Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pūcītis: "Kroļļa transfēra garantētā summa ir nedaudz lielāka nekā medijos ziņotā"

Rolands Eliņš

Pūcītis: "Kroļļa transfēra garantētā summa ir nedaudz lielāka nekā medijos ziņotā"
Uldis Pūcītis. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC

Futbola kluba "Valmiera" prezidents Uldis Pūcītis pēc realizētās Raimonda Kroļļa pārejas uz spēcīgo Itālijas A Sēriju portālam Sportacentrs.com norādīja, ka ir ļoti apmierināts ar nokārtoto darījumu. Transfēra summu viņš labi saprotamu iemeslu dēļ precīzi nenosauca, taču atklāja, ka tā bijusi lielāka par iepriekš Itālijas medijos piesauktajiem 900 tūkstošiem eiro.

"Svētku diena šodien, jā, tas tiesa," smaidīja Uldis Pūcītis. "Tā ir mūsu kluba filozofija, un mēs uz to strādājam, un man ir prieks, ka tas ir beidzot rezultējies ar oficiāli apstiprinātu transfēru, kura rezultātā Raimonds Krollis nonācis Itālijas augstākās līgas klubā "Spezia"."

Kā norādīja Pūcītis, "Spezia" variants šajā transfēru periodā parādījies pirms dažām nedēļām: "Grūti precīzi pateikt, kad tas notika, bet principā viss tika nokārtots pāris nedēļās. Bija pārrunas par dažādiem punktiem līgumā, bet tā kopumā viss noritēja raiti."

"Pārejas detaļas es, protams, negribētu komentēt," izteicās "Valmieras" prezidents par to, vai Itālijas medijos piesauktā transfēra summa (900 tūkstoši eiro +600 tūkstoši eiro iespējamās piemaksās) atbilst realitātei. "Tas, ko esmu redzējis medijos, ir tuvumā patiesībai, taču ne precīzi."

Itālijas medijos ziņotās transfēra detaļas nozīmētu, ka 40% no kopējās Kroļļa transfēra vērtības būtu atkarīga no dažādu papildkritēriju izpildes, piemēram, gūto vārtu un/vai aizvadīto spēļu skaita. Pūcītis uzsvēra, ka proporcija starp transfēra maksu un bonusiem ir daudz mazāka: "Ir, protams, atrunāti bonusi, ir arī punkti par tālāku nākotni, taču "tīrā" transfēra summa ir lielāka un par bonusiem nav tā, kā tika rakstīts. Precīzas summas, atvainojiet, šeit gan nesaukšu."

Taču Pūcītis apstiprināja, ka vienošanās noslēgta tā, ka "Valmiera" būs arī finansiāli ieinteresēta cerēt uz Kroļļa vēl augstāku soli nākotnē, proti, "Valmiera" saņems konkrētu daļu arī no viņa nākamās transfēra summas. Tiesa, tas pats šobrīd attiecas arī uz Kroļļa iepriekšējo komandu "Mettu", jo Pūcītis apstiprināja, ka saskaņā ar iepriekšējo transfēra līgumu šobrīd pienāksies daļa no summas, ko samaksās "Spezia".

"Valmiera" iepriekšējā sezonā kļuva par Virslīgas čempioni, un Krollis šajā panākumā spēlēja nozīmīgu lomu gan kā komandas kapteinis, gan kā rezultatīvākais spēlētājs. Tāpat komandu starpsezonā atstājuši citi svarīgi titula kaldinātāji (Matrevics, Jakuba, Murata, Silagadze), taču liela daļa no čempiona kodola tāpat palikusi sastāvā, un Pūcītis uzsvēra, ka par spīti šiem transfēriem "Valmiera" Virslīgai tāpat gatavojas ar augstākajiem mērķiem.

"Šobrīd kopumā norit aktīvs darba process, jāsaprot, cik spēlētājus mēs zaudēsim," teica kluba prezidents. "Es šeit lietoju vārdus "zaudēt spēlētāju", lai gan mums tas principā ir priecīgs notikums – mēs jau tieši strādājam pie tā, lai mūsu spēlētāji attīstītos un ietu tālāk. Dažus spēlētājus arī jau esam piesaistījuši, varbūt konkrēti šobrīd ne tos skaļākos vārdus, taču futbolistus ar lielu potenciālu. Skatoties no situācijas, arī skatīsimies, kur mums vēl nepieciešami papildinājumi."

"Taču nebaidāmies no situācijas, ka mums, piemēram, sezona jāsāk ar teorētiski vājāku sastāvu nekā iepriekš," turpināja Pūcītis. "Jau iepriekš esam gatavojušies šādai situācijai, esam iestrādājuši plānu B brīdim, kad mums jāatvadās no saviem līderiem. Bet vēl jau principā laika ir daudz, līdz pāreju termiņa beigām laika vēl pietiek un strādājam. Vēlreiz uzsvēršu, ka nebaidāmies no tā, ka mums tagad aizgājuši daži pamatsastāva spēlētāji, jo, galu galā, tieši uz to mēs arī strādājām. Un sportiskie mērķi tādēļ nav kļuvuši mazāki!"

  +2 [+] [-]

, 2023-01-20 18:10, pirms gada
Valmiera varētu dažus paņemt no Mettas varbūt sanāks kā ar Krolli pēc pāris gadiem varētu labi pārdot (piemeri Vapne vai Melnis)

  +5 [+] [-]

, 2023-01-20 19:26, pirms gada
Es gan nesaprotu kāda iemesla pēc nevar publicēt precīzu summu? Par Ronaldo skaidrs, Messi arī, par Krolli nevar ziņot, murgs.

  +2 [+] [-]

, 2023-01-20 19:32, pirms gada
Uz kurieni tad Silagadze devies?

  +1 [+] [-]

, 2023-01-20 20:31, pirms gada
Ar nepacietību gaidu jauno sezonu ,būs jaunas sejas ,jaunas lomas palikušajiem spēlētājiem un iespējas tiem čaļiem kas pērn mazāk tika pie teikšanas/spēlēšanas!

  +1 [+] [-]

, 2023-01-20 20:53, pirms gada
janx13 rakstīja: Es gan nesaprotu kāda iemesla pēc nevar publicēt precīzu summu? Par Ronaldo skaidrs, Messi arī, par Krolli nevar ziņot, murgs.
tur taču rakstīts - "labi saprotamu iemeslu dēļ", tātad ja nesaproti, tad sanāk, ka pats esi vainīgs

  +2 [+] [-]

, 2023-01-20 20:59, pirms gada
Transfērs summa ir 1 milj. + iespējamais bonuss 500 tik., tā citi ITA mēdiji raksta.

  +1 [+] [-]

, 2023-01-20 20:59, pirms gada
Jawa rakstīja: Ar nepacietību gaidu jauno sezonu ,būs jaunas sejas ,jaunas lomas palikušajiem spēlētājiem un iespējas tiem čaļiem kas pērn mazāk tika pie teikšanas/spēlēšanas!
Vai ir, kāds info par risinājumu, kā sisties Eirokausos? Jo pat ar visiem aizgājušajiem tur nekas dižs nesanāca. Būtu baigi žēl, ja šogad pievienotos vēl 2 reizes ar nepārvarētām kārtām.

  -3 [+] [-]

, 2023-01-20 21:45, pirms gada
Witslenamitea rakstīja: Valmiera varētu dažus paņemt no Mettas varbūt sanāks kā ar Krolli pēc pāris gadiem varētu labi pārdot (piemeri Vapne vai Melnis)
Vapne jau sezonā pievienojās Valmierai. Pēc 2-3 sezonām būs jauns transfērs

  +2 [+] [-]

, 2023-01-21 07:46, pirms gada
evil11 rakstīja: Vapne jau sezonā pievienojās Valmierai. Pēc 2-3 sezonām būs jauns transfērs
Vapnem beidzās īre un atgriezās Mettā.

  +1 [+] [-]

, 2023-01-21 09:23, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Vai ir, kāds info par risinājumu, kā sisties Eirokausos? Jo pat ar visiem aizgājušajiem tur nekas dižs nesanāca. Būtu baigi žēl, ja šogad pievienotos vēl 2 reizes ar nepārvarētām kārtām.
Domāju ,ka plāns ir ,bet vai viņš strādās ir cits jautājums . Skaidrs ,ka var savākt pieredzējušus spēlētājus ar milzīgām(LV līmenim)algām , taču arī tas neko negarantē ne Virslīgā ,ne eirokausos(Rīgas piemērs) . Klubs ir izvēlējies savu ilgtermiņa stratēģiju (attīstīt jaunos spēletājus un no ta pelnīt) un tā nav Valmieras problēma ,ka ar tīņiem spēj paņemt titulu . Esmu pārliecināts ,ka kluba vadība piesaistīs (dalība CL tam ļoti palīdzēs) kvalitatīvus aizvietotājus ,bet kvalitatīvas komandas izveide gulsies uz trenera štāba pleciem!

  +1 [+] [-]

, 2023-01-21 10:10, pirms gada
evil11 rakstīja: Vapne jau sezonā pievienojās Valmierai. Pēc 2-3 sezonām būs jauns transfērs
Nu šis vapnis bija daudz švakāks
Vairākas reizes no Rūjienas braucām uz spēlēm

  +2 [+] [-]

, 2023-01-21 11:47, pirms gada
Būs perspektīvi jaunieši 18-20g.v.kas aizvietos,bet eiro kausi jā izgāsti-labākā gadījumā 2.kārta

  +1 [+] [-]

, 2023-01-21 12:35, pirms gada
otava rakstīja: Būs perspektīvi jaunieši 18-20g.v.kas aizvietos,bet eiro kausi jā izgāsti-labākā gadījumā 2.kārta
2.karta konf.liga tāpat ir 100%garantēta. Būtu jau labi vismaz vienu pretinieku pieveikt 2 spēļu summā.

     [+] [-]

, 2023-01-21 14:31, pirms gada
Vispār jau Valmiera šādi var talantus paņemt!
Gribi spēlēt Top līgās(Arokodare, Krollis), tad nāc uz Valmieru!

     [+] [-]

, 2023-01-24 09:19, pirms gada
Nākāt, nākat uz Valmieru Uztaisīs par labiem špīleriem