Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Petrovai personīgais rekords un dalīta sestā vieta ar Bērziņu augstlēkšanas finālā

Emils Ozerinskis

Petrovai personīgais rekords un dalīta sestā vieta ar Bērziņu augstlēkšanas finālā
Sofija Petrova. Foto: Guntis Bērziņā/LVS

Slovākijas pilsētā Banska Bistricā aizvadīta trešā no četrām Eiropas U-18 čempionāta dienām. Dalītu sesto vietu augstlēkšanas sacensību finālā ieņēma Sofija Petrova un Loreta Bērziņa, kuras pārlēca 1,78 metru augstumā nostādītās latiņas. Petrovai tas bija personīgais rekords. Savukārt 400 metru skrējiena finālā Emīls Lamba finišēja septītajā vietā.

Banska Bistricā divas Latvijas augstlēcējas startēja finālsacensībās, cenšoties iesaistīties cīņā par godalgām. Pirmie divi augstumi arkādietei Sofijai Petrovai un rūjienietei Loretai Bērziņai padevās bez aizķeršanās. Grūtības sākās pie augstuma 1,78 metri. Abām Latvijas pārstāvēm šis augstums padevās tikai ar trešo piegājienu. Pie tam Petrovai tas bija jauns personīgais rekords. Bērziņa šajā sezonā ir lekusi augstumā, kas dotu sudraba godalgu šajā čempionātā, taču šoreiz abām Latvijas meitenēm 1,81 metra augstumā novietotā latiņa palika nepārvarēta. Tādējādi Bērziņa un Petrova ieņēma dalītu sesto vietu.

400 metru finālā skrēja jēkabpilietis Emīls Lamba. Viņa veiktais gludais aplis 47,92 sekundēs deva septīto vietu Eiropas čempionātā. Fināla uzvarētājs polis Staņislavs Strzeleckis ar 46,50 noskrēja Eiropas U-18 čempionātu rekordu.

Rīta sesijā 15 gadus vecā Brenda Apsīte, kura vakardien kļuva par Eiropas U-18 čempioni trīssoļlēkšanā, savus startu turpinājā tāllēkšanas sektorā. Kvalifikācijas sacensībās ventspilniece savu labāko lēcienu veica ar trešo piegājienu, sasniedzot rezultātu 5,87 metri, kas sportistei deva devīto labāko rezultātu un vietu starp rītdienas fināla divpatsmitnieku. Savukārt liepājniece Anete Retere uzrādīja rezultātu 5,58 metri, kas ierindoja 22. vietā starp 32 kvalifikācijas dalībniecēm.

3000 metru skrējienā Valmieras vieglatlētikas audzēkne Marta Pētersone skrēja 10:10,79 minūtēs, ierindojoties pēdējā - 16. vietā starp finālskrējiena dalībniecēm. Fināla uzvarētājai Latvijas jaunā skrējēja zaudēja 50 sekundes.

Neveiksmīgas izvērtās šķēpmešanas kvalifikācijas sacensības meitenēm. Neviena no divām arkādietēm nespēja iesaistīties cīņā par kvalificēšanos finālam. Elīza Klaumane savos trīs piegājienos labāko metienu veica otrajā mēģinājumā, sasniedzot 44,95 metrus, kas viņu klasificēja 19. vietā. Savukārt Elīnai Ustupai netika ieskaitīts neviens no trīs mēģinājumiem.

400 metru barjerskrējienā puišiem pusfināla stadijā bija iekļuvis ādažnieks Toms Melderis, kurš skrēja otrajā pusfinālā. Melderis starp sava skrējiena dalībniekiem ar laiku 55,23 palika pēdējā vietā, bet starp 24 pusfināla skrējējiem ierindojās 20. vietā.

Meiteņu barjerotajā apļa skrējienā Augšdaugavas novada sportiste Ksenija Kozlova trāpīja spēcīgākajā pirmajā no pusfināla skrējieniem. Viņas skrējiena uzvarētājām bija labākie laiki starp visām pusfināla dalībniecēm. Latvijas barjerskrējēja ar laiku 1:02,12 ieņēma 15. vietu.

Trīssoļlēkšanas kvalifikācijā startēja tukumnieks Roberts Turķis. Viņam pirmais mēģinājums nebija sekmīgs. Otrajā lēcienā tika tikts pie rezultāta, kas neko vairāk par pārliecinošu pēdējo rezultātu nedotu. Turķim beidzot atzīstams lēciens izdevās trešajā un noslēdzošajā piegājienā. Viņš lēca līdz 14,09 metriem, kas sacensību noslēgumā deva 16. vietu. Lai iekļūtu finālā Turķim būtu jālec centimetru tālāk par savu personīgo rekordu.

Pusi no savām sacensībām U-18 čempionāta trešajā dienā veikuši desmitcīņnieki. Pēc pirmās diena nopietnās medaļu pretenzijas ir igauņiem, kuri ieņem otro un ceturto pozīciju. Labākais no Latvijas diviem daudzcīņniekiem pēc piecām disciplīnām ir ogrēnietis Kārlis Kalsbergs. Viņš pirmajā dienā sakrājis 3640 punktus (100 m - 11,34; tāllēkšana - 6,62; lode - 12,36; augstlēkšana - 1,87; 400 m - 50,02). Labākais rezul'tats Kalsbergam bija apļa skrējienā, veicot trešo labāko laiku starp visiem desmitcīņniekiem. No līdera Denisa Hrabara no Portugāles Kalsbergs atpaliek 261 punktus.

Tikmēr Ernests Lešinskis pirmo desmitcīņas dienu pabeidzis ar 3207 punktiem (100 m - 11,73; tāllēkšana - 6,26; lode - 12,45; augstlēkšana - 1,60; 400 m - 51,21). Lai gan Lešinskim neviena no disciplīnām nav bijusi līderu pulkā, smagi iegāzusi augstlēkšana, kur Vecumnieku sportistam bija vājākais rezultāts un ielaists pamatīgs deficīts attiecībā pret pretiniekiem.

Svētdien Slovākijas pilsētā Banska Bistricā noslēgsies Eiropas U-18 čempionāts vieglatlētikā.

Izmantotie resursi:
https://www.european-athletics.com/...

     [+] [-]

, 2024-07-20 23:13, pirms 2 mēnešiem
Šķēpmetējas atbilstoši Latvijas šķēpmešanas tradīcijām lielajos mačos. Bet kopumā, šķiet, mūsējiem šajā čempionātā ir daudz pieklājīgu rezultātu.

     [+] [-]

, 2024-07-21 07:55, pirms 2 mēnešiem
Labma un Lamba laikam ir viens un tas pats džeks?