Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

''Oilers'' jāmeklē jauns ĢM, ''Capitals'' iegūst vēl vienu uzbrucēju, Sarosam ilgtermiņa līgums

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Oilers'' jāmeklē jauns ĢM, ''Capitals'' iegūst vēl vienu uzbrucēju, Sarosam ilgtermiņa līgums
Jūse Saross. Foto: USA Today/Scanpix

Vairāki notikumi bijuši dažādās Nacionālās hokeja līgas komandās. Oficiāli paziņots, ka Stenlija kausa finālistē Edmontonas ''Oilers'' kā ģenerālmenedžeris vairs nestrādās Kens Holands. Nešvilas ''Predators'' vienojusies par astoņu gadu līguma pagarinājumu ar vārtsargu Jūsi Sarosu, bet Vašingtonas ''Capitals'' maiņas darījumā ieguvusi vēl vienu uzbrucēju - šoreiz Endrjū Mandžapani.

Stenlija kausa finālistei Edmontonas ''Oilers'' būs jāmeklē jauns ģenerālmenedžeris. Pēc abpusējas vienošanās netiks turpināta sadarbība ar līdzšinējo šī amata ieņēmēju Kenu Holandu, kura līgums būtu noslēdzies ar 1. jūliju. Viņa vadībā piecās sezonās ''Oilers'' kvalificējās Stenlija kausa izcīņai, 2023./2024. gadā aizspēlējoties līdz finālam.

Par ģenerālmenedžera vietas izpildītāju pagaidām iecelts Džefs Džeksons. ''Ir bijis patīkami strādāt ar Kenu. Vakar tikai formalizējām sarunu, kura mums bijusi visas sezonas garumā - tas nav pārsteigums, ka mūsu ceļi šķiras. Viņš bijis gatavs doties tālāk, bet mēs - citā virzienā. Mums bija stundu gara saruna, kurā neiztika bez kopīgiem smiekliem un mirkļu atcerēšanās. Vēlos pateikties Kenam par kopīgi nostrādāto laiku,'' teikts kluba paziņojumā.

Par ģenerālmenedžeri Holands kļuva 2019. gada maijā un viņa vadībā klubs sasniedza izslēgšanas spēles katrā no sezonām. Pirms darba ''Oilers'' viņš 22 sezonas strādāja par Detroitas ''Red Wings'' ģenerālmenedžeri, trīs reizes kļūstot par Stenlija kausa uzvarētāju.

Par maiņas darījumu vienojušās Kalgari ''Flames'' un Vašingtonas ''Capitals'', kā rezultātā uz politikas galvaspilsētu pārcēlies Endrjū Mandžapane. Pretī ''Flames'' saņēmusi 2025. gada otrās kārtas izvēli. Pēc nākamās sezonas hokejists, kurš līdz šim bija pārstāvējis tikai ''Flames'', var kļūt par neierobežoti brīvo aģentu.

2023./2024. gada sezonā Mandžapane 75 spēlēs guva 14 vārtus un izdarīja 26 piespēles, bet karjeras laikā viņam 109 vārti un 106 piespēles 417 spēlēs. ''Capitals'' šis ir otrais maiņas darījums, kurā tā iegūst kādu uzbrucēju.

Par nozīmīgu līguma pagarinājumu vienojusies Nešvilas ''Predators'' ar vārtsargu Jūsi Sarosu. Puses vienojušās par astoņu gadu līgumu, kura laikā viņš pelnīs 62 miljonus. Līgums būs spēkā līdz 2032./2033. gada sezonai. Šajā sezonā Saross ierindojās piektajā vietā Vezina balvas balsošanā. 350 karjeras spēlēs NHL viņam 2.63 vidēji ielaisti vārti un 91.7% atvairīti pretinieku metieni.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/ken-hollan...
https://www.nhl.com/news/calgary-fl...
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...

  -3 [+] [-]

, 2024-06-28 17:35, pirms 2 dienām
Nakamgad es velos lai kausu pacel Capitals!

     [+] [-]

, 2024-06-29 00:59, aizvakar
Labākais Fitnesa Kanāls rakstīja: Nakamgad es velos lai kausu pacel Capitals!
ok, vatņik. Crapitals ir krievu kliķe

     [+] [-]

, 2024-06-29 02:37, aizvakar
Labākais Fitnesa Kanāls rakstīja: Nakamgad es velos lai kausu pacel Capitals!
Grūti viņiem būs pat tikt pleijofos