Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Krihmairs uzvar supergigantā un arī izcīna pirmo zelta medaļu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Krihmairs uzvar supergigantā un arī izcīna pirmo zelta medaļu
Vincents Krihmairs. Foto:AP/Marco Trovati

Pasaules čempionātā kalnu slēpošanā, kas ar novēlošanos šodien iesākās Kortīnā d’Ampeco, „Super ceturtdiena” noslēdzās ar austrieša Vincenta Krihmaira uzvaru vīriešu supergigantā, spraigā cīņā par 0,07 sekundēm apsteidzot savu tautieti Romedu Baumanu, kurš tagad pārstāv Vāciju.Tādējādi pagājušā čempionāta sudraba medaļas ieguvējs Krihmairs izcīnīja savu pirmo zelta medaļu tāpat kā šveiciete Lara Guta Behrami dažas stundas iepriekš, bet Baumans pirmo sudrabu un pirmo medaļu ātrumdisciplīnās. Latvijas pārstāvis Elvis Opmanis ieguva salīdzinoši augsto 33.vietu no 55 startējušajiem un 34 finišu sasniegušajiem.

Šodien, kas ar trīs dienu novēlošanos kļuva par pasaules čempionāta atklāšanas dienu, pēc sievietēm supergiganta disciplīnā ātrākos noskaidroja vīrieši, kuru konkurencē pie galvenajiem trim favorītiem tika pieskaitīti pēdējos divos pasaules kausa posmos trijniekā tikušie trīs kalnu slēpotāji – austrieši Vincents Krihmairs un Matiass Maijers, kā arī šveicietis Marko Odermats.

Pirms pasaules čempionāta pēdējos divos supergigantos pirmo vietu izcīnījušais Vincents Krihmairs turpināja uzvaru gājienu šajā disciplīnā arī pasaules čempionātā, izcīnot savu pirmo zelta medaļu. Austrietim tas nācās ļoti grūtā cīņā, jo pašās beigās ļoti strauji pietuvojās Vāciju pārstāvošais Romeds Baumans, piekāpjoties vien septiņas sekundes simtdaļas. Līdz ar to Krihmairam tagad ir trīs medaļas un pilns komplekts, kamēr Baumanam tā bija otrā medaļa, bet pirmā šajā disciplīnā. Trijnieku noslēdza pasaules kausa līderis un pagājušā čempionāta uzvarētājs Alpu kombinācijā francūzis Aleksis Penturo, kurš līdz ar to tika pie pirmās medaļas ātrumdisciplīnā.

Tikai četras sekundes simtdaļas pietrūka Brodijam Segeram, lai pēc viena čempionāta pārtraukuma Kanāda atkal būtu trijniekā supergigantā. Taču pašam Segeram 4.vieta ir milzu panākums, jo pagājušajā čempionātā viņš ieņēma vien 27.vietu, bet šogad pasaules kausa posmos nebija iekļuvis pat divdesmitniekā. Titula aizstāvētājs Dominiks Paris (Itālija), kurš pamazām atgūst iepriekšējo formu un būs viens no galvenajiem favorītiem nobraucienā, finišēja piektais. Tikmēr šo sezonu ļoti stabili aizvadošais un regulāri trijniekā esošais divkārtējais Olimpiskais čempions Matias Maijers noslēdza sešinieku, pagaidām tā arī netiekot pie savas pirmās pasaules čempionātu medaļas.

Šoreiz ļoti daudz dalībnieku – vairāk nekā viena trešdaļa (21 kalnu slēpotājs, tajā skaitā 9 no pirmā trīsdesmitnieka - aut.piez .) – nefinišēja, un viņu vidū diemžēl arī pasaules čempionātu debitants no Latvijas, vien 19 gadus vecais Lauris Opmanis. Toties ļoti augstu vietu ieguva viņa četrus gadus vecākais brālis Elvis, kurš savā otrajā čempionātā supergigantā iepriekš uzrādīto rezultātu uzlaboja par 11 pozīcijām un ieguva 33.vietu, no uzvarētāja atpaliekot astoņas sekundes un ierindojoties tieši aiz sava Igaunijas vienaudža Juhana Luika.

Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā, supergigants vīriešiem, Kortīna d’Ampeco (Itālija), 55 dalībnieki

V.SportistsValstsRezultāts
1.Vincents KrihmairsAustrija1:19.41
2.Romeds BaumansVācija+0.07
3.Aleksis PenturoFrancija+0.38
4.Brodijs SegersKanāda+0.42
5.Dominiks ParisItālija+0.55
6.Matiass MaijersAustrija+0.60
7.Matjē BaijēFrancija+0.72
8.Trevis GanongsASV+0.75
9.Andreas SandersVācija+0.88
10.Bīts FoicsŠveice+0.93
33.Elvis OpmanisLatvija+8.04
....Lauris OpmanisLatvijaDNF

     [+] [-]

, 2021-02-11 16:59, pirms 3 gadiem
Elvis Opmanis- labs!
4 gadus jaunākajam Laurim vēl daudz jātrenējas, jākačā kāju muzkuļi, lai varētu vismaz noturēties un finišēt profu trasē. un tad, pēc pāris gadiem, cerams, pasaules top vīru vidū abi spēs godam turēt līdzi. ))