Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Ogre: "Vairāki jaunieši sezonas laikā no puišeļiem izveidojās par vīriem"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Ogre: "Vairāki jaunieši sezonas laikā no puišeļiem izveidojās par vīriem"
"Ogre"

Sportacentrs.com ir sazinājies ar visiem 15 šīs sezonas komanda.lv 1.līgas klubiem, piedāvājot izteikt savas domas par aizvadīto sezonu. Šoreiz savas domas izteikuši 12. vietu ieguvusī "Ogre", konkrēti kluba prezidents Aigars Počs.

1. līgas klubiem uzdotie jautājumi:
1) Ko izdevās sasniegt un ko neizdevās (prieki un vilšanās)?
2) Kā vērtējat turnīru kopumā (organizācija, tiesāšana, sportiskais līmenis un konkurence)? Jūsu komentāri par jebko, kas ir sasāpējis vai tieši pretēji – par to, kas ļoti patīk un apmierina.
3) Vai jau šobrīd ir skaidrība par nākamo gadu (budžets, sastāvs, treneris utt.)?

"Ogres" atbildes

Pirmkārt, vēlos apsveikt visas komandas ar noslēgušos sezonu. Cerams, katrai komandai izdevās sasniegt lielāku vai mazāku mērķi šajā sezonā. Bez šaubām lielākie sveicieni čempioniem un pārējiem medaļniekiem.

1.. Teikšu godīgi, šī sezona bija viena no grūtākajām. Šogad, gatavojoties jaunajai sezonai, bija jāatrisina divi ļoti svarīgi jautājumi - treneris un komandas sastāvs. Tā kā ar šo gadu stājās spēkā obligāts nosacījums, ka galvenajam trenerim jābūt A UEFA kategorijas licencei, tad nācās meklēt treneri no malas. Vietējiem treneriem šīs kategorijas diemžēl vēl nav.

Sastāva jautājums šogad izrādījās vissāpīgākais, jo pēc iepriekšējās sezonas komandu pameta vairāki pieredzējušie spēlētāji, un mēs bijām spiesti komandai pievienot visus 99. gadā dzimušos puišus. Diemžēl vairāki sezonas sākumā nebija gatavi pārlekt no jauniešu futbola uz pieaugušo, un komandas kodola veidošanā bija nepieciešams daudz ilgāks laiks.

Neskatoties uz vairākiem pārbaudījumiem un sarežģījumiem, kas ik pa laikam uzgūlās uz komandas pleciem, man ir prieks par izveidojušos kolektīvu. Man ir prieks par vairākiem jauniešiem, kuri no puišeļiem sezonas sākumā izveidojās par vīriem sezonas beigās. Prieks par to, ka kļuvām daudz disciplinētāki. Šogad rēķins par sodiem no federācijas būs krietni zemāks nekā iepriekšējos gados. Otro gadu pēc kārtas izdevies veiksmīgi organizēt visas mājas spēles, nesaņemot nevienu sodu.

2. Čempionāts viennozīmīgi attīstās, organizatoriskais un sportiskais līmenis aug. Šogad čempionāta organizatori ir uzlikuši jaunu latiņu un, domāju, visas komandas gaida, kas būs nākamgad. Noteikti jāatzīmē tādu tradīciju ieviešana kā pirmssezonas preses konference un čempionāta noslēguma pasākums. Vēlos atzīmēt tikai vienu lietu, kas neapmierināja - čempionāta pārtraukums jūlijā, kura laikā tiek izspēlēts Latvijas kauss. Par šo lietu diskusijas jau ir sākušās un, cerams, tas tiks sakārtots.

Ja runā par tiesāšanu, tad nekādu dižo komentāru nav. Domāju, visi pamanīja, ka šogad bija daudz mazāk naudas sodu un nesaprotamu diskvalifikāciju.

3. Šobrīd skaidrība par nākamo sezonu ir par kādiem 50%. Viennozīmīgi ir vēlme spēlēt 1. līgā un darīsim visu, lai tur būtu. Jau ir sākts darbs arī pie nākamās sezonas budžeta veidošanas un domāts par komandas sastāvu, bet vēl ir vairāki būtiski jautājumi, kas jāatrisina.

Par aizvadīto sezonu vēlos izteikt lielu paldies mūsu atbalstītājiem Ogres novada domei, SIA "Ambassador", SIA RDS, SIA Miandum, JOMA, SIA "ECU ĶEGUMS", BOCAL, SIA Reklāmasveikals.lv un citiem atbalstītājiem. Liels paldies arī mūsu uzticamajiem faniem, kas neatkarīgi no mūsu rezultātiem turpina atbalstīt katrā spēlē. Pateicoties viņiem, esam 5. vietā pēc mājas spēļu apmeklētības.

Atbildes sniedza "Ogres" prezidents Aigars Počs.

komanda.lv dalībnieku kopsavilkums par 2016. gada sezonu

VKlubsApskats
1.Babīte
2.AFA Olaine/Super Nova
3.Auda
4.Valmiera
5.Rēzekne
6.Tukums 2000"Prieks; ka izdevās sasist vairāk nekā 100 vārtus"
7.Smiltene"Prieks; ka mazā Smiltene ar tik jaunu sastāvu konkurē ar pieredzējušajiem"
8.Skonto
9.RTU
10.Staiceles Bebri"Pusi no punktiem ieguvām pēdējās septiņās spēlēs"
11.Alberts"Sasniegt mērķi bija nereāli; turnīra līmenis nedaudz krities"
12.Ogre"Vairāki jaunieši sezonas laikā no puišeļiem izveidojās par vīriem"
13.Preiļi"Turpinām "futbolizēšanu"; mēs par sakoptu vidi! Ņesterenko nepatīkami pārsteidza"
14.Jēkabpils
15.Saldus

     [+] [-]

, 2016-11-19 16:03, pirms 7 gadiem
Ogrei aug laba jaunā maiņa! Tik treneri vajag citu...