Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2949, Did:0, useCase: 3

''Lightning'' bez Balcera ielaiž piecus un zaudē ''Oilers''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Lightning'' bez Balcera ielaiž piecus un zaudē ''Oilers''
Konors Makdeivids. Foto: USA Today/Scanpix

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) trešo zaudējumu pēdējo desmit spēļu laikā piedzīvoja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Tampabejas ''Lightning'', kas ar 3:5 piekāpās Edmontonas ''Oilers''. Citās spēlēs uzvaras svinēja Austrumu konferences līderes Bostonas ''Bruins'' un Karolīnas ''Hurricanes''.

• Nacionālajā hokeja līgā (NHL) naktī uz piektdienu zaudējumu piedzīvoja vēl bez Rūdolfa Balcera spēlējošā Tampabejas ‘’Lightning’’, kas izbraukumā ar 3:5 piekāpās Edmontonas ‘’Oilers’’.

• Ja Tampabeja šis bija tikai trešais zaudējums pēdējo desmit spēļu laikā, tad ‘’Oilers’’ turpinājusi veiksmīgo sezonas nogriezni, izcīnot piekto panākumu pēc kārtas.

• Ar 55 punktiem tas tai ļauj pašlaik atrasties sestajā vietā Rietumu konferencē, kamēr ‘’Lightning’’ ir piektā Austrumos.

• Uzvarētājs noskaidrojās noslēdzošajā trešdaļā, pirms kuras rezultāts bija neizšķirts 3:3. Jau trešā perioda ievadā sezonas 39. vārtus iemeta ‘’Oilers’’ līderis Konors Makdeivids, bet divas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultātu nofiksēja Zeks Haimens.

• Kopumā Haimens iemeta divas ripas, kamēr Makdeividam un Leonam Draizaitlam vārti un rezultatīva piespēle. ‘’Lightning’’ rindās Braidenam Pointam vārti un viena piespēle.

• Balcers NHL nav spēlējis kopš novembra beigām, kad iedzīvojās ķermeņa augšdaļas savainojumā. Iepriekš viņu nosūtīja uz AHL, lai latvietis atgūtu fizisko formu.

• Citos mačos uzvaras svinēja abas Austrumu konferences līderes – Bostonas ‘’Bruins’’ un Karolīnas ‘’Hurricanes’’. Bostona izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas ar panākumu pār ‘’Rangers’’ (3:1), bet Karolīna apturēja ‘’Wild’’ sēriju (5:2).

• ‘’Bruins’’ bez ceturtās uzvaras pēc kārtas guva arī sesto panākumu no pēdējiem sešiem izbraukuma mačiem.

• Katrā no periodiem Bostona guva vārtus, līdz spēles 41. minūtei izvirzoties vadībā ar 3:0. Breds Maršāns un Davids Krejči atdeva divas rezultatīvas piespēles, bet vārtsargs Džeremijs Sveimens atvairīja 31 no pretinieku izdarītajiem 32 metieniem.

• ‘’Hurricanes’’ apturēja ‘’Wild’’ trīs uzvaru sēriju. Sākot ar otro periodu, labāk savas izdevības izmantoja Karolīnas hokejisti, to laikā gūstot visus piecus vārtus.

• Vārtus uzvarētāju labā guva pieci dažādi hokejisti, bet ‘’Wild’’ sastāvā Kirils Kaprizovs iemeta 100. vārtus Minesotas ‘’Wild’’ sastāvā. Tikmēr ‘’Hurricanes’’ vārtsargs Frederiks Andersens atvairīja 29 no pretinieku izdarītā 31 metiena.

NHL spēles 20. janvārī

SpēleRezultātsSpēleRezultāts
Blue Jackets - Ducks3:5Rangers - Bruins1:3
Flyers - Blackhawks1:4Canadiens - Panthers2:6
Hurricanes - Wild5:2Maple Leafs - Jets4:1
Sabres - Islanders3:2 PBlues - Predators5:2
Oilers - Lightning5:3Coyotes - Capitals0:4
Golden Knights - Red Wings2:3Kraken - Devils4:3 P
Kings - Stars0:4