Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2948, Did:0, useCase: 3

Bļugers: "Ne vienmēr vari spēlēt pilsētā, kur hokeju mīl tik ļoti kā Vankūverā"

Emils Ozerinskis

Bļugers: "Ne vienmēr vari spēlēt pilsētā, kur hokeju mīl tik ļoti kā Vankūverā"
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix

Pirms gada Stenlija kausu virs savas galvas cēlušais Teodors Bļugers pēc līguma pagarināšanas ar Vankūveras "Canucks" sniedza savu komentāru Kanādas medijiem. Bļugers atzīmēja, ka izslēgšanas spēļu atmosfēra Vankūverā viņam likusi uzmesties zosādai.

Teodors Bļugers varēja aplūkot savas iespējas ierobežoti brīvajā aģentūrā, taču vēl pirms NHL tirgus plača atvēršanās hokejists panāca divu gadu vienošanos ar Vankūveras vienību. Latvijas hokejists uzsvēra, ka viņš ar sievu ir priecīgs atgriezties Kanādas rietumkrasta komandā: "Patiesi esam priecīgi būt atpakaļ. Tas bija ļoti labs gads. Brīvajai aģentūrai gāju cauri pagājušajā gadā. Jā, tas ir satraucoši. Pagājušogad bija mūsu pirmā pieredze tajā. Bijām ļoti laimīgi atnākt uz Vankūveru. Nezināju ko sagadīt, jo nepazinu puišus šeit īpaši labi. Taču pēc sezonas palikšana Vankūverā bija mūsu pirmā izvēle. Ar biznesa pusi var kļūt mānīgi, jo pastāv algu griesti, maiņas un visādas citādas iespējamības. Palikt bija pirmā izvēle."

Par savas sezonas novērtējumu Bļugers izteicās: "Kā jau katrā sezonā, bija augšas un lejas. Klubs bija pietiekami apmierināts ar manu spēli, lai gribētu mani atpakaļ. Man bija divu trīs mēnešu posms, kurā spēlēju savu karjeras labāko hokeju, it īpaši uzbrukumā. Neizdevās to noturēt visu gadu. Acīm redzami, tas ir segments, kuru var uzlabot. Spēlēju dažādās pozīcijās un dažādās maiņās. Mūsu mazākuma spēle sezonas otrajā pusē bija ļoti spēcīga. Būt daļai no tā un dot savu pienesumu ir svarīga manas spēles sastāvdaļa."

"Zinājām, ka fani izslēgšanas spēlēs būs kaislīgi. Nezinu vai kāds gaidīja tik iespaidīgu atmosfēru mūsu laukumā. Atceros ka, izslidojot laukumā, uzmetās zosāda. Tas ir kas tāds par ko sapņo esot bērns. Tā ir liela privilēģija spēlēt tādos apstākļos un darīt ko tādu, kas cilvēkiem tik ļoti rūp. Esmu priecīgs, ka varēšu nopelnīt šo iespēju vēlreiz. Ne vienmēr vari spēlēt pilsētā, kur cilvēki tik ļoti mīl hokeju," atzīmēja Latvijas hokejists.

Šodien jau tika vēstīts, ka aizvadītās NHL sezonas pamatturnīrā 28 punktus (6+22) nopelnījušais Teodors Bļugers vienojies par jaunu līgumu ar Vankūveras "Canucs" uz divām sezonām. Bļugera alga sasniegs 1,8 miljonus sezonā.

Kanādas komanda pēc vienošanās ar Bļugeru panākusi sadarbības tupināšanu arī ar Bļugera maiņas biedru Dakotu Džošua. 28 gadus vecais amerikāņu centrs aizvadītajā sezonā atzīmējās ar 32 punktiem (18+14). Amerikānis gan ticis pie krietni ienesīgāka līguma, vienojoties par sadarbību uz četriem gadiem ar vidējo algu 3.25 miljoni sezonā.

     [+] [-]

, 2024-06-29 02:41, vakar
Kanādas komanda pēc vienošanās ar Bļugeru panākusi sadarbības tupināšanu arī ar Bļugera maiņas biedru Dakotu Džošua. 28 gadus vecais amerikāņu centrs aizvadītajā sezonā atzīmējās ar 32 punktiem (18+14)

Maiņas biedru amerikāņu centru ?
Tedis tak arī centrs ?