Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Vai Paris ies Krihmaira pēdās un vai Stuheca uzvarēs trešo reizi pēc kārtas?

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Vai Paris ies Krihmaira pēdās un vai Stuheca uzvarēs trešo reizi pēc kārtas?
Foto: snow-online.com

Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā Kortīnā d’Ampeco slikto laika apstākļu dēļ sākās ar trīs dienu nokavēšanos tikai vakar, sievietēm un vīriešiem sacenšoties supergigantā. Pirmā ātrumdisicplīna ir aizvadīta, bet šajā nedēļas nogalē medaļu komplektus dalīs otrajā ātrumdisciplīnā – nobraucienā.

Kā jau Sportcentrs.com vēstīja 6.februārī noslēdzošajā startā pirms pasaules čempionāta, kur supergigantā uzvarēja austrietis Vincentrs Krihmairs, tad vīriešiem vairākus pasaules čempionātus ātrumdsiciplīnās neuzvar tas, kas bijis pirmais pēdējā pasaules kausa posmā šajā disciplīnā pirms pasaules čempionāta. Ceturtdien Krihmairs šo tradīciju lauza, proti, viņš bija uzvarējis 6.februārī Garmišpartenkirhenes supergigantā un nepārspēts palika arī pasaules čempionātā, tiekot pie savas pirmās zelta medaļas. Tagad to pašu savā mājas trasē iespējas ir atkārtot Dominikam Parisam, kurš, parādot, ka ir atguvies no traumas, uzvarēja 5.februārī nobraucienā Garmišpartenkirhenē un bija ātrākais šodien pirmajā oficiālajā treniņbraucienā. Paris, kurš diezgan kritiski izteicās par čempionāta trasi, uzvarēja 2019.gadā supergigantā, bet nobraucienā kopš 2013.gadā izcīnītā sudraba trijniekā vairs nav ticis, uzrādot šajā disciplīnā diezgan pieticīgus rezultātus.

Itāļa galvenais konkurents būs 2017.gada čempions un pēdējo sezonu līderis nobraucienā Bīts Foics (Šveice), kurš šosezon vienīgais ar diviem panākumiem ir izcīnījis vairāk par vienu uzvaru nobraucienā. Ne tikai pirmās uzvaras, bet pie pirmās medaļas pasaules čempionātos mēģinās tikt 2014.gad Olimpiskais čempions un 35 reizes pasaules kausa posmos trijniekā tikušais austrietis Matiass Maijers, kurš šosezon rāda stabilitāti, ierindojoties trijniekā pēdējos sešos ātrumdisciplīnu startos un sakrājot visu godalgoto vietu komplektu.

Lai arī šosezon trijniekā nav ticis, tomēr kopš janvāra allaž ļoti tuvu pjedestālam ierindojas 2014.gada Olimpiskais vicečempions Kristofs Innerhofers (Itālija), kuram veiksmīgākais čempionāts bija pirms desmit gadiem Vācijā, nopelnot pilnu medaļu komplektu un nobraucienā iegūstot 3.vietu. Godalgoto vietu pretendentu vidū tiek pieskaitīts nupat sudrabu supergigantā izcīnījušais Vāciju pārstāvošais austrietis Romeds Baumans, kā arī Kicbīles nobraucienā otro vietu ieguvušais francūzis Johans Klarē. Jārēķinās būs arī ar supergiganta uzvarētāju Krihmairu, kurš pagājušā čempionātā nopelnīja bronzas medaļu un, lai arī šosezon pamatā grozās ap desmitajām vietām, tomēr vienreiz nobraucienā trijniekā ir ticis. Tikmēr pašreizējais čempions Četils Jansruds no Norvēģijas aizvada ļoti pieticīgu sezonu, ar vienu izņēmumu Bormio decembrī pamatā finišējot otrajā vai trešajā desmitā.

Sievietēm iepriekšējos divus čempionātus nobraucienā uzvarējusi Ilka Stuheca, kura šosezon vēl nav izjutusi godalgotas vietas garšu. Ja sezona slovēnietei sākās labi, pirmajos trijos startos ieņemot no 4.-7.vietai, tad janvārī Kransmontanā (Šveice) viņa ierindojās ļoti tālu – 27. un 37.vietā. 2019.gada vicečempione un šīs sezonas pirmā posma uzvarētāja Korīna Sutera no Šveices lūkos ceturtdien izcīnītajai sudraba medaļai pievienot vēl vienu, cerot uz pirmo zeltu, taču viņas tautiete Lara Guta-Behrami pēc triumfa supergigantā un pirmās karjeras uzvaras, mēģinās papildināt savu kolekciju ar otru zeltu. Pirms trim nedēļām viņa ieguva otro vietu Kransmontanā, bet pērn tur uzvarēja divas reizes, tā kā cerības uz otro čempiones titulu ir pamatotas.

Diemžēl pie savas pirmās uzvaras un pirmās medaļas nobraucienā pasaules čempionātos nevarēs tikt sezonas līdere un četru posmu uzvarētāja Sofija Godžija, jo 2018.gada Olimpiskā čempione no Itālijas pirms divām nedēļām Garmišpartenkirhenē satraumējās un ir spiesta izlaist čempionātu. Tikmēr savu pirmo medaļu centīsies nopelnīt un pēc viena čempionāta pārtraukuma Austriju nobraucienā trijniekā atkal ievest mēģinās Tamāra Tiplere. Tāpat jārēķinās ar iegūtajām četrām trešajām vietām apbrīnojamu stabilitāti rādošo amerikānieti Brīziju Džonsoni un arī Olimpisko čempioni supergigantā Esteru Ledecku, kuru kontā vēl nav pasaules čempionātu medaļu.

     [+] [-]

, 2021-02-12 23:19, pirms 3 gadiem
Dominiks Paris
Dominikam Parisam

------------------------------------

Autor, cik tev bija latviešu valodas gramatikā?