Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

NHL zvaigzne Pastrņāks kopā ar Zahu jau ielidojuši Čehijā un pastiprina mājiniekus

Agris Suveizda

NHL zvaigzne Pastrņāks kopā ar Zahu jau ielidojuši Čehijā un pastiprina mājiniekus
Davids Pastrņāks (#88). Foto: AP/Scanpix

Pasaules hokeja čempionāta saimniece Čehija bija atstājusi brīvas vietas sastāvā iespējamiem pastiprinājumiem no Nacionālās hokeja līgas un šajā pēcpusdienā tādus arī sagaidīja – pēc Bostonas "Bruins" izstāšanās Stenlija kausa otrajā kārtā palīgā valstsvienībai steiguši uzbrucēji Davids Pastrņāks un Pavels Zaha.

Bostonas "Bruins" ar 109 punktiem 82 spēlēs ieņēma otro vietu Atlantijas divīzijā, pirmajā kārtā ar 4-3 pārspēja Toronto "Maple Leafs", bet naktī uz sestdienu no cīņas par trofeju izstājās, ar 2-4 piekāpjoties Floridas "Panthers". Jau nākamajā dienā komanda pēc medicīniskajām pārbaudēm deva zaļo gaismu spēlētājiem doties uz pasaules čempionātu, bet šajā pēcpusdienā viņi ielidoja Prāgā un pievienojās izlasei. Ļoti iespējams, viņi varētu spēlēt jau rītvakar, kad čehus gaida cīņa par pirmo vietu grupā pret kanādiešiem.

"Protams, Bostona nebija priecīga [par manu došanos uz čempionātu], jo man bija liels spēles laiks un ir sakrājies nogurums, bet paldies komandai par sapratni. Ja čempionāts nenotiktu Čehijā, tad ierasties būtu daudz sarežģītāk – Bostona saprot, cik svarīgs ir šis gads," čehu medijiem pēc ielidošanas sacīja Pastrņāks, kuram sestdien apritēs 28 gadi.

Pastrņāks jau otro sezonu pēc kārtas izcēlās ar vismaz 110 punktiem, šoreiz 82 spēlēs tiekot pie 47+63 un ieņemot piekto vietu starp līgas rezultatīvākajiem spēlētājiem. Stenlija kausā viņam 13 spēlēs astoņi (4+4) punkti. Pastrņākam šis būs piektais pasaules čempionāts un jau ceturtais, uz kuru viņš lido pēc izstāšanās no Stenlija kausa. Līdz šim 28 spēlēs Pastrņāks sakrājis 29 (13+16) punktus. Savukārt pasaules čempionātu debitants Zaha, kurš savulaik tika draftēts ar sesto numuru, šosezon 78 mačos nopelnīja 59 (21+39) punktus. Abiem šī bija pirmā sezona jaunajos līgumos – Pastrņāks astoņās sezonās saņem 90 miljonus ASV dolāru jeb vidēji 11,25 miljonus, bet Zaham četrās sezonās pienākas 19 miljoni jeb vidēji 4,75 miljoni.

Čehija ar 15 punktiem sešās spēlēs ieņem otro vietu apakšgrupā, par diviem punktiem atpaliekot no Kanādas. Mājinieki ir pārspējuši Somiju (1:0 bullīšos), Norvēģiju (6:3), Dāniju (7:4), Austriju (4:0) un Lielbritāniju (4:1), bet vienīgā neveiksme piedzīvota pret Šveici (1:2 bullīšos). Pastrņāks un Zaha kļuvuši par desmito un vienpadsmito NHL spēlētāju komandā (trīs no tiem gan ir vārtsargi), bet rezultatīvākais komandā ir 38 gadus vecais kapteinis Romans Červenka (2+6), kurš astoto sezonu pēc kārtas spēlēja Šveicē. Spriežot pēc pirmā treniņa, Pastrņāks un Zaha varētu spēlēt pirmajā maiņā kopā ar Ondržeju Palātu, kurš Ņūdžersijas "Devils" kreklā 71 spēlē sakrāja 31 (11+20) punktu.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

Izmantotie resursi:
https://www.ceskyhokej.cz/novinky/6...
https://www.hokej.cz/pastrnak-z-pra...

  -1 [+] [-]

, 2024-05-20 17:32, pirms 4 nedēļām
Lūk šie ir spēcîgi,īsti vīri!
Nācijas priekšā viņi ir tīri !
Patrioti, ne tā kā zemgus
Kuram ļoti garšo kumus
Rūjiena uz Prāgu brauks
Un Dāvid Pastrņāk tribīnēs sauks💪👍🏆🥇

  -1 [+] [-]

, 2024-05-20 18:01, pirms 4 nedēļām
Pastarnaks mans milakais spileris, patik vina netiras izdaribas laukuma
cerams cehi pacels turzu

     [+] [-]

, 2024-05-20 23:06, pirms 4 nedēļām
Rūjienas Stiprais rakstīja: Lūk šie ir spēcîgi,īsti vīri!
Nācijas priekšā viņi ir tīri !
Patrioti, ne tā kā zemgus
Kuram ļoti garšo kumus
Rūjiena uz Prāgu brauks
Un Dāvid Pastrņāk tribīnēs sauks💪👍🏆🥇
Tev smadzenes sakultas sviestā,
Visticamāk kārtā nepiespiestā.
Tu domā, ka rīmēt māki,
Bet no tevis izskan tik brāķi.
Es brīnos kur tādi taureņi rodas,
Un gaidu lai projām dodas. Cirvis

     [+] [-]

, 2024-05-21 08:55, pirms 4 nedēļām
Davis liels patriots, kā tur beidzas, ar tuvāko reisu vienmēr klāt

     [+] [-]

, 2024-05-21 15:30, pirms 4 nedēļām
Čehiem superpastiprinājums.Girgenšons sauļo punci.Cerams to ķēmu uz OS kvalifikāciju Vītoliņš neuzaicinās un ja tiekam uz olimpiādi,tad lai skatās pa TV.