Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Ekmanis: ''Atlases mērķis ir nokomplektēt četras četrinieku komandas''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ekmanis: ''Atlases mērķis ir nokomplektēt četras četrinieku komandas''
Zintis Ekmanis. Foto: Bobslejs.lv

Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis federācijas mājaslapā atklājis, ka jauno stūmēju atlases galvenais mērķis ir ar jauno sportistu piesaisti spēt nokomplektēt četras četrinieku ekipāžas jau no nākamās sezonas.

Jau ziņots, ka šajā nedēļas nogalē Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF) organizēs jauno sportistu atlasi bobslejā un skeletonā. Kā federācijas mājaslapai atzina tās ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis, tad atlases galvenais mērķis ir atrast spēcīgus jauniešus, kas ļautu Latvijas bobsleja komandai nokomplektēt četras pilnas četrinieka ekipāžas jau nākamajā sezonā.

"Jau šobrīd mūsu komandas stūmēji ir vieni no labākajiem pasaulē, bet viņu nav tik daudz, lai mēs spētu operatīvi rīkoties, ja nepieciešamas kādas izmaiņas sezonas gaitā, tāpēc svarīgi ir nodrošināt pilnas četras ekipāžas, kuras gūst sacensību praksi un jebkurā laikā var piedalīties visa mēroga sacensībās," nākamās sezonas mērķus atzīmē Ekmanis.

"Jauno stūmēju atlasē mēs ceram sagaidīt spēcīgus vīriešus un sievietes no visas Latvijas, kuri grib savu nākotni saistīt ar šo sporta veidu un cīnīties par medaļām 2026. gada olimpiskajās spēlēs," turpina bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs.

Jauno sportistu atlase notiks 23.aprīlī plkst. 12:00 Murjāņu sporta ģimnāzijas manēžā. Uz bobslejistu atlasi tiek aicināti jaunieši vecumā no 16 līdz 26 gadiem. Vēlams, lai kandidāti spētu veikt 30 metrus gaitā vismaz 3.20 sekundēs. Bobsleja atlases testu programmā būs 30 metru skrējiens gaitā un bobsleja trenažiera stumšana. Atlasei var pieteikties gan vīrieši, gan sievietes. Tāpat tiek meklēti arī jauni talanti skeletonā. Īpaši tiks gaidīti jaunieši un jaunietes, kas sasnieguši 14 gadu vecumu.

Izmantotie resursi:
https://www.bobslejs.lv/raksts/ekma...

  -1 [+] [-]

, 2022-04-19 16:11, pirms 2 gadiem
Eu, a kā viņiem beidzot pieleca, ka ir vajadzīgas pilnas komandas, lai katram pilotam varētu nodrošināt arī startus četriniekos?! Pozitīvi, ka tomēr mācās no pieļautajām kļūdām.

Vai mēģinās vēl kādu jaunu pilotu vai arī strādās ar četriem esošajiem? Starp citu, tā arī neesmu dzirdējis, ko ir izlēmis Ķibermanis.

Rakstā pieminētas dāmas. Tas tā nopietni vai tikai ķeksītim? Tad prasās precizēt, cik ātri dāmām jāskrien 30 metrus gaitā.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-19 16:15, pirms 2 gadiem
Ja par četriniekiem. Jā, tā ir bobsleja klasija un ļoti skatāma disciplīna, taču prasa ievērojumus papildus cilvēku (stūmēju) resursus. Mana vīzija, ka nākotnē, iespējams, ļoti tuvā, varētu palikt divnieki un četrinieku vietā būtu monobobs, turklāt ar līdzīgiem tehniskajiem noteikumiem, lai padarītu tehniku līdzīgāku. Droši vien nepopulārs viedolis.

  +1 [+] [-]

, 2022-04-19 16:54, pirms 2 gadiem
Galīgi sajucis prātā uz vecumdienām. Vienu ekipāžu nevar nodrošināt ar konkurētspējīgu kamanu, viņam redz četras vajag.

     [+] [-]

, 2022-04-19 17:45, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Ja par četriniekiem. Jā, tā ir bobsleja klasija un ļoti skatāma disciplīna, taču prasa ievērojumus papildus cilvēku (stūmēju) resursus. Mana vīzija, ka nākotnē, iespējams, ļoti tuvā, varētu palikt divnieki un četrinieku vietā būtu monobobs, turklāt ar līdzīgiem tehniskajiem noteikumiem, lai padarītu tehniku līdzīgāku. Droši vien nepopulārs viedolis.
apjomīgi un dārgi. Laikam jau ir mērķis būvēt divas konkurētspējīgas četrinieku ekipāžas nākamajām OS, ka saprotami. Es arī atbalsītu līdzvērtīgu tehniku, bet laikam jau ļoti sarežģīti realizēt.

     [+] [-]

, 2022-04-19 18:53, pirms 2 gadiem
janx13 rakstīja: Galīgi sajucis prātā uz vecumdienām. Vienu ekipāžu nevar nodrošināt ar konkurētspējīgu kamanu, viņam redz četras vajag.
Kamēr ir četrinieku disciplīna, ir jāstrādā šajā virzienā!

     [+] [-]

, 2022-04-19 20:41, pirms 2 gadiem
...no kurām saliks beigās 2 un parejie būs rezervē