Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL regulārā sezona noslēdzas ar "Jūrmalas/Fēnikss" uzvaru pār LU

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

LBL regulārā sezona noslēdzas ar "Jūrmalas/Fēnikss" uzvaru pār LU
"Jūrmala/Fēnikss"
Foto: Māris Greidāns

Šovakar noslēdzās "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā sezona, pēdējā mačā tiekoties izslēgšanas spēlēs neiekļuvušajām komandām, "Jūrmalai/Fēnikss" un "Latvijas Universitātei". Jūrmalnieki šajā duelī svinēja uzvaru ar rezultātu 77:71, izcīnot septīto vietu, kā arī atstājot LU pēdējā vietā šajā sezonā.

No turnīra tālākās gaitas viedokļa šis mačs vairs neko neizšķīra, bet no regulārās sezonas beigu iznākuma gan. Jūrmalniekiem uzvara dotu septīto vietu, bet LU - devīto. Abu komandu iepriekšējās tikšanās reizēs divreiz pārāka bija "Jūrmala/Fēnikss", bet vienreiz Lapmežciemā LU spēja gūt panākumu spraigā cīņā ar 69:67. Abas komandas sezonas izskaņā pārsvarā piedzīvojušas vienu zaudējumu pēc otra, nu vēloties noslēgt sezonu uz patīkamas nots.

Spēles rezultātu ar trīs punktu gājienu sāka Jānis Eiduks, kurš individuāli šķērsoja laukumu un sekmīgi veica caurgājienu, bet otrā laukuma galā Jānis Dilevka atbildēja ar precīzu tālmetienu. Turpinājumā jūrmalnieki spēlēja pārliecinošāk, bet LU allaž atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Ceturtdaļas otrajā pusē viesi guva vairākus punktus bez lielas pretestības vai pēc soda metieniem, kas ļāva iekrāt sešu punktu pārsvaru (15:9). LU minūtes laikā sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet nelielo izrāvienu apturēja Viktors Iļjins, palīdzot saglabāt vadību. Vēl nepilnu minūti vēlāk Eiduks realizēja tālmetienu, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (19:19). Mājiniekiem izdevās arī izvirzīties vadībā, pirmo ceturtdaļu noslēdzot ar labvēlīgu rezultātu 23:21.

Otro ceturtdaļu labi sāka LU, palielinot savu pārsvaru līdz sešiem punktiem. Abas komandas bieži vien piekopa presingu pa visu laukumu pēc realizētajiem metieniem. LU par labu nāca nepilnās trīs minūtēs viesu sakrātā piezīmju norma, kas ļāva tikt pie viegliem punktiem. Ar diviem precīziem tālmetieniem mājinieki pirmo reizi ieguva arī septiņu punktu vadību, bet vēl brīdi vēlāk Harijs Rubenis panāca 35:26. Artūrs Strēlnieks ar tālmetienu sadeldēja deficītu līdz pieciem punktiem, bet tad sekmīgs caurgājiens padevās Linardam Jaunzemam, kas Arnim Vecvagaram lika ņemt pārtraukumu, lai sakārtotu savas komandas spēli aizsardzībā. Jūrmalniekiem ar atspēlēšanos nesekmējās, LU spēlējot gana stabili, lai saglabātu nelielo pārsvaru. Pirmā puslaika izskaņa bija kļūdām un neprecīziem metieniem bagāta, tam noslēdzoties ar rezultātu 42:39 LU labā.

Otrais puslaiks iesākās līdzīgi kā pirmais, bet šoreiz pirmos trīs punktus guva Renārs Birkāns, bet no tālās distances precīzs bija Edgars Jeromanovs. Tieši Jeromanovs bija savas komandas motors, līdz ceturtdaļas vidum izkārtojot savai komandai vadību (52:48). LU drīz vien atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet atkal sekoja neliels viesu izrāviens, dodot tiem septiņu punktu pārsvaru (59:52). Mājinieki arī šoreiz nepalika atbildi parādā, tika pie iespējas panākt neizšķirtu, bet tomēr pēc 30 spēlētām minūtēm "Jūrmala/Fēnikss" saglabāja vadību - 59:57.

Spēles izšķirošo nogriezni labāk iesāka "Jūrmala/Fēnikss", iekrājot astoņu punktu pārsvaru. Birkāns atbildēja ar precīzu tālmetienu, bet tālāku izrāvienu veikt neizdevās. Līdz ceturtdaļas vidum jūrmalnieki ieguva arī deviņu punktu pārsvaru, bet tad iestājās garāks nerezultativitātes periods abu komandu izpildījumā. Viesiem tas nāca par labu, jo laiks ritēja uz priekšu. Intriga nepilnas divas minūtes līdz pamatlaika beigām gan saglabājās, LU sadeldējot deficītu līdz četriem punktiem (68:72). Otrā laukuma galā īstajā brīdī precīzs no tālās distances bija Jeromanovs, ar ko jau bija pietiekami uzvarai. LU vēl centās atrast iespējas atspēlēties, bet laika tomēr bija par maz. Līdz ar to "OlyBet" LBL regulārā sezona noslēdzās ar "Jūrmalas/Fēnikss" uzvaru un izcīnīto septīto vietu - 77:71.

Jūrmalas komandas labā pa 16 punktiem guva Edgars Jeromanovs un Artūrs Dušelis, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas. LU rindās ar tikpat punktiem izcēlās Renārs Birkāns.

"OlyBet" LBL, 17. aprīlis

"Latvijas Universitāte" - "Jūrmala/Fēnikss" 71:77 (23:21, 19:18, 15:20, 14:18)

"Latvijas Universitāte": Birkāns 16, Melderis 11, Jaunzems 10, Eiduks 10, Krūmiņš 9, Lasenbergs 7, Rubenis 5 (7 ab), Leja 2, Brizgalovs 1, Dembskis.
"Jūrmala/Fēnikss": Jeromanovs 16, Dušelis 16 (7 ab), Saulītis 11, Strēlnieks 10 (8 ab, 7 pb), Gūtmanis 8, Iļjins 6 (3 bl), Vīksne 4, Dilevka 3, Elksnis 3, Rozītis, Feldmanis, Šterns-Stirne.

"OlyBet" LBL regulārās sezonas noslēguma tabula

VKomandaUZ%
1.Ventspils27584.4%
2.VEF Rīga14477.8%
3.Valmiera/Ordo211165.6%
4.Jēkabpils181456.3%
5.Barons kvartāls171553.1%
6.Liepāja/Triobet151746.9%
7.Jūrmala/Fēnikss131940.6%
8.Ogre/Kumho Tyre131940.6%
9.Valka/Valga31516.6%
10.Latvijas Universitāte52715.6%

     [+] [-]

, 2017-04-18 11:10, pirms 7 gadiem
Ja uzreiz divi LBL2 klubi izrādīs interesi par spēlēšanu LBL1, tad gan ''Valkai'', gan LU būtu jāpamet LBL1.