Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Miezis: "Sezona pagaidām nav bijusi veiksmīga, bet visu var labot"

Rolands Eliņš

Miezis: "Sezona pagaidām nav bijusi veiksmīga, bet visu var labot"
Nauris Miezis. Foto: FIBA

Latvijas 3x3 basketbolists Nauris Miezis, viens no pasaules individuālā ranga līderiem, sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka pagaidām 2022. gada sezona "Riga" komandai sanākusi bez lieliem panākumiem, toties ar vairākiem savainojumiem. Tagad komanda dodas Kanādas tūrē, vairāki savainojumi sadziedēti, pēc "Big3" sezonas beigām sastāvā tiek gaidīts Kārlis Pauls Lasmanis un ir pamats optimismam.

"Mums sanāca pagalam neveiksmīgas 30 sekundes Francijas turnīrā. Deguna traumu guva Artūrs Strēlnieks, un gandrīz uzreiz pēc tam man bija elkoņa savainojums," sacīja Nauris Miezis. "Mums šosezon vispār bijuši daudz savainojumi, nav veicies, un arī elkoņa trauma bija pietiekami nopietna."

Miezis pēc tam piedalījās vēl divos turnīros jūlija beigās – Pasaules tūres posmā Prāgā un "Lipik Challenger". Komandai gluži vienkārši tas bija nepieciešams, jo bez Strēlnieka un Mieža "Riga" palika trijatā, kamēr sastāvā pieejamā sestā vieta tika taupīta Ziemeļamerikas "Big3" līgā spēlējošajam Kārlim Paulam Lasmanim.

"Ja komanda atbrauc trijatā, proti, nepilnā sastāvā, tad FIBA noteikumi paredz, ka jānomaksā soda nauda 2500 dolāru apmērā," skaidroja Miezis. "Ja komanda atsauc dalību no turnīra, tad šī soda nauda ir vēl lielāka. Racionāli izspriedām, ka es esmu tas, kuram trauma mazāk traucē spēlēt, tad nu aizbraucu un centos palīdzēt komandai, kā nu varēju. Skaidrs, ka labākais sniegums ne tuvu netika parādīts, bet, kad vajadzēja, nācu uz maiņu un centos palīdzēt. Ja komandai tobrīd būtu bijis ceturtais spēlētājs un man obligāti nevajadzētu, tad traumas dēļ to noteikti nedarītu."

"Taču tagad ar elkoni viss ir kārtībā, visas procedūras izietas, un tam vajadzētu palikt pagātnē," optimistiski teica Tokijas spēļu olimpiskais čempions. "Arī Artūrs ir atgriezies, jau trenējās kopā. Jā, viņam vēl būs jālieto sejas maska, tas vēl būs nepieciešams, taču tā principā tagad uz Kanādas turnīriem esam pilnā sastāvā un beidzot bez traumām."

Sarunas laikā Miezis vairākkārt uzsvēra, ka labi apzinās, ka šī sezona pagaidām sportisko rezultātu ziņā nav izdevusies veiksmīga. Pasaules tūrē pusfinālu izdevies sasniegt tikai "Dubai Expo Quest" turnīrā martā, bet pēc tam vairākkārt nācies apstāties ceturtdaļfinālā, ieņemot 5.-7. vietas. Ar sasniegtajiem ceturtdaļfināliem Prāgas un Utsonomijas posmos "Riga" šobrīd ieņem piekto vietu Pasaules tūres kopvērtējumā. Taču no nākamajiem četriem "Masters" posmiem "Riga" izdevies kvalificēties tikai vienam – Monreālas posmam. Lozannas un Debrecenas "Masters" posmi paliks bez Latvijas pārstāvniecības, kamēr Utrehtas "Masters" ceļazīmi Latvijas kausa finālā ieguva cita Latvijas komanda "Priecīgus!".

"Jā, pagaidām nav klājies veiksmīgi, taču tagad ir visas iespējas labot," teica Miezis. "Kāds ir mūsu noskaņojums turnīriem Kanādā? Katrā turnīrā, kurā piedalāmies, tēmējam tikai uz pirmo vietu, un šis nav izņēmums."

Miezis norādīja, ka uz septembra sākumā gaidāmo Monreālas "Masters" komandai būs pievienojies Kārlis Lasmanis: "Nezinu, vai viņš no ASV dosies pa taisno uz Kanādu vai vispirms atgriezīsies mājās, taču paredzēts, ka Monreālā viņš būs ar mums, un tad jau skatīsimies par tālāko."

Lasmanis nesen pabeidza savu debijas sezonu "Big3" līgā, ko viņš pats nosauca par būtiski atšķirīgu no FIBA 3x3 basketbola. Miezis izteica prieku, ka Lasmanim izdevies sevi veiksmīgi pierādīt arī šajā līgā: "Skatījos gandrīz katru viņa spēli. Patika, malacis. Paveica savu darbu un parādīja, ka var ļoti labi spēlēt šajā kompānijā."

"Jā, viņš man ir teicis, ka ir interese no "Big3" klubiem arī par mani, šo to esam runājuši par šo tēmu," Miezis pasmaidīja par jautājumu, kas atsaucās uz Lasmaņa interviju TV3. "Nekā konkrēta gan pagaidām tur nav, neviens neko taustāmu nav piedāvājis, lai varētu sākt par to domāt un runāt. Vai mani tas vispār interesētu? Domāju, ka nav tur ko slēpt, interesētu gan. Ja būs iespēja, pamatīgi apsvēršu."