Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Rinne atvaira 38 metienus un piespēlē, "Predators" apspēlē "Lightning"

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Rinne atvaira 38 metienus un piespēlē, "Predators" apspēlē "Lightning"
Peka Rinne. Foto: nhl.com

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pēc Latvijas laika vakara spēlē šosezon ar sesto piegājienu Nešvilas “Predators” pārsteidzoši ar 4:1 apspēlēja Tampabegas “Lightning”. Lielisku spēli aizvadīja "Predators" vārtsargs Peka Rinne, kura rēķinā arī rezultatīva piespēle.

Pirms šīs spēles abas komandas šosezon bija tikušās piecas reizes, visās no tām uzvaru gūstot “Lightning”. Pēdējā no tām bija naktī uz svētdienu- tajā Tampabega uzvarēja ar 6:3.

Pirmais periods noslēdzās ar bez vārtu neizšķirtu. Ja perioda pirmajā pusē iniciatīva piederēja Nešvilai, tad perioda otrajā pusē to pārņēma Tampabeja. Pārliecinoši darbojās abu komandu vārtsargi un, protams, aizsardzība gan zibeņiem, gan plēsoņām bija līmenī.

Arī otrajā periodā bija vērojama abu komandu līdzīga cīkstēšanās, tomēr momentus daudz labāk prata realizēt “Predators”. Perioda ceturtajā minūtē no kreisās malas skaisti vārtu devītniekā ripu raidīja 21 gadu vecais soms Ēli Tolvanens, izvirzot “Predators” vadībā ar 1:0. Perioda desmitajā minūtē vairākumu izdevās realizēt Nešvilas zviedram Viktoram Arvidsonam, triecot ripu tuvajā stūrī un dubultojot savas komandas pārsvaru. Pēc divarpus minūtēm plēsoņas panāca jau 3:0- mazākumā viens pret vienu ar vārtsargu izgāja cits zviedrs Kalle Jērnkroks un izdevību garām nepalaida, metot ripu vārtu stūrī un pretinieku vārtsargam Kurtim Makelhinnejam liekot kapitulēt jau trešo reizi.

Trešā perioda vidū ar rikošeta palīdzību zibeņiem izdevās vienus vārtus atspēlēt, izceļoties Stīvenam Stemkosam, tomēr atspēlēties tā arī neizdevās. Perioda pēdējā minūtē ripu tukšos vārtos raidīja “Predators” zviedrs Matiass Ekholms, panākot 4:1 un pieliekot punktu šai spēlei. Lielisku spēli aizvadīja pieredzējušais Nešvilas somu vārtsargs Peka Rinne, kurš atvairīja 38 no 39 pretinieku metieniem, kā arī komandas trešajā vārtu guvumā izcēlās ar rezultatīvu piespēli.

''Discover Central'' divīzijā Nešvila pacēlās uz sesto vietu, bet Tampa saglabāja otro vietu. Nākamo spēli abas komandas aizvadīs naktī uz piektdienu- “Lightning” tiksies ar Čikāgas “Blackhawks”, savukārt “Predators” spēkosies ar Floridas “Panthers”.

NHL 15. un 16. marta spēles

Laiks/Rez.SpēleLaiks/Rez.Spēle
1:4Lightning - Predators1:00Senators - Canucks
1:00Sabres - Capitals2:00Jets - Canadiens
1:00Rangers - Flyers3:00Flames - Oilers
1:00Panthers - Blackhawks4:00Golden Knights - Sharks
1:00Penguins - Bruins

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/