Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Krihmairs uzvar arī nobraucienā, atkārtojot Millera un Maijera sasniegumu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Krihmairs uzvar arī nobraucienā, atkārtojot Millera un Maijera sasniegumu
Vincents Krihmairs kļūst par divkārtējo pasaules čempionu. Foto:Getty images

Kortīnā d’Ampeco notiekošajā pasaules čempionātā kalnu slēpošanā ļoti interesantajā nobraucienā vīriešiem pirmo vietu ar minimālāko iespējamo pārsvaru izcīnīja supergiganta uzvarētājs Vincents Krihmairs, atkārtojot amerikāņa Bode Millera 2005.gada un austrieša Hermana Maijera 1999.gada sasniegumu – uzvaras abās ātrumdisciplīnās vienā čempionātā. Līdz ar to otro čempionātu pēc kārtas nobraucienā vīriešiem pirmo un otro vietu šķir ārkārtīgi minimāls pārsvars, jo 2019.gadā čempions Četils Jansruds no Norvēģijas savu tautieti Akselu Lundu Svindālu apsteidza par 0,02 sekundēm.

Vakar nobraucienā sacentās sievietes, uzvaru izcīnot šveicietei Korīnai Suterei, bet šodien ātrākos prestižākajā ātrumdisciplīnā noskaidroja vīrieši. No pēdējiem sešiem čempionātiem kopš 2009.gada piecos (izņemot 2015.gadu – aut.piez.) viens kalnu slēpotājs ir spējis abās ātrumdisciplīnās iekļūt trijniekā – šveicietis Didjē Kušs 2009.gadā, itālis Kristofs Innerhofers 2011.gadā, norvēģis Aksels Lunds Svindāls 2013.gadā, kanādietis Ēriks Guejs 2017.gadā un austrietis Vincents Krihmairs 2019.gadā. Un tieši pēdējais pieminētais Krihmairs, kurš uzvarēja supergigantā ceturtdien, varēja to atkārtot. Kopā ar viņu to paveikt varēja vēl tikai sudrabu supergigantā izcīnījušais Romeds Baumans, jo bronzas medaļas ieguvējs Aleksis Penturo jau gatavojas pirmdien titula aizstāvēšanai Alpu kombinācijā (nobraucienos lielajos čempionātos francūzis nekad nav piedalījies, šajā ātrumdisciplīnā startējis tikai pāris pasaules kausa posmos karjerā – aut.piez.).

Pie galvenajiem pretendentiem uz uzvaru un godalgotajām vietām tika pieskaitīti Dominiks Paris, Bīts Foics, Matiass Maijers un ceturtdien savu pirmo zeltu izcīnījušais Vincents Krihmairs, bet beigās tikai vienam no viņiem izdevās izcīnīt medaļu. Supergiganta uzvarētājs Krihmairs startēja ar pirmo numuru, un pēc nebūt ne teicama brauciena diez vai kāds varēja iedomāties, ka austrieša rezultātu neviens tā arī neuzlabos. Līdz ar to pagājušā čempionātā sudrabu supergigantā un bronzu nobraucienā izcīnījušais Krihmairs šoreiz atkal abās disciplīnās tika trijniekā, turklāt abas reizes esot nepārspētam. Līdz ar to Austrija pēc 18 gadu pārtraukuma atkal ir pirmajā vietā nobraucienā, jo pēc austrieša Mihaela Valhofera uzvaras 2003.gadā nākamajos čempionātos šajā ātruma disciplīnā zelta medaļas ir ieguvuši citu valstu pārstāvji.

Jau trešā sudraba medaļa no četriem startiem šajā čempionātā aizceļos uz Vāciju, jo šoreiz par to parūpējās Andreas Zanders, kurš bija tik tuvu uzvarai. 31 gadus vecais vācietis, kurš 2008.gadā uzvarēja pasaules junioru čempionātā supergigantā un kurš līdz šim pieaugušo pasaules čempionātos augstāk par 7.vietu nebija ticis, startēja ar 2.numuru un finišā Krihmairam piekāpās 0,01 sekundi, tajā brīdī esot nedaudz sarūgtinātam un nemaz nenojaušot, ka pēc pusotras stundas nopelnīs savu pirmo medaļu pieaugušo konkurencē un kļūs par pasaules vicečempionu kā viņa komandas biedrs Romeds Baumans pirms trim dienām supergigantā.

2017.gada čempions Bīts Foics kļūdījās trases grūtākā vietā pie "Vertigine" lēciena, kur problēmas bija lielākajai daļai dalībnieku, tomēr pēdējos gadu kopvērtējuma uzvarētājs un šīs sezonas līderis spēja parādīt meistarību lejasdaļā un izcīnīt savu trešo medaļu un otro bronzu. Pēc uzvaras pēdējā nobraucienā pirms čempionātā un uzrādot ātrākos laikus abus oficiālajos treniņbraucienos piektdien un sestdien, 2019.gada čempions supergigantā Dominiks Paris mērķēja uz pirmo titulu nobraucienā, tomēr pieļautā kļūda turpat kur Foicam augstāk par dalītu 4.vietu ar šveicieti Marko Odermatu itālim neļāva tikt. Ar veikto lielisko trases pirmo trešdaļu un noslēdzošo trešdaļu 2013.gada vicečempions nobraucienā Paris parādīja, ka tik tiešām bija gatavs uzvarēt savās mājās. Tikmēr par dalītu 4.vietu priecīgs bija 2018.gada pasaules junioru čempionātā 4 zeltus izcīnījušais Odermats, kurš pirmo reizi pieaugušo čempionātā iekļuva sešiniekā.

Līdzīgi kā sievietēm Ilka Stuheca tā vīriešiem titulu neaizstāvēja Četils Jansruds, bet atšķirībā no Stuhecas Jansruds vismaz iekļuva desmitniekā. Tikmēr šo sezonu ļoti stabili aizvadošais un regulāri trijniekā esošais divkārtējais Olimpiskais čempions Matiass Maijers tā arī nespēja lauzt pasaules čempionātu neveiksmīgo tradīciju, joprojām netiekot pie savas pirmās pasaules čempionātu medaļas. Maijers kļūdījās turpat kur Paris un Foics, bet atšķirībā no itāļa un šveicieša nespēja iekļauties vārtos un bija spiests izstāties.

Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā, nobrauciens vīriešiem, Kortīna d’Ampeco (Itālija), 42 dalībnieki

V.SportistsValstsRezultāts
1.Vincents KrihmairsAustrija1:37.79
2.Andreas ZandersVācija+0.01
3.Bīts FoicsŠveice+0.18
4.Marko OdermatsŠveice+0.65
4.Dominiks ParisItālija+0.65
6.Kristofs InnerhfersItālija+0.90
7.Nils AllegreFrancija+0.97
8.Četils JansrudsNorvēģija+1.02
9.Karlo JankaŠveice+1.08
10.Henriks ReaNorvēģija+1.10
10.Brūss BennetsASV+1.10

     [+] [-]

, 2021-02-14 18:51, pirms 3 gadiem
...tas viens francūzis tur pilnīgs akrobāts...salto gandrīz un brauciens atmuguriski un vel iemanījās nenokrist!

     [+] [-]

, 2021-02-14 23:21, pirms 3 gadiem
Bija otrs GS, viss likumsakarīgi. Ne velti dāmām bija lielāki ātrumi.