Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Banki: "Ģērbtuvē raudāju no prieka"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Banki: "Ģērbtuvē raudāju no prieka"
Luka Banki. Foto: F64

"Izcīnījām vēl vienu lielu uzvaru savu līdzjutēju klātbūtnē. Vienmēr patīkami spēlēt ar tādu atbalstu. Treneris mūs labi sagatavoja mentāli un spēles plāns nostrādāja – pirmajā puslaikā ielaidām tikai 28 punktus," pēc uzvaras pār Lielbritāniju teica Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības uzbrucējs Mārtiņš Laksa.

“Apsveicu spēlētājus – viņi saglabāja koncentrēšanos, neraugoties uz (kvalifikācijas ciklā) paveikto darbu,” teica valstsvienības galvenais treneris Luka Banki. “Paldies visiem, kuri strādāja no pirmās dienas. Jūs zināt, cik daudz apbrīnojamu kolēģu man ir – treneri, brīvprātīgie, mediķi un Latvijas Basketbola savienības komanda. Nav nekādu burvestību, ieguldīts apbrīnojams darbs. Best people ever. Paldies!”

Treneris atklāja nākamo mērķi ar Latvijas valstsvienību. “Turpināšu sekot spēlētājiem, lai nākamajā sabraukumā pulcētu labāko iespējamo sastāvu un sagatavotos, cik labi iespējams. Esam nodrošinājuši savas pozīcijas grupā, taču vēlamies ierasties Pasaules kausa izlozē ar iespējami labāko pozīciju FIBA (astoņu gadu) rangā.”

Banki dalījās atmiņās par 2021. gada vasaru. “Kad spēlējām pret Rumāniju un Baltkrieviju, apkārt bija daudz pesimisma. Man nosūtīja kādas podraides ierakstu, kurā žurnālists izteicās, ka Latvijai nav nekādu cerību kvalificēties Pasaules kausam. Ļaujiet man veltīt šo panākumu viņam.

Banki vadībā Latvija uzvarējusi 13 no 14 oficiālām spēlēm, taču treneris aicina neapstāties pie sasniegtā. “Nākamajā sabraukumā vēlamies izcīnīt divas uzvaras pret tādām konkurētspējīgām komandām kā Grieķija un Turcija. Daudzas federācijas pauž dažādus viedokļus. Mēs nežēlojamies, bet ejam uz priekšu. Esam ārkārtīgi lepni par spēlētājiem, kuri ierodas katrā kvalifikācijas logā.”

Pirmdien lielākais spēles laiks bija Jānim Timmam, kurš spēlēja 23 minūtes. Laukumā devās visi 12 pieteiktie spēlētāji. Anžejs Pasečņiks atgriezās laukumā pēc pagājušajā nedēļā piedzīvotās izslimošanas, savukārt Jānis Strēlnieks spēlēja mazāk par četrām minūtēm. “Ārsts ieteica ilgāk neizmantot Jāni savainojuma dēļ.”

Banki 2023. gada februārī beigsies līgums ar Latvijas Basketbola savienību. Jautāts par tālāko nākotni, treneris kļuva emocionāls. “Šī nav vieta, kur runāt par līgumiem. Zinu, ka izbaudīju procesu un man patīk šī komanda. Iespējams, vieglākais darbs manā karjerā. Spēlētāju atdeve, noskaņošanās un piederības sajūta – viņi lika man ģērbtuvē raudāt no prieka.”

Treneris deva mājienu, ka laikā līdz nākamajam sabraukumam atgriezīsies klubu basketbolā. “Rīt sākšu jaunu nodaļu jaunā valstī – būs jauns piedzīvojums. No Latvijas valstsvienības atmiņā paliks labie cilvēki un vieglākais darbs manā karjerā. Man ir daudz draugu, kuri mani atbalsta, bet Itālijā galvenie atbalstītāji ir mana ģimene. Ceru, ka viņiem beidzot izdosies apmeklēt Latviju.

“Apsveicam Latviju – tai ir ārkārtīgi talantīga komanda, kura rāda augstākā līmeņa sniegumu,” teica Lielbritānijas valstsvienības galvenais treneris Marks Stoitels. “Atsaucoties uz Bena (Mokforda) teikto, spēlējām izaicinošā vidē un redzējām, ka mums ir dažāda starptautiskā pieredze. Esmu lepns par komandas parādīto sniegumu.”

     [+] [-]

, 2022-11-14 22:52, pirms gada
Gaidām ziņas kurā klubā startēs Banki.

  +2 [+] [-]

, 2022-11-14 22:58, pirms gada
...Man nosūtīja kādas podraides ierakstu, kurā žurnālists izteicās, ka Latvijai nav nekādu cerību kvalificēties Pasaules kausam. Ļaujiet man veltīt šo panākumu viņam.”..

Nav SC eksperts Celmiņš?

  +3 [+] [-]

, 2022-11-14 23:13, pirms gada
Šis treneris gada laikā Latvijas basketbolu pārvērtis tādu kā vienmēr esmu gribējis šis treneris īstais motivators spēj motivēt taktika laba

  +2 [+] [-]

, 2022-11-14 23:49, pirms gada
Banki ir patiess, prasīgs un īsts profesionālis. Visu cieņu. Paldies komandai par lieliskajām emocijām!

     [+] [-]

, 2022-11-15 00:18, pirms gada
Kas ar Strēlnieka noklibošanu pirmajā ceturtdaļā?

  +1 [+] [-]

, 2022-11-15 00:18, pirms gada
Varbūt nepieļaujam hokeja izlases kļūdas un noturam šito treneri vismaz līdz Pasaules Kausa beigām? Aizies Banki kas tad trenēs?

  +1 [+] [-]

, 2022-11-15 02:19, pirms gada
edgefall23 rakstīja: Varbūt nepieļaujam hokeja izlases kļūdas un noturam šito treneri vismaz līdz Pasaules Kausa beigām? Aizies Banki kas tad trenēs?
Gan jau paņems vecos čomus - Vecvagaru ar Štelmaheru atka 😂🤣

     [+] [-]

, 2022-11-15 06:54, pirms gada
Es ceru ka mūsu izlase notures šo trenero

  +1 [+] [-]

, 2022-11-15 06:59, pirms gada
Manuprat Federacijai jadara viss iespejamais lai noturetu Banki liidz PC beigam vismaz - galu gala vinjsh muus lidz turienei aizveda. Kaa alternativu vieniigo ko redzu kas neaizlaistu visu pa dirsu butu Bagatskis un pielauju vinjam ar Ukrainas izlasi arii driiz jabeidzas ligumam, bet nu ar vinjam savadaka skola neka Banki

  +1 [+] [-]

, 2022-11-15 09:17, pirms gada
rubo54 rakstīja: Manuprat Federacijai jadara viss iespejamais lai noturetu Banki liidz PC beigam vismaz - galu gala vinjsh muus lidz turienei aizveda. Kaa alternativu vieniigo ko redzu kas neaizlaistu visu pa dirsu butu Bagatskis un pielauju vinjam ar Ukrainas izlasi arii driiz jabeidzas ligumam, bet nu ar vinjam savadaka skola neka Banki
Visticamāk ja Banki aiziet, tad pārņem izlasi Gailītis ar palīgu Visocki un kādu trešo treneri

     [+] [-]

, 2022-11-15 09:56, pirms gada
Labdien!
Atlaušos nosaukt sastāvu Pasaules kausam
1.Porzingis
2.Bertans
3.Bertans
4.Šmits
5.Srelnieks
6.Lomažs
7.Gražulis
8.Čavars
9.Pasečņiks
10.Zoriks
---------------------
Uz pēdējām 2 vietām
Kurucs
Kurucs
Laksa
Strautiņš
Žagars

     [+] [-]

, 2022-11-15 10:04, pirms gada
Lepnums un gandarījums par komandu, treneri, par uzvarām, bet vienlaikus bažas par šī patiešām vislabākā trenera Lukas Banki noturēšanu pie LV izlases stūres.

     [+] [-]

, 2022-11-15 10:20, pirms gada
qwyx rakstīja: Labdien!
Atlaušos nosaukt sastāvu Pasaules kausam
1.Porzingis
2.Bertans
3.Bertans
4.Šmits
5.Srelnieks
6.Lomažs
7.Gražulis
8.Čavars
9.Pasečņiks
10.Zoriks
---------------------
Uz pēdējām 2 vietām
Kurucs
Kurucs
Laksa
Strautiņš
Žagars
Konkurence būs nežēlīga. Žēl, ka vienam Gražulim vai Čavaram būs jāpaliek mājās, ja būs Šmits un KP. Šie divi spēlētāji vienmēr brauca palīgā izlasē, bet vieta visiem nebūs. Ja godīgi, tad Andžeju viņi var izkonkurēt, jo ja šitas nespēlēs kārtīgas minūtes sezonā, tad viņu nav jēga ņemt.

     [+] [-]

, 2022-11-15 10:24, pirms gada
fight rakstīja: Lepnums un gandarījums par komandu, treneri, par uzvarām, bet vienlaikus bažas par šī patiešām vislabākā trenera Lukas Banki noturēšanu pie LV izlases stūres.
es domāju treners arī grib PČ novadīt izlasi. Tas tomēr ir ieraksts, un ja tur izloze sakrīt ar zvaigznēm, viņš tur var izcelt jackpotu.

     [+] [-]

, 2022-11-15 11:49, pirms gada
Labākais koučs, kāds vien izlasei bijis. Veiksmi džekiem! Basis nokož hokeju viennozīmīgi.

     [+] [-]

, 2022-11-15 12:28, pirms gada
vienigais_anonims rakstīja: Konkurence būs nežēlīga. Žēl, ka vienam Gražulim vai Čavaram būs jāpaliek mājās, ja būs Šmits un KP. Šie divi spēlētāji vienmēr brauca palīgā izlasē, bet vieta visiem nebūs. Ja godīgi, tad Andžeju viņi var izkonkurēt, jo ja šitas nespēlēs kārtīgas minūtes sezonā, tad viņu nav jēga ņemt.
Vēl nevajag aizmirst par Timmu. Kas to lai zina, kāda būs viņa karjeras līkne tuvākajos mēnešos.

     [+] [-]

, 2022-11-15 16:20, pirms gada
Nevajag stresot viss būs labi, komandas divas var sataisīt ! No vienas var paņemt otrā ! Galvenais dzīvot draudzīgi !