Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Fīniksas "Suns" jaunais īpašnieks atlaiž no amata galveno treneri Viljamsu

Emils Ozerinskis

Fīniksas "Suns" jaunais īpašnieks atlaiž no amata galveno treneri Viljamsu
Montijs Viljamss. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Fīniksas "Suns" galvenais treneris Montijs Viljamss zaudējis savu amatu pēc Arizonas komandas izstāšanās izslēgšanas spēļu otrajā kārtā. Tādējādi atbrīvojusies vakance, kas būs viena no potenciāli pieprasītākajām starp galvenā trenera amata tīkotājiem.

Šī gada februārī par jauno Fīniksas "Suns" īpašnieku kļuva no Mičiganas nākošais uzņēmējs Mets Išbija, kurš paketē kopā ar Sieviešu NBA komandu Fīniksas "Mercury" iegādājās kluba kontrolpaketi no izslavēti skopā Roberta Sarvera par četriem miljardiem ASV dolāru. Jau kopš tā brīža galvenais treneris Motijs Viljams nonāca uz karstā krēsla, jo "jauno īpašnieku sindroms" bieži vien noved pie straujām pārmaiņām komandas sastāvā un jaunā īpašnieka vēlmi mainīt galveno treneri.

Pirms vēl visas formalitātes kluba pārņemšanā bija nokārtotas, Išbijs pieprasīja komandas ģenerālmenedžerim Džeimsam Džounsam par jebkādu cenu maiņas darījumā iegūt Kevinu Durentu. Īpašnieka vēlme tika piepildīta, taču treneris Viljamss tika nostādīts neapskaužamā situācijā. Durenta traumas un vairāku svarīgu rotācijas spēlētāju aizmainīšana uz Bruklinas "Nets" nedeva Viljamsam līdz regulārās sezonas beigām iespēlēt jauno komandas modeli. Tostarp izslēgšanas spēļu turnīrā traumas dēļ no ierindas izkrita Kriss Pols, bet pēdējā spēlē palīdzēt nevarēja Deandre Eitons.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Fīniksas "Suns" pārvarēja Losandželosas "Clippers" barjeru, taču Rietumu konferences otrajā kārtā Arizonas komanda atdūrās pret Denveras "Nuggets" sienu, kravājot atvaļinājuma čemodānus.

51 gadu vecais Montijs Viljamss pie "Suns" stūres pavadīja četrus gadus, kuru laikā 309 regulārās sezonas spēlēs tika izcīnītas 194 uzvaras, kas deva trenerim teju 63% uzvaru rādītāju viņa laikā Fīniksā. Pēdējās divās sezonās no izslēgšanas spēlēm "Suns" izkrita otrajā turnīra spēļu kārtā.

Pirms kļūšanas par "Suns" galveno treneri Viljamss piecas sezonas laika periodā no 2010. līdz 2015. gadam trenēja Ņūorleānas komandu, kas trenera pirmajos trīs darba gados nesa nosaukumu "Hornets", bet pēdējās divās sezonās jau spēlēja kā "Pelicans".

Fīniksas "Suns" vakantais trenera postenis, ņemot vērā apstākli ka komandu pārstāv Kevins Durents un Devins Bukers, būs viens no pieprasītākajiem starp treneriem, kas kāro amatu NBA kluba stūrēšanā. Iepriekš no Maika Budinholcera šķīrās regulārās sezonas uzvarētāja Milvoki "Bucks", bet Kanādas vienība Toronto "Raptors" atlaida Niku Nērsu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2023-05-14 08:55, pirms gada
Visi pēdējo 4-5 sezonu labākie treneri atlaisti
Aiztreidoja komandas dziļumu.Saspēlnieks gadiem fiziski nevelk PO ar traumām. Starting centrs ir anēmisks pret jebkādu fizisku basketbolu.
Pielicis neko no drafta nav. Varētu teikt,ka kļuvis sliktāks.
Trenera vaina!

     [+] [-]

, 2023-05-14 09:10, pirms gada
Šis Suns gājiens pēc sviesta izskatās, viņš ko iedomājās, ka 3 mēnešus pēc Duranta dabūšanas Suns visus raus gabalos? Pie tam objektīvi Pola trauma.Varēja starpsezonā salasīt normālu otro piecinieku, gan jau kādi jēdzīgi FA, kas cer uz gredzenu, par minimālo parakstītos.
Turklāt nākamajā dienā pēc zāģa, varēja mazliet atdzist un paanalizēt.
Bet ok tās Fīniksas problēmas, Milvoki būs labas iespējas sakarīgu treneri parakstīt.

     [+] [-]

, 2023-05-14 09:23, pirms gada
Būtu labs, ja Sons (jā, Sons) paņemtu Badu un Buķeļi Montiju

     [+] [-]

, 2023-05-14 12:04, pirms gada
Iepriekšējais īpašnieks bija daudz gudrākS. Šis izskatās pēc izlutināta bagātniecinja kas visu grib uzreiz. Nabaga Fīniksas fani. Komanda ar vienu mainju ir izčakarēta.

     [+] [-]

, 2023-05-14 13:11, pirms gada
tekken rakstīja: Šis Suns gājiens pēc sviesta izskatās, viņš ko iedomājās, ka 3 mēnešus pēc Duranta dabūšanas Suns visus raus gabalos? Pie tam objektīvi Pola trauma.Varēja starpsezonā salasīt normālu otro piecinieku, gan jau kādi jēdzīgi FA, kas cer uz gredzenu, par minimālo parakstītos.
Turklāt nākamajā dienā pēc zāģa, varēja mazliet atdzist un paanalizēt.
Bet ok tās Fīniksas problēmas, Milvoki būs labas iespējas sakarīgu treneri parakstīt.
NBA varētu arī trenerus tirgot

     [+] [-]

, 2023-05-14 18:59, pirms gada
Komandai pietrūka 2008. gada Amar'e Stoudemire, bet "īpašnieku" pašu vajadzētu atlaist.