga" pieteikumā iekļauts arī Kārlis Pauls Lasmanis, kurš atgriežas komandas sastāvā pēc dalības "Big3" sezonā Ziemeļamerikā.

"Riga" pieteikumā Monreālas "Masters" turnīrā, salīdzinājumā ar iepriekšējo turnīru Kvebekā, veikta viena izmaiņa – Artūra Strēlnieka vietā sastāvā iekļauts Kārlis Pauls Lasmanis, kurš pievienojies Edgaram Krūmiņam, Naurim Miezim un Agnim Čavaram, attiecīgi atjaunojot to sastāvu, kas pirms gada triumfēja olimpiskajās spēlēs.

Lasmanis šogad piedalījies divos turnīros, kas ņemti vērā FIBA ieskaitē, to darot vasaras sākumā Latvijas sacensībās, kad savukārt nespēlēja Krūmiņš . Monreālas turnīrs līdz ar to būs pirmais turnīrs šosezon, kurā olimpiskais zelta četrinieks piedalīsies pilnā sastāvā.

Iepriekšējos mēnešos viņš spēlēja 3x3 basketbolu Ziemeļamerikā "Big3" līgā, kur aizvadīja debijas sezonu, palīdzot savai komandai iekļūt līgas pusfinālā. Jau iepriekš bija paredzēts, ka Lasmanis pēc "Big3" sezonas pievienosies "Riga", tiesa, vēl iepriekšējā nedēļā nebija pilnīgi skaidrs, vai viņš piedalīsies jau Monreālas turnīrā.
Lasmanis joprojām saglabā augstu vietu FIBA individuālajā rangā, kurā ieņem 13. vietu, kas ir otra labākā starp Latvijas basketbolistiem (Miezis ir septītajā vietā, Čavars – 15. vietā, kamēr Krūmiņš ir 36. vietā).

Monreālas turnīrs norisināsies nākamās nedēļas nogalē – 3. un 4. septembrī. "Riga" tajā ir izsēta ar pirmo numuru un tam kvalificējās ar savu vietu pasaules rangā.

"Riga" pasaules rangā pēc fināla sasniegšanas Kvebekas "Challenger" turnīrā pakāpusies uz ceturto vietu, taču Pasaules tūres kopvērtējumā situācija tik spoža nav, jo tajā tiek ņemti vērā tikai augstākā līmeņa turnīri, un Lozannas turnīram "Riga" nekvalificējās, attiecīgi tagad noslīdējusi uz devīto vietu, turklāt izlaidīs arī šajā nedēļas nogalē paredzēto Debrecenas "Masters" turnīru. Pasaules tūres finālam Abu Dabi decembrī kvalificēsies kopvērtējuma 12 labākās komandas.

Tāpat Lasmanis oficiāli pieteikts arī septembra otrajam turnīram - FIBA Eiropas kausam, kas 9-11. septembrī notiks Grācā, Austrijā, un tur Latvijas izlases sastāvā iekļauti četri olimpiskie zelta medaļnieki. Latvija tur spēlēs vienā apakšgrupā ar Poliju un Melnkalni.

Izmantotie resursi:
https://worldtour.fiba3x3.com/2022/...

  -1 [+] [-]

, 2022-08-22 15:16, pirms 2 gadiem
Krūmiņa vietā es labprāt redzētu Ausēju.
Ausējs izskatījās neapturama punktu mašina brīžam. Bet nu, iespējams kopējai ķīmijai un rezultātiem Krūmiņs iederas labāk.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-22 15:50, pirms 2 gadiem
Sport_On rakstīja: Krūmiņa vietā es labprāt redzētu Ausēju.
Ausējs izskatījās neapturama punktu mašina brīžam. Bet nu, iespējams kopējai ķīmijai un rezultātiem Krūmiņs iederas labāk.
Punktu mašīnās ir tikai divi, Miezis un Lasmanis, tas ka kaut kāda spēle Ausējs izšauj nenozīmē ka viņš uzreiz ir punktu mašīna..

  -1 [+] [-]

, 2022-08-22 16:02, pirms 2 gadiem
Krūmiņš izskatās atbaidošāk, pēc rajoniņa urlas.

     [+] [-]

, 2022-08-30 10:04, pirms 2 gadiem
Restartētājs rakstīja: Krūmiņš izskatās atbaidošāk, pēc rajoniņa urlas.
No kurienes Tu tāds specs, ka zini kā rajona urlas izskatās? Un ar ko tad sejā Ausējs atšķiras no Krūmiņa?
Man liekas sportisti nevis pēc izskata jāvērtē, bet pēc paveiktā. Un Krūmiņš ir audz galvas tiesu vērtīgāks par Ausēju, gan pieredzes, gan uzvedības ziņā.