Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Snels, de Groms iegūst MLB labāko metēju titulus

Juris Miņins
Juris Miņins

Snels, de Groms iegūst MLB labāko metēju titulus
Džeikobs de Groms
Foto: AFP/Scanpix

Augstākās beisbola līgas (MLB) turpina atzīmēt aizvadītās sezonas labākos spēlētājus un vakardien par labākajiem metējiem nosauca Tampabejas "Rays" pārstāvi Bleiku Snelu un Ņujorkas "Mets" metēju Džeikobu de Gromu.

Bleiks Snels ir atzīts par Amerikas līgas labāko metēju, tādējādi 25 gadus vecais spēlētājs jau savā pirmajā pilnajā sezonā ir ieguvis prestižo Saja Janga balvu. Jāatgādina, ka šosezon viņš tika iekļauts arī "All-Stars" izlasē.

Snels sezonu noslēdza ar 31 aizvadītu spēli, kurās tika izcīnīta 21 uzvara, bet piedzīvoti pieci zaudējumi. Pēc izcīnīto uzvaru skaita Snels bija labākais Amerikas līgas metējs, tāpat viņš uzrādīja labāko vidēji mačā zaudēto punktu rādītāju – 1.89. Interesanti, ka pret viņu iznākušo spēlētāju vidējais atsitienu rādītājs ir 17.8%, kas ir piektais visu laiku labākais rādītājs līgas vēsturē. Interesanti, ka viņa 180.2 aizvadītie iningi ir zemākais aizvadīto spēļu kārtu laiks starp visiem Saja Janga balvas ieguvējiem sezonās, kurās nav bijis streiks vai lokauts.

Jāpiebilst, ka cīņā par Amerikas līgas labākā metēja titulu Bleikam Snelam vislielāko konkurenci izrādīja Hjūstonas "Astros" metējs Džastins Verlanders, kurš finālbalsojumā atpalika vien par četrām pirmās vietas balsīm un kopumā 15 punktiem.

Nacionālajā līgā gan nebija tik sīvas spēkošanās, jo visus savus konkurentus satrieca Ņujorkas "Mets" metējs Džeikobs de Groms, kurš šosezon uzstādīja arī viszemāko vidēji mačā zaudēto punktu rādītāju – 1.70. Šajā sezonā de Groms bija otrais visvairāk iningus aizvadījušais Nacionālās līgas metējs (217), tāpat otrā vieta viņam ir arī gūto straikautu ziņā (269). Interesanti, ka sezonas laikā tikai desmit viņa raidījumus atsitēji prata raidīt tribīnēs, kas ir labākais Nacionālās līgas rādītājs.

Dienu iepriekš MLB arī publiskoja labāko galveno treneru, jeb kā beisbolā saka – menedžeru, vārdus. Par šī gada labākajiem ir atzīti Oklendas "Athletics" vadītājs Bobs Melvins un Atlantas "Braves" vadītājs Braiens Snitkers. Abi šie treneri vienas sezonas laikā spēja uzlabot komandas sezonas laikā gūto uzvaru skaitu par, attiecīgi, 22 un 18 uzvarām, ievedot savas vienības izslēgšanas maču zonā.

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/