Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" kārtējo reizi pārliecinoši uzvar "Celtnieku"

Andrejs Siliņš

"Tenax" kārtējo reizi pārliecinoši uzvar "Celtnieku"
Emīls Kurzemnieks (ar bumbu)
Foto: RK Dragunas

LETA. "SynotTip" Latvijas handbola virslīgas spēcīgāko komandu duelī trešdien Dobeles "Tenax" viesos ar rezultātu 35:23 (16:10) jau kārtējo reizi pārliecinoši pieveica Rīgas "Celtnieku".

Abas komandas dažādos turnīros tikušies jau piecas reizes, visās uzvarot dobelniekiem, turklāt pēdējās spēlēs arvien pārliecinošāk. Rīgas atklātā čempionāta finālā "Tenax" bija pārāki ar 35:32, Latvijas čempionātā 32:30, 30:24 un 40:29, bet LHF prezidenta kausā – 39:31.

Arī šīvakara spēlē toni jau no pirmajām minūtēm noteica Dobeles handbolisti, kas izmantojot rīdzinieku kļūdas un realizējot savas iespējas pirmo deviņu minūšu laikā panāca 4:1, bet puslaika gaitā savu pārsvaru palielināja līdz septiņiem vārtiem (24.minūtē pēc Emīla Kurzemnieka metiena 14:7). Pirmo puslaiku "Tenax" noslēdza ar 16:10.

Četri vārti pēc kārtas otrā puslaika sākumā dobelniekiem ļāva panākt desmit vārtu pārsvaru (20:10), bet neilgi pēc puslaika vidus čempionāta līderu pārsvars pār čempioniem sasniedza pat +13 (27:14). Spēles beigu daļā "Tenax" pārsvars vairs nepieauga, tomēr tas neliedza dobelniekiem izcīnīt pārliecinošāko uzvaru pār oponentiem šosezon – 35:23.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar astoņiem precīziem raidījumiem bija Emīls Kurzemnieks, kamēr sešus vārtus iemeta Andis Ērmanis. Tikmēr rīdziniekiem astoņas reizes izcēlās Artūrs Lazdiņš.

Abas komandas jau pirms šīs cīņas bija garantējušas vietu turnīra pusfinālā.

Latvijas čempioni "Celtnieks" un čempionāta līdere "Tenax" šosezon dažādos turnīros tikās jau sesto reizi un allaž uzvarējuši dobelnieki. Tikai divos no šiem mačiem "Tenax" pārsvars nav bijis lielāks par trim vārtiem.

Spēcīgāko komandu 1.-4.vietas grupas turnīrā ar 14 panākumiem piecos mačos pirmo vietu jau garantējusi "Tenax" komanda, kam ar astoņiem punktiem seko "Celtnieks". Savukārt pa trim punktiem četros dueļos ir Ludzas "Latgola" un "Ogre"/"Miandum" rēķinā.

Trešdien notika arī viena spēle vājāko komandu grupā, ASK/LSPA izbraukumā ar 25:23 (12:12) pieveicot "Jūrmalas Sportu". Šeit uzvarētājiem rezultatīvākais ar sešiem vārtiem bija Jānis Zvejnieks, kamēr pretiniekiem deviņas reizes atzīmējās Māris Grēberis.

ASK/LSPA guva otro uzvaru pēc kārtas, vēl vairāk saasinot situāciju kopvērtējumā un cīņu par vietu ceturtdaļfinālā.

Vājāko komandu grupā situācija ir saspringta - vadībā ar astoņiem punktiem četrās spēlēs ir MSĢ/LAT-"Hertz" vienībai, pa septiņiem punktiem piecos mačos guvušas "Jūrmalas Sports" un ASK/LSPA, bet "Vaiņode" ar sešiem punktiem četros mačos atkritusi uz ceturto pozīciju.

SynotTip handbola Virslīga. 2. posms

Celtnieks Rīga – Dobeles Tenax 35:23 (16:10)
Celtnieks: Lazdiņš 8, Lejnieks 3, Balceris 3/2, Freibergs 2, Černousovs 2, Leja 1, Lisovskis 1, Eglītis 1, Ignatjevs 1, Bunkus 1.
Tenax: Kurzemnieks 8, Ērmanis 6, Tuminskis 4/2, Krivmanis 3, Pančenko 3, Kreicbergs 3, Šuleiko 2, Jonuška 2, Politers 2, Krastiņš 1, Lazda 1.

Jūrmalas Sports – ASK/LSPA 23:25 (12:12)
Jūrmalas Sports: Grēberis 9/2, Naglis 3, R. Zvejnieks 3, Ence 3, Korzāns 2, Turkupols 1, Vilsons 1, Gulbis 1.
ASK/LSPA: J. Zvejnieks 6/3, Reniņš 4, Ozols 4, Stepuļenoks-Stukanovs 3, Drobots 2, Zariņš 2, Latkovskis 2, Grīnbergs 1, Grants 1.

Izmantotie resursi:
LETA