Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Lamba ar U18 rekordu kvalificējas Eiropas čempionāta finālam 400m

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Lamba ar U18 rekordu kvalificējas Eiropas čempionāta finālam 400m
Emīls Lamba. Foto: Guntis Bērziņš/LVS

Slovākijas pilsētā Banska Bistricā notiekošajā Eiropas U18 čempionātā vieglatlētikā lieliski nostartējis jēkabpilietis Emīls Lamba, kurš ar personīgo rekordu kvalificējies finālam, kas notiks sestdien vakarā.

Iepriekš informējām, ka Latvijas trīssoļlēcēja Brenda Džiliana Apsīte no Ventspils ar lēcienu 13,18 metru tālumā vakar vakarā kļuvusi par Eiropas čempioni U-18 vecuma grupā, iegūstot Latvijai pirmo godalgu šajā čempionātā un otro zelta medaļu vēsturē.

Tomēr pirms tam dienas pirmajā pusē programmas visspožākais moments Latvijas vieglatlētiem bija Emīla Lambas skrējiens 400m pusfinālā. Lai gan savā skrējienā Emīls finišēja tikai kā trešais (finālam uzreiz kvalificējās pirmie divi), viņa rezultāts ir jauns Latvijas U18 rekords – 47,54 sekundes, rekrodu labojot šogad jau trešo reizi. Ar šādu veikumu un sesto labāko rezultātu, Emīls ir pelnījis vietu finālskrējienā.

Jau ziņojām, ka minimālo programmu Eiropas čempionāta Lamba jau bija izpildījis ar iekļūšanu pusfinālā. Viena apļa distancē leģendārā startera Edgara Lambas mazdēls un panākumus vieglatlētikā savulaik guvušā Ģirta Lambas dēls skrēja pirmajā no pieciem pirmās kārtas skrējieniem. Viņš savā skrējienā ierindojās otrajā pozīcijā ar rezultātu 48,87 sekundes.

Toms Melderis ar jaunu personīgo rekordu 400 metru barjerskrējienā – 54,42 sekundes - kā 23. iekļuva pusfinālā. Emīls Sandlers-Bomis ar rezultātu 55,91 sekundes ierindojās 33. vietā.

Informāciju palīdzēja sagatavot
Andris Staģis, statistiķis