Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils" pieveic "Valmieru/Ordo" un pietuvojas 4. vietai

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Jēkabpils" pieveic "Valmieru/Ordo" un pietuvojas 4. vietai
Rinalds Sirsniņš guva 17 punktus un atdeva 12 rezultatīvas piespēles
Foto: Lāsma Irša

Svarīgu uzvaru "Olybet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) izcīnījusi "Jēkabpils". Jēkabpilieši viesos tikās ar "Valmieru/Ordo", pieveicot pašreizējos LBL čempionus ar rezultātu 81:67.

"Valmieras/Ordo" basketbolisti jau nodrošinājuši trešo vietu pamatturnīrā, bet "Jēkabpils" vienībai vēl priekšā cīņa par ceturto pozīciju. Mājas spēļu faktors izslēgšanas spēlēs var būt izšķirošs, tādēļ bija gaidāms, ka "lūši" centīsies apspēlēt pērnās sezonas čempionus, kuriem šis mačs neko neizšķīra. LBL turnīrā no trīs savstarpējām cīņām divreiz pārāki bija valmierieši, tomēr pēdējā cīņā uzvaru guva jēkabpilieši.

Spēli labāk iesāka laukuma saimnieki, pirmo izrāvienu ar precīzu tālmetienu noslēdzot šīs dienas gaviļnieks Rinalds Mālmanis (7:2). Jurijs Aleksejevs un Andrejs Šeļakovs sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet tad tālmetienu realizēja Ervīns Jonāts. Tieši Jonāts bija valmieriešu uzbrukuma balsts vairākas minūtes, bet, kamēr papildspēki neatradās, "Jēkabpils" pārņēma vadību savās rokās, uzvarot arī pirmo ceturtdaļu ar rezultātu 20:17.

Otrās ceturtdaļas ievadā Jonāts uguņoja no tālās distances, realizējot trīs tālmetienus pēc kārtas. "Valmiera/Ordo" noturēja vadību un pārcieta garāku negūto punktu periodu. Trīs minūtes līdz pirmā puslaika beigām Rinalds Sirsniņš ar tālmetienu sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet vēl pusotru minūti vēlāk Modests Kumpis panāca izlīdzinājumu (33:33). Turpinājumā sekoja vēl viens Sirsniņa tālmetiens, kas galu galā ļāva "Jēkabpilij" būt vadībā pēc pus spēles - 38:35.

Trešajā ceturtdaļā valmierieši ātri vien atguva minimālu vadību, vēl divus tālmetienus realizēja Jonāts, bet atbildi parādā nepalika Sirsniņš, kurš neļāva mājiniekiem atrauties. Mājinieki ieguva sešu punktu pārsvaru, bet ar to bija par maz. Ceturtdaļas izskaņu labāk nospēlēja "Jēkabpils", Aleksejevam izraujot ar tālmetienu neizšķirtu (55:55).

Pārmaiņas pēc ceturto ceturtdaļu labāk sāka "Jēkabpils", iekrājot sešu punktu pārsvaru. Valmieriešiem ar punktu gūšanu pagalam nesekmējās, bet laiks strauji ritēja uz priekšu. Ceturtdaļas vidū viesiem padevās izšķirošais izrāviens, kas ļāva uzelpot. Ar 17 punktu pārsvaru bija krietni pietiekami, lai galu galā svinētu drošu uzvaru ar rezultātu 81:67. Tādējādi "Jēkabpils" spērusi soli pretī 4. vietai LBL regulārajā sezonā. Tiesa, vēl spēle priekšā pret "Ventspili", kamēr konkurenti, "Barons kvartāls", centīsies gūt uzvaru pret "Valmieru/Ordo" (šovakar spēlē pret "Ventspili").

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 18 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Modests Kumpis, bet 17 punkti un 12 rezultatīvas piespēles Rinalda Sirsniņa rēķinā. Valmieras komandā lieliska spēle Ervīnam Jonātam, kurš realizēja sešus no astoņiem tālmetieniem, gūstot 25 punktus un izcīnot septiņas atlēkušās bumbas.

"Olybet" LBL, 12. aprīlis

"Valmiera/Ordo" - "Jēkabpils" 67:81 (17:20, 18:18, 20:17, 12:26)

"Valmiera/Ordo": Jonāts 25 (3pts 6/8, 7 ab), Laksa 12, Mālmanis 9, Blaus 6, Mičels 5 (5 rp), Kaufmanis 5, Kārlis 3, Pitss 2 (5 rp), Gabrāns, O.Bērziņš.
"Jēkabpils": Kumpis 18 (6 ab), Sirsniņš 17 (12 rp), Aleksejevs 11 (6 ab), Šeļakovs 10 (6 ab), Antrops 8, Miglinieks 7, Stumbris 6, Štelmahers 4, Virsis, Veselovs, Vītiņš.

  +4 [+] [-]

, 2017-04-12 20:12, pirms 7 gadiem
Nekas neparasts. Skatījos spēli. Pēdējā cet skats vnk bija, ka Valmiera grib zaudēt.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-12 20:20, pirms 7 gadiem
Sākumā Lūšuki mētāja bumbu tikai pa autiem, labi ka savācās. Valmierai ar Jonāta "slapjo sapnīti" nepietika, jāpiekrīt franjam, neizskatījās ka grib cīnīties. pašlaik barons ventiņi 66:66

  +4 [+] [-]

, 2017-04-12 20:21, pirms 7 gadiem
Diezgan nožēlojama attieksme no Valmieras puses. Izskatās, ka viss tomēr sarunāts. Kauns bija skatīties tik neprofesionālu attieksmi no kluba, kurš MĒĢINA sevi pozicionēt kā līderi....

  -3 [+] [-]

, 2017-04-12 20:34, pirms 7 gadiem
Valmiera taupījās PO. MVP nespēlēja, KV trauma un Fisheru taupīja, slēpa!
Tikmēr izskatās, ka Hūte tūliņ dabūs lielu pērienu no Zonnes un co!

     [+] [-]

, 2017-04-12 20:42, pirms 7 gadiem
chubaki rakstīja: Valmiera taupījās PO. MVP nespēlēja, KV trauma un Fisheru taupīja, slēpa!
Tikmēr izskatās, ka Hūte tūliņ dabūs lielu pērienu no Zonnes un co!
Ka tik neaiztaupās no 1/4 uz atvaļinājumu. Šoreiz vnk zaļajiem nekrita zilie.

  -1 [+] [-]

, 2017-04-12 20:49, pirms 7 gadiem
pinkainis rakstīja: Ka tik neaiztaupās no 1/4 uz atvaļinājumu. Šoreiz vnk zaļajiem nekrita zilie.
Nedomāju, 1/4 finālu paņems uz pieredzi un ar vārdiem!

     [+] [-]

, 2017-04-12 20:52, pirms 7 gadiem
Briesmīgs skats bija pēdējā ceturtdaļā... Par Blaua spēli šodien man latviski nekādi nesanāks izteikties, krieviski gan varētu, bet to rakstīt nedrīkst. Ja tādā ābečnieka līmenī bumbas mēģina ķert (un nejēdz noķert) un ar bumbu soda laukumā nezina, ko darīt, komandas pamatcentrs gandrīz visas sezonas garumā, tad... tas ir pilnīgs čau. Galīgi negāja spēle Pitam, centīgs bija Mālmanis, ļoti labs - Jonāts, ne tā labākā spēle Kaučam un Laksam. Par pārējiem neko būtisku nepateikšu.
Fišeram brīvs iedots, Bērziņš nespēlēja, taču ar visu to kādas 33 minūtes bija līdzīga cīņa, tad mājinieki, kuriem šajā spēlē neko nevajadzēja, norāva stopkrānu... Bet lūšus var uzteikt par labu uzbrukumu, izspēlējot uz brīvām metienu pozīcijām, un labām piespēlēm Šelītim zem groza. Neko daudz tas puisis neprot, tomēr šādus elementārus gājienus, ja nav īstas pretdarbības no aizsargu puses, viņš realizē ar atzīstamu procentu. Vismaz šodien Blaus viņam uzbrukumā zaudēja ar nokautu!

  -2 [+] [-]

, 2017-04-12 20:55, pirms 7 gadiem
pinkainis rakstīja: Ka tik neaiztaupās no 1/4 uz atvaļinājumu. Šoreiz vnk zaļajiem nekrita zilie.
Drīkst pajautāt, kāpēc tev tā zilā krāsa tik mīļa? Vai arī pats neesi no tiem, kas "proud"?

  +2 [+] [-]

, 2017-04-12 21:04, pirms 7 gadiem
wolmar rakstīja: Drīkst pajautāt, kāpēc tev tā zilā krāsa tik mīļa? Vai arī pats neesi no tiem, kas "proud"?
Ja tev zilā krāsa liekas pārāk personīga - apvainojoša, tad es varu definēt savadāk neiekrita Mistiski metieni, kuriem nav jāiekrīt!

  +2 [+] [-]

, 2017-04-12 22:04, pirms 7 gadiem
Toto kantori šodien ieberzas

     [+] [-]

, 2017-04-12 23:26, pirms 7 gadiem
Nepiekritīšu tev, pinkaini, par Mistiskiem metieniem. Redzēju spēli klātienē, tāpēc vienīgā mistika bija tā, ka valmierieši spītīgi mēģināja spēlēt uzbrukumā bumbu iekšā zem groza Blauam, kaut arī ar neapbruņotu aci bija redzams, ka sovakar katra piespēle zem groza Blauam bija līdzvērtīga bumbas atdošanai pretiniekam vai vienkārši izmešanai autā... Jo mājinieku Nr. 16 šai spēlei nebija gatavs!
Protams, jāatzīst, ka, izņemot Jonātu, valmierieši savas brīvo metienu pozīcijas (neesmu statistiku pētījis, rakstu pēc redzētā) šovakar ne tuvu tik labi neizmantoja, kā to - īpaši otrajā puslaikā - darīja viesi.

     [+] [-]

, 2017-04-13 09:35, pirms 7 gadiem
wolmar rakstīja: Briesmīgs skats bija pēdējā ceturtdaļā... Par Blaua spēli šodien man latviski nekādi nesanāks izteikties, krieviski gan varētu, bet to rakstīt nedrīkst. Ja tādā ābečnieka līmenī bumbas mēģina ķert (un nejēdz noķert) un ar bumbu soda laukumā nezina, ko darīt, komandas pamatcentrs gandrīz visas sezonas garumā, tad... tas ir pilnīgs čau. Galīgi negāja spēle Pitam, centīgs bija Mālmanis, ļoti labs - Jonāts, ne tā labākā spēle Kaučam un Laksam. Par pārējiem neko būtisku nepateikšu.
Fišeram brīvs iedots, Bērziņš nespēlēja, taču ar visu to kādas 33 minūtes bija līdzīga cīņa, tad mājinieki, kuriem šajā spēlē neko nevajadzēja, norāva stopkrānu... Bet lūšus var uzteikt par labu uzbrukumu, izspēlējot uz brīvām metienu pozīcijām, un labām piespēlēm Šelītim zem groza. Neko daudz tas puisis neprot, tomēr šādus elementārus gājienus, ja nav īstas pretdarbības no aizsargu puses, viņš realizē ar atzīstamu procentu. Vismaz šodien Blaus viņam uzbrukumā zaudēja ar nokautu!
Vai Kristaps Valters vel spēlēs ?

     [+] [-]

, 2017-04-13 12:05, pirms 7 gadiem
Starpcitu, kur ir Valters? Pēdējās spēles nav pat uz soliņa. Tāpat arī Fišers vakar nebija pat uz soliņa. Puikām atvaļinājums iedots? Man jau liekas viņiem maksā pietiekami daudz, lai būtu prasība atrasties vismaz kopā ar komandu...

     [+] [-]

, 2017-04-13 12:31, pirms 7 gadiem
KillerLoop rakstīja: Starpcitu, kur ir Valters? Pēdējās spēles nav pat uz soliņa. Tāpat arī Fišers vakar nebija pat uz soliņa. Puikām atvaļinājums iedots? Man jau liekas viņiem maksā pietiekami daudz, lai būtu prasība atrasties vismaz kopā ar komandu...
Noteikti abi aizlaida kaut kur iekāpāt. Kāds soliņš.

     [+] [-]

, 2017-04-13 12:35, pirms 7 gadiem
Par Ādolfu, juing, tas ir labs jautājums. Cik zinu, nekā baigi priecīga tur nav, taču pa īstam visu laikam zina tikai pats Kristaps. Jā, tur ir problēmas... Ar Fišeru viss OK, viņam vienkārši vajadzēja aizlidot uz māju, būs atkal klāt.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-13 12:53, pirms 7 gadiem
T-J rakstīja: Diezgan nožēlojama attieksme no Valmieras puses. Izskatās, ka viss tomēr sarunāts. Kauns bija skatīties tik neprofesionālu attieksmi no kluba, kurš MĒĢINA sevi pozicionēt kā līderi....
Teorētiski vairāk iespēju kaut ko sarunāt bija VEN un BAR (Gulbji; I.Zonne, Muižnieks).