Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Pārkers ieved Franciju ''EuroBasket'' pusfinālā

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

Pārkers ieved Franciju ''EuroBasket'' pusfinālā
Tonijs Pārkers un Francijas izlase pusfinālā tiksies ar Spāniju.
Foto: AFP/Scanpix

Par 2013. gada Eiropas čempionāta otro pusfinālisti trešdien kļuva Eiropas vicečempione Francijas valstsvienība, kas ar rezultātu 72:62 pieveica laukuma saimniekus slovēņus. Uzvarētāju rindās teicamu spēli aizvadīja saspēles vadītājs Tonijs Pārkers, kurš atzīmējās ar 27 gūtiem punktiem.

Abas komandas spēli uzsāka mazrezultatīvi. Mājinieki pie katras iespējas centās izmantot reaktīvos brāļus Dragičus un spēlēt ātri, vienlaikus pie katras dotās iespējas meklējot laimi metienos no distances. Francijai, kā jau allaž, spēles tempu diriģēja pieredzējušais saspēles vadītājs Tonijs Pārkers, kurš pirmajā puslaikā guva desmit no komandas 26 punktiem. Spēles pirmajā cēlienā Francija bija veiksmīgāka cīņā pie groziem [grūtības mājiniekiem sagādāja Johana Petro apturēšana] un ierasti uzbrukumu centās virzīt caur groza apakšu, kur gan sekmes bija mainīgas [Aleksim Ažincā 1/5, Mikelam Želabalam 0/4]. Otrās ceturtdaļas izskaņā pustālo metienu realizēja Pārkers, ļaujot francūžiem atpūtā doties ar plus divi (26:24). Kas to būtu domājis, ka līdzšinējā turnīra rezultatīvākā komanda Francija 20 minūšu laikā būs guvusi vien 26 punktus.

Otro puslaiku ar izrāvienu iesāka francūži - četru minūšu laikā kontinenta vicečempioni veiksmīgi izmantoja savu atlētismu [tip-in punkti Želebalam un putback trieciens grozā no augšas Ažincā], panākot 36:26 un liekot slovēņiem sasaukt minūtes apspriedi. Pēc nelielās apspriedes laukuma saimniekiem izdevās spēli līdzsvarot, un ceturtdaļas izskaņā ar precīzu Domena Lorbeka trejaci panākt 45:50.

Ceturtajā ceturtdaļā Les Bleus izdevās saglabāt piecu - septiņu punktu pārsvaru un ar precīziem metieniem atbildēt reizēs, kad slovēņi centās pietuvoties. Sešas minūtes līdz mača beigām ceturto piezīmi saņēma mājinieku līderis Gorans Dragičs, kuram mača galotnē manāmi pietrūka degvielas un komandas biedru palīdzības. Spēlei noslēdzoties, rezultāts uz tablo 72:62 par labu 2011. gada Eiropas vicečempioniem.

Uzvarētājiem 27 punktus guva Tonijs Pārkers, bet Nikolā Batums pievienoja 14 punktus, piecas atlēkušās bumbas un divus bloķētus metienus. Mājinieku rindās 18 punkti un sešas piespēles Goranam Dragičam.

Ar šodienas uzvaru Francija sev nodrošinājusi ceļazīmi uz 2014. gada Pasaules kausa izcīņu. Pusfinālā francūži ''EuroBasket 2011'' fināla atkārtojumā sacentīsies ar Spāniju, bet Slovēnija turpinās cīņu par piekto vietu.

''EuroBasket 2013'' ceturtdaļfināls. 18. septembris

Slovēnija - Francija 62:72 (12:10, 12:16, 21:24, 17:22).
Slovēnija: G.Dragičs 18, Z.Dragičs 12, Nahbars 10, Blazičs 8, Lorbeks 8, Vidmars 2, Joksimovičs 2, Balazičs 2, Begičs, Muričs, Lakovičs.
Francija: Pārkers 27, Batums 14, Diāvs 10, Želabals 7, Ažincā 6 (9 atl.b.), Petro 4, De Kolo 4, Dio, Pietruss.

Izmantotie resursi:
EuroBasket 2013

  -1 [+] [-]

, 2013-09-18 23:48, pirms 11 gadiem
Nu smuka spēle bija. Un Pārkers arī labs.

ESP-FRA nākošā kārta. Es vairāk to cīņu gaidīju finālā. Lai vai kā... GO GO France.

  +3 [+] [-]

, 2013-09-18 23:48, pirms 11 gadiem
Slovēņi izņemot Dragičus šausmīgi lēni, Francija viņus vnk noskrēja, izskatās, ka nākotnē slovēņiem nekas dižš nespīd, ja netiks veikta sastāva atjaunināšana.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-09-18 23:50, pirms 11 gadiem
resnais putns rakstīja: Kāds sakars Pārkers? tur visi noplosījās. Aizsardzība bija vienkārši nereāla ! Protams, Parkers tur salika un darīja, ko gribēja, bet nedrīkst tak tā izteikties!
Francija un Itāļi, es par šīm komandām. Francija rāda reti gudru basīti patiesībā, nav kā kādreiz, kad tikai uz atlētismu mēģināja izvilkt, bet tagad tiešām bauda skatīties! Uz desas sarkanās gazeles !
Par Lietuvu! Kāda tev vēl Itālija.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-09-18 23:56, pirms 11 gadiem
Kas tā pa metodi, ka raksta laikā rezultāts tiek mainīts ar vietām? Tā būtu jābūt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-09-18 23:58, pirms 11 gadiem
resnais putns rakstīja: kāda tev vēl Lietuva...vienmēr licies neizprotami atbalstīt Lietuvu tikai tāpēc, ka ir kaimiņi. Viņi tieši varētu būt niknākie ienaidnieki, jo parasti mūs ir pazemojuši cauri gadu desmitiem. Kāds vēl tur atbalsts? Es vienmēr tieši esmu pret viņiem, jo kaitina tā viņu dominance attiecībā pret Latviju. Liekas neizprotami, jē jē, es par Lietuvu, jūs mūs gandrīz vienmēr vinnējat, bbet jūs tik un tā esat mani elki.
Es skatos uz konkrētajām spēlēm un izsecinu, kuras komandas man simpatizē un kuras nē. Nē sarakstā viennozīmīgi ir ukraina, slovēnija, Lietuva, Spānija, Serbija...Par horvātiem nezinu, neesmu redzējis nevienu maču. Toties Itāļi un Franči atstāj ļoti solīdu iespaidu, tiešām prieks skatīties pirmkārt jau aizsardzību, to cik kvalitatīvi tiek spēlēts pikenrols, kā tiek likti aizsegi, kā plosās un ar pretiniekiem dara ko grib Pārkers.. augstākā klase. Spāņi vienkārši pēc dabas jau nevar patikt, lai kā spēlētu, izraisa riebumu.
Nu Lietuvā basketbols ir reliģija, samierinies ar to , ja nepatīk zaudēt ej spēlē tetri vai ko citu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-09-19 00:07, pirms 11 gadiem
resnais putns rakstīja: Tad jau visiem pasaules sportistiem jāiet spēlēt tetris vai ko citu. neesmu dzirdējis nevienu cilvēku, kam patiktu zaudēt. savdabīga teorija. daudz pasaka par tavām spriestspējām un loģisko domāšanu! malacis kroko!
p.s. Manuprāt, muļķīgāk ir atbalstīt Lietuvu tikai tāpēc, ka tā ir jāatbalsta, jo ir mūsu kaimiņi. Vot tāda loģika liekas maksimāli bērnudārza līmenī. Manuprāt, sporta fanam būtu jāpatīk tā vai tās komandas, kas viņam patīk, kā tās spēlē, ko dara laukumā, nevis eh šitie iekrita par kaimiņiem, tagad jābūt par viņiem, lai tur vai kas
Lietuva jau spēlē normālu basketu, kapā par katru laukuma cm, es atbalstu šos tāpēc, ka viņi vienmēr cīnās, nekā daža laba komanda..

  +1 [+] [-]

, 2013-09-19 00:13, pirms 11 gadiem
Krokodils rakstīja: Lietuva jau spēlē normālu basketu, kapā par katru laukuma cm, es atbalstu šos tāpēc, ka viņi vienmēr cīnās, nekā daža laba komanda..
Basketbols viņiem ir reliģija,bet viņi ir pārāk augstprātīgi attiecībā uz Latviju. Mana drauga meitene ir no Lietuvas,viņa teica,ka visas spēles ko Latvija uzvarēja un tika tālāk,tā ir tikai veiksme Viņa no mūsu komandas zin tikai Blūmu Tas man viņos nepatīk,jā,viņiem ir diezgan spēcīga komanda,bet ne tik ļoti,lai atļautos tik augstprātīgi izturēties pret citiem,tāda sajūta,ka viņi visu laiku dzīvo uz veciem lauriem,kad Lietuvi bija daudz spēcīgāka. Bet kas viņiem reāli paliek pāri,kad aizies Javtokas,Lavrinoviči ? Kleiza,Kalnietis,Valančūns ? Tur pretīm mums jau tagad ir spēcīga izlase,kura var konkurēt ar Eiropas top komandām. Un ņemot vēra vel to,ka mums aug ļoti spēcīga un talantīga jaunā paaudze...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-09-19 00:21, pirms 11 gadiem
jureks rakstīja: Basketbols viņiem ir reliģija,bet viņi ir pārāk augstprātīgi attiecībā uz Latviju. Mana drauga meitene ir no Lietuvas,viņa teica,ka visas spēles ko Latvija uzvarēja un tika tālāk,tā ir tikai veiksme Viņa no mūsu komandas zin tikai Blūmu Tas man viņos nepatīk,jā,viņiem ir diezgan spēcīga komanda,bet ne tik ļoti,lai atļautos tik augstprātīgi izturēties pret citiem,tāda sajūta,ka viņi visu laiku dzīvo uz veciem lauriem,kad Lietuvi bija daudz spēcīgāka. Bet kas viņiem reāli paliek pāri,kad aizies Javtokas,Lavrinoviči ? Kleiza,Kalnietis,Valančūns ? Tur pretīm mums jau tagad ir spēcīga izlase,kura var konkurēt ar Eiropas top komandām. Un ņemot vēra vel to,ka mums aug ļoti spēcīga un talantīga jaunā paaudze...
par lecīgumu piekrītu. Bet nu LTU jau arī talantu netrūkst. Prakstiski katru vasaru ir elitē. Mēs --> fragmentāri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-09-19 00:29, pirms 11 gadiem
J.L.#15 rakstīja: par lecīgumu piekrītu. Bet nu LTU jau arī talantu netrūkst. Prakstiski katru vasaru ir elitē. Mēs --> fragmentāri.
Nosauc man tos talantus,neskaitot Valančūnu un laikam jau Saboni

  +1 [+] [-]

, 2013-09-19 00:35, pirms 11 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: Tādi Freimaņi un Kuksiki, kas mums te spēli taisa, viņiem pilna pakaļa. Un viņus, protams, neviens Latvijā nezin. Tāpēc dīvaini, ka pēkšņi viņiem būtu jāzin Latvijas spēlētāji, kuri spēlē Spānijas, Itālijas 2.līgās, Ukrainās un Igaunijās. SKaidrs, ka viņi zin Biedžu, Valterus, Blūmu - tos, kuri spēlē pienācīgā līmenī.
Kamēr Rytas nespēlē Eirolīgā un es viņus neredzu katru nedēļu pa TV, tikmēr es arī nezinu, kas tur spēlē. Tieši tas pats viņiem par mūsu VEF - kamēr savā starpā nekrustojas šķēpi, tikmēr neko nezin. Un kāpēc lai zinātu, lol?
Nu,nu,labi,Freimanis tur vel tā,bet viņš tāpat vel jauns. Tur pretīm Kuksiks jauns un tik labs metējs,parādi man no Lietuvas izlases,kurš tik labi var uzmest kā Kuksiks! Kalnietis ? kāds vel ? Žēl gan,ka Kuksikam šis čempis ne visai veiksmīgs sanāca,ja Kuksikam krīt tad viņu apturēt ir praktiski neiespējami!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-09-19 00:42, pirms 11 gadiem
Nu mūsu izlase ir tālu no Lietuvas, īpaši garajā galā. Mums nav neviena Eiropas top līmeņa spēlētāja, pat tuvu tam. Ir panākumi U izlašu līmeni, bet pēc tam kaut kā pazūdam. Jācer uz jauno progresu.

  +4 [+] [-]

, 2013-09-19 00:43, pirms 11 gadiem
jureks rakstīja: Basketbols viņiem ir reliģija,bet viņi ir pārāk augstprātīgi attiecībā uz Latviju. Mana drauga meitene ir no Lietuvas,viņa teica,ka visas spēles ko Latvija uzvarēja un tika tālāk,tā ir tikai veiksme Viņa no mūsu komandas zin tikai Blūmu Tas man viņos nepatīk,jā,viņiem ir diezgan spēcīga komanda,bet ne tik ļoti,lai atļautos tik augstprātīgi izturēties pret citiem,tāda sajūta,ka viņi visu laiku dzīvo uz veciem lauriem,kad Lietuvi bija daudz spēcīgāka. Bet kas viņiem reāli paliek pāri,kad aizies Javtokas,Lavrinoviči ? Kleiza,Kalnietis,Valančūns ? Tur pretīm mums jau tagad ir spēcīga izlase,kura var konkurēt ar Eiropas top komandām. Un ņemot vēra vel to,ka mums aug ļoti spēcīga un talantīga jaunā paaudze...
Kaut kāds viens leitis kaut ko teica... Paskaties, kā viņi mūs atbalsta un apsveic pēc katras uzvaras. Delfos katrs otrais koments no Lietuvas.

  +2 [+] [-]

, 2013-09-19 00:45, pirms 11 gadiem
jureks rakstīja: Bet kas viņiem reāli paliek pāri,kad aizies Javtokas,Lavrinoviči ? Kleiza,Kalnietis,Valančūns ? Tur pretīm mums jau tagad ir spēcīga izlase,kura var konkurēt ar Eiropas top komandām. Un ņemot vēra vel to,ka mums aug ļoti spēcīga un talantīga jaunā paaudze...
Nu tu arī pateici. Kalnietis, Kleiza - 27, 28 gadi - tie vēl savus 5-6gadus vēsā mierā var kapāt. Valančūns vispār 21gads...līdz kamēr viņš aizies, pie apvāršņa jau būs spēlētāji, kuri pirms pāris gadiem tikai bērnudārzu "absolvēja" Leišu spēlētāju resursu ar mūsējo nav jēgas nemaz salīdzināt. Par laimi izlasei pietiek ar 7-8 labiem spēlētājiem, lai gūtu panākumus un tos mēs vēl varam sakasīt.

  +4 [+] [-]

, 2013-09-19 00:47, pirms 11 gadiem
resnais putns rakstīja: kāda tev vēl Lietuva...vienmēr licies neizprotami atbalstīt Lietuvu tikai tāpēc, ka ir kaimiņi. Viņi tieši varētu būt niknākie ienaidnieki, jo parasti mūs ir pazemojuši cauri gadu desmitiem. Kāds vēl tur atbalsts? Es vienmēr tieši esmu pret viņiem, jo kaitina tā viņu dominance attiecībā pret Latviju. Liekas neizprotami, jē jē, es par Lietuvu, jūs mūs gandrīz vienmēr vinnējat, bbet jūs tik un tā esat mani elki.
Es skatos uz konkrētajām spēlēm un izsecinu, kuras komandas man simpatizē un kuras nē. Nē sarakstā viennozīmīgi ir ukraina, slovēnija, Lietuva, Spānija, Serbija...Par horvātiem nezinu, neesmu redzējis nevienu maču. Toties Itāļi un Franči atstāj ļoti solīdu iespaidu, tiešām prieks skatīties pirmkārt jau aizsardzību, to cik kvalitatīvi tiek spēlēts pikenrols, kā tiek likti aizsegi, kā plosās un ar pretiniekiem dara ko grib Pārkers.. augstākā klase. Spāņi vienkārši pēc dabas jau nevar patikt, lai kā spēlētu, izraisa riebumu.
Nepiekrītu līdz galam. Neviens spānis nerakstīs Delfos vai Tvnet apsveikumu pēc katras Latvijas uzvaras. Ir mazliet janoliek pie malas tā latviešu "viensētība" reizēm. Starp citu, Lietuvā bija aptauja par kuru izlasi viņi fano bez Lietuvas EČ, tad 80% atbildeja, ka par Latviju. Lūk, tā.

  -1 [+] [-]

, 2013-09-19 00:59, pirms 11 gadiem
negausis rakstīja: Nu mūsu izlase ir tālu no Lietuvas, īpaši garajā galā. Mums nav neviena Eiropas top līmeņa spēlētāja, pat tuvu tam. Ir panākumi U izlašu līmeni, bet pēc tam kaut kā pazūdam. Jācer uz jauno progresu.
Loģiski. Jaunie aiziet uz Žalgiri, Rytas , tagad arī Neptunas kuri spēlē VTB vāc pie sevis nākamos labākos lietuviešus. Teiksim no Latvijas vienīgā iespēja izsisties ir aizbraukt prom uz ārzemēm agrā vecumā, tad varbūt kaut kas sanāks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-09-19 01:09, pirms 11 gadiem
Krokodils rakstīja: Loģiski. Jaunie aiziet uz Žalgiri, Rytas , tagad arī Neptunas kuri spēlē VTB vāc pie sevis nākamos labākos lietuviešus. Teiksim no Latvijas vienīgā iespēja izsisties ir aizbraukt prom uz ārzemēm agrā vecumā, tad varbūt kaut kas sanāks.
Uzmetu aci LT sastāvam šajā čempionātā. Praktiski gandrīz visi pārstāv spēcīgus Eiropas klubus + NBA. Mēs tur pat tuvu neesam. Par mūsu iespējām gan es tik kritisks nebūtu, galu galā var spēlēt VEFā augsta līmeņa turnīros. Ne velti mūsu vadošie spēlētāji šajā čempī bija VEFā rūdītie Janičenoks un Bertāns, turpretī "ārzemnieki" nepārliecināja, bet tas arī saprotams, viņi jau nespridzināja arī savos klubos.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-19 01:48, pirms 11 gadiem
negausis rakstīja: Uzmetu aci LT sastāvam šajā čempionātā. Praktiski gandrīz visi pārstāv spēcīgus Eiropas klubus + NBA. Mēs tur pat tuvu neesam. Par mūsu iespējām gan es tik kritisks nebūtu, galu galā var spēlēt VEFā augsta līmeņa turnīros. Ne velti mūsu vadošie spēlētāji šajā čempī bija VEFā rūdītie Janičenoks un Bertāns, turpretī "ārzemnieki" nepārliecināja, bet tas arī saprotams, viņi jau nespridzināja arī savos klubos.
Tak Lietuvā basis kā mums hoķis Pamēģini atrast kādu lietuvieti kādā normālā līgā hoķī...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-09-19 07:10, pirms 11 gadiem
Smieklīgi. Vai tad nav skaidrs, ka putnam leišu meitene nav iedevusi? Tāpēc tāda zloba, bet jūs te visi ņematies par Lietuvu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-09-19 10:26, pirms 11 gadiem
Es par leišiem! Pēc dabas leitis ir lecīgs (daudzus pazīstu) bet bračkas tomēr! Tāpat kā ar ģimeni - radiniekus neizvēlas!

     [+] [-]

, 2013-09-19 10:52, pirms 11 gadiem
ņjā, pārkers t ir pasaules klase. ja šķēle būtu ar dzelzs gribasspēku apveltīts tad varētu sasniegt tādu, bet klubi, alkohols, sīknauda un viss pārējais...ek.

bet pārkeru bija bauda skatīties, slovēņi uz viņa fona izskatījās pēc ziloņu žirafēm.

     [+] [-]

, 2013-09-19 11:00, pirms 11 gadiem
Namejs rakstīja: Kaut kāds viens leitis kaut ko teica... Paskaties, kā viņi mūs atbalsta un apsveic pēc katras uzvaras. Delfos katrs otrais koments no Lietuvas.
Viss ko es gribēju pateikt,ka mēs jau tagad stipri neatpaliekam no leišiem un ņemot vērā to,ka izlasei var palīdzēt Biedriņš,iespējams Kambala,KV laikam jau nesanāks Plus vel jaunie spēlētāji,kuriem ir potenciāls spēlēt NBA,nu un galu galā Čeiss Badindžers Tīri solīds sastāvs var novākties.

     [+] [-]

, 2013-09-19 11:22, pirms 11 gadiem
army1005 rakstīja: nav tur vairs par ko fanot. tad lai ņem Spānija, malači ka sasita mūsu nelaimes vaininiekus serbus
Mūsu nelaimes vaininieki bija pašu spēlētāji, nevis serbi.