Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Krūzmanei 11. vieta junioru pasaules čempionātā trīssoļlēkšanā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Krūzmanei 11. vieta junioru pasaules čempionātā trīssoļlēkšanā
Adriana Krūzmane. Foto: MSĢ

Latvijas vieglatlēte Adriana Krūzmane sestdien Limā pasaules junioru čempionātā vieglatlētikā ierindojās 11.vietā trīssoļlēkšanas sacensībās.

Sestdiena pasaules junioru čempionātā Peru galvaspilsētā Limā bija pēdējā un noslēdzošā sacensību diena. Noskaidrojās pasaules junioru čempioni pēdējās 13 disciplīnās. Vienā no tām - trīssoļlēkšanas finālsacensībās startēja arī Latvijas pārstāve Adriana Krūzmane. Viņa finālistu vidū iekļuva ar jaunu personīgo rekordu un desmito labāko rezultātu kvalifikācijas sacensībās – 12,95 m.

Adrianas pirmais lēciens finālsacensībās (12,80 m) tā arī palika kā viņas todien labākais rezultāts. Divi nākamie bija: x un 12,41 m. Tikai Tiana Borasa no Austrālijas lēca tuvāk – 12,54 m. Līdz ar to Adriana Krūzmane, tāpat kā Elza Lazdiņa dienu iepriekš šķēpmešanā, ierindojās 11.vietā. Aiz Andra Skadiņa astotās vietas, Elzas un Adrianas 11.vietas ir otrs labākais mūsu junioru sniegums pasaules čempionātā.

Trīssoļlēkšanā juniores čempiones godā Šarifa Davronova no Uzbekistānas – 13,75 m. Sudraba godalgu ar 13,55 metru tālu lēcienu izcīnīja ķīnieti Ji Li, bet trešā ar 13,47 metriem bija itāliete Ērika Džordžija Anoeta Sarasena. Tikai deviņas trīssoļlēcējas finālsacensībās pārsniedza 13 metru robežu.

Latviju Limā pārstāvēja 18 vieglatlēti, kuri startēja 11 disciplīnās. Trīs no Latvijas izlases dalībniekiem - Brenda Džiliana Apsīte, Loreta Bērziņa un Emīls Lamba - vēl ir jauniešu U18 vecuma.

Informāciju sagatavoja
Andris Staģis, statistiķis