Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Kurtuā pēc zaudējuma salīdzina Francijas spēles stilu ar Panamu

Rolands Eliņš

Kurtuā pēc zaudējuma salīdzina Francijas spēles stilu ar Panamu
Tibo Kurtuā
Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola izlases treneris Didjē Dešāns pēc iekļūšanas Pasaules kausa finālā nevairījās no atgādinājumiem par „Euro 2016” fināla neveiksmi un apliecināja, ka viņa vadītā izlase vēl nav tikusi pāri šim sarūgtinājumam, savukārt Beļģijas izlases vārtsargs Tibo Kurtuā pauda neapmierinātību par Francijas piekopto spēles stilu, taču atzina, ka mūsdienu futbolā tas nes panākumus.

„Jā, mēs atkal esam tikuši finālā,” preses konferencē sacīja Didjē Dešāns. „Es ļoti labi atceros, kas notika pirms diviem gadiem. Mēs šajā finālā dosimies ar tikai vienu domu – uzvarēt! Spēlēsim tā, it kā joprojām nebūtu tikuši pāri iepriekšējai neveiksmei.”

„Esmu ļoti priecīgs par maniem spēlētājiem, viņi ir paveikuši īpašas lietas,” turpināja Dešāns. „Viņi vēl ir jauni, bet jau parādījuši raksturu un spēcīgu mentalitāti. Viņiem klājās grūti pret Beļģijas izlasi, taču viņi paveica to, ko vajadzēja.”

Francijas izlases uzbrucējs Olivjē Žirū savukārt atklāja, ka nonācis viena soļa attālumā no sava bērnības sapņa piepildīšanas, proti, ierasties Parīzē pie Triumfa arkas ar Pasaules kausu kā to 1998. gadā izdarīja Zinedins Zidāns: „Tas ir mans bērnības sapnis. Vēlamies dalīties kausā ar visiem draugiem un visiem Francijas iedzīvotājiem. Nebija viegli, taču tikām finālā. Tagad vairs palikusi tikai viena spēle, tikai 90 minūtes, kas visu izšķirs. Manā atmiņā ir kāds neizdzēšams brīdis – 1998. gadā, kad redzēju Zizū Triumfa arkā ar Pasaules kausu. Un es ceru, ka mums pienāks tāds pats brīdis.”

Beļģijas izlases treneris Roberto Martiness savukārt norādīja, ka spēle bijusi ļoti līdzvērtīga, bet Francijas izlases uzvarā vainojamas beļģu neizmantotās iespējas: „Spēlē nebija daudz lielu un izšķirošu brīžu. Starpība starp uzvaru un zaudējumu izrādījās viena standartsituācija. Mēs kontrolējām viņu pretuzbrukumus. Mēs vairāk kontrolējām bumbu, taču jāuzteic Francijas aizsardzība, kā arī mums pašiem neizdevās atrast nelielu maģijas brīdi pretinieku vārtu priekšā.”

Tikmēr Beļģijas vārtsargs Tibo Kurtuā pēc mača neslēpa savu sarūgtinājumu par to, kādā veidā Francija aizvadījusi šo spēli: „Francija nebija labākā komanda laukumā šajā spēlē, viņi vienkārši centās aizstāvēties. Francija spēlēja kā Panama. Viņi to dara jau visu turnīru, mums nevajadzēja par to būt pārsteigtiem. Pret Urugvaju viņi iesita no standartsituācijas un aizsargājās, pret mums viņi iesita pēc stūra sitiena un aizsargājās. Kauns ko tādu redzēt. Žēl, bet tāds ir futbols.”

Francijas jaunais talants Kilians Mbapē pavēstīja, ka sava mūža laikā vēl nav pieredzējis, kā Francija izcīna Pasaules kausu, tādēļ solīja finālā atdot pilnīgi visus spēkus, lai tikai to paveikti. Mbapē arī tika vaicāts, ko viņš domā par sev veltīto kritiku par simulēšanu spēles laikā: „Lai katrs domā, ko vien vēlas. Ja es kādu esmu ļoti aizvainojies, piedodiet.”

Pozitīvas ziņas Francijas izlases nometnē bija arī par Blēza Matuidī savainojumu, kura dēļ viņam bija jāveic piespiedu maiņa, proti, smadzeņu satricinājuma pazīmju viņam nav, bet gan ir spēcīgs krūšu sasitums.

Izmantotie resursi:
Didier Deschamps - France still not over loss...
https://www.youtube.com/watch?v=OOS...

  +3 [+] [-]

, 2018-07-11 09:15, pirms 6 gadiem
Kad Tibo Kurtuā bija Atletico sastāvā, tad viņi spēlēja pilnīgu autobusu. Toreiz viņam arī bija kauns to redzēt?

     [+] [-]

, 2018-07-11 09:21, pirms 6 gadiem
users1234 rakstīja: Kad Tibo Kurtuā bija Atletico sastāvā, tad viņi spēlēja pilnīgu autobusu. Toreiz viņam arī bija kauns to redzēt?
To pašu padomāju pats spēlēja lielākajā autobusu parkā Atletico
Slēpts komentārs: mxs

  -4 [+] [-]

, 2018-07-11 09:24, pirms 6 gadiem
Katrs spēlē kā māk, var un grib , bet Galvenais ir sasniegtais rezultāts un Francija to paveica, bet beļģi ar savu spēles stilu to nespēja. Tracina šitas viņi nebija labākā komanda laukumā , mēs labāk spēlējām, kontrolējām bumbu utt. BET KĀPĒC TAD NEUZVARĒJĀT , JA BIJĀT LABĶIE??? Značit nebijāt labāki.

  -4 [+] [-]

, 2018-07-11 09:33, pirms 6 gadiem
Paskatoties uz izdarītajiem sitieniem to nepateiksi, ne vienmēr tie kas uzbrūk uzvar un ir to pelnījuši...

Vācija, Spānija, Argentīna arī daudz uzbruka, šobrīd skatās spēles tāpat kā es...pie TV ekrāna..

Malači franči, lai Kurtuā turpina raudāt...ja ne viņš un koka kāja Žirū, Beļģija būtu ierijusi 3:0

     [+] [-]

, 2018-07-11 09:58, pirms 6 gadiem
Noteikti piekrītu jau visam iepriekš teiktajam!
Kur tad beļģi bija tās iepriekšējās 85 minūtes, ja viņi čīkst, ka franči beigās tikai aizsargājās??
Un gluži manas domas, ka , ja franči nebūtu sačakarējuši savas iespējas - beļģi būtu stabili dabūjuši 3:0 !!!
Tieši Francijas spēle, kad viņi izniekoja savas iespējas - man spēles laikā lika lamāties - jo līdz tam golam es tieši vēl nodomāju - tikmēr irsīsies, kamēr paši ielaidīs....
Labi, ka tomēr iesita un varēja vēl.
Beļģi malači - cīnījās, bet bija redzams, ka trūkst izšķirošo spēlētāju izšķirošajos momentos. Un treneris arī lohs - spēlētāju maiņas vajadzēja ātrāk, pārāk ilgi nomarinēja un beigās jau tiem, kas iznāca nepietika laika ieiet spēlē.

  -1 [+] [-]

, 2018-07-11 10:07, pirms 6 gadiem
hahaha ,kur teikts ka jaspele atklats futbols??? tad bledz neielaid no standart situacijas,un megini iesist, raudosas princeses!!!!

  +1 [+] [-]

, 2018-07-11 10:18, pirms 6 gadiem
Lai pamēģina atcerēties beļģu spēli pret Brazīliju. Kā jau iepriekš minēja - beļģiem ir augstākā labuma izpildītāji, taču kopā viņi neveido īpašu komandas ķīmiju, tādēļ šķiet, ka laukumā kaut kur trūkst IQ. Tas ir tieši tas, kas beļģiem trūkst lielām uzvarām.
Ja Japāņi nebūtu tik karstgalvīgi, beļģi būtu apstājušies jau 1/8 finālā.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-11 10:30, pirms 6 gadiem
Tikai nesāc raudāt

  +2 [+] [-]

, 2018-07-11 10:39, pirms 6 gadiem
Pēc spēles palika nepiepildījuma sajūta. Tomēr ar tādiem sastāviem gribējās redzēt ko skatāmāku. Var saprast spēles cenu, bet francūži pēc gola pat īsti vairs negribēja aizskriet pretuzbrukumos.
Tiesnesis arī tukšs. Spēles pēdējās minūtes bija pazudis. Kompensācijas laikā 2 dzeltenās kartiņas, Mbape aizmet bumbu, neļaujot izspēlēt autu, francūži pat neiet izmest savu autu un stūra sitienu, bet pie kompensācijas laika pieliek klāt 13sek. Kā būtu gribējies, lai beļģi izlīdzina un tad papildlaikā lai abas komandas parāda uz ko īsti ir spējīgas, jo abiem potenciāls ir mežonīgs

  +1 [+] [-]

, 2018-07-11 10:56, pirms 6 gadiem
Kurtuā kaut kas nav labi. Visu laiku kādu kritizē. No sākuma uzbrauca Pikfordam par augumu, tagad kritizē Franciju. Loģiski, ka pie 1:0 viņi vairāk aizsargājas. Tā notiek vienmēr tik svarīgās spēlēs.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-11 10:57, pirms 6 gadiem
Francija spēlēja kā Panama.

Francija pret Beļģiju izdarīja vairāk sitienu, nekā Beļģija pret Panamu.

  -1 [+] [-]

, 2018-07-11 11:12, pirms 6 gadiem
Bumbas kontrole neko nenozīmē. Spāņiem pret krieviem bija 70% kontrole, ja nemaldos. Sitienu skaits un gūtie vārti izsaka, kura ir labāka komanda.

     [+] [-]

, 2018-07-11 11:24, pirms 6 gadiem
Visi raud un čīkst par Mbapē spēli beigās.. Es jums teikšu - muļķības! Parādiet man futbola zvaigzni, kura esot vadībā, kompensācijas minūtēs neturēs bumbu, nespēlēs teātri un neiegūs sekundes. Izcili pierādījis sevi šis jaunietis, cepuri nost vēl viņam, 19 gados par vēsa prāta saglabāšanu.

Atškirība ir tā, ka daudzi Franciju negribēja redzēt finālā, un ja viņu tīkamais spēlētājs un komanda tā spēlētu, klusētu kā ūdeni mutē ieņēmuši. Ļoti relatīvs spēles triks, katram skatītājam atsevišķi.

Nomierinamies un baudam futbolu! Cepuri nost Angļiem, bet balkānu karaļiem šodien ir jāņem!

     [+] [-]

, 2018-07-11 11:35, pirms 6 gadiem
Nu var piekrist Kurtuā-ar šādu talantīgu sastāvu franči jau varēja arī ko skatāmāku rādīt,bet nu tāds ir futbols,visi ar jebkuriem līdzeļiem grib uzvarēt!Mbapē pirms pč man simpatizēja,arī pati Francijas izlase..Bet tagad-nu 'jau 19gados čalis ja ākstās jau laukumā,laikam jau no vecākajiem visas zināšanas ieguvis,nu nav gluži smuki..

     [+] [-]

, 2018-07-11 12:10, pirms 6 gadiem
septembris rakstīja: Kurtuā kaut kas nav labi. Visu laiku kādu kritizē. No sākuma uzbrauca Pikfordam par augumu, tagad kritizē Franciju. Loģiski, ka pie 1:0 viņi vairāk aizsargājas. Tā notiek vienmēr tik svarīgās spēlēs.
Vispār tāds Kānveidīgs tips - runā, ko domā, bet nedomā, ko runā
Atceros, ka pirms EČ'16 kaut ko Mignolet arī brauca virsū.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-07-11 12:24, pirms 6 gadiem
Neprot zaudēt. Tas arī parāda, kapēc beļģi pagrūda.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-11 12:48, pirms 6 gadiem
Kamēr futbolā ir spēkā noteikums, ka uzvar tā komanda, kura gūst vairāk vārtus, tikmēr arī labākā komanda ir tā, kura spēles laikā gūst vairāk vārtus. Šajā gadījumā tā bija Francija.

  -1 [+] [-]

, 2018-07-11 14:47, pirms 6 gadiem
parvisu rakstīja: Bumbas kontrole neko nenozīmē. Spāņiem pret krieviem bija 70% kontrole, ja nemaldos. Sitienu skaits un gūtie vārti izsaka, kura ir labāka komanda.
Atkal šitā cūkasdziesma par krievu varenību laukumā Starp citu, krievi neguva vārtus no spēles.

     [+] [-]

, 2018-07-11 15:26, pirms 6 gadiem
Maikl30 rakstīja: hahaha ,kur teikts ka jaspele atklats futbols??? tad bledz neielaid no standart situacijas,un megini iesist, raudosas princeses!!!!
Kas ir šis idiots???

     [+] [-]

, 2018-07-13 18:50, pirms 6 gadiem
valdish rakstīja: Noteikti piekrītu jau visam iepriekš teiktajam!
Kur tad beļģi bija tās iepriekšējās 85 minūtes, ja viņi čīkst, ka franči beigās tikai aizsargājās??
Un gluži manas domas, ka , ja franči nebūtu sačakarējuši savas iespējas - beļģi būtu stabili dabūjuši 3:0 !!!
Tieši Francijas spēle, kad viņi izniekoja savas iespējas - man spēles laikā lika lamāties - jo līdz tam golam es tieši vēl nodomāju - tikmēr irsīsies, kamēr paši ielaidīs....
Labi, ka tomēr iesita un varēja vēl.
Beļģi malači - cīnījās, bet bija redzams, ka trūkst izšķirošo spēlētāju izšķirošajos momentos. Un treneris arī lohs - spēlētāju maiņas vajadzēja ātrāk, pārāk ilgi nomarinēja un beigās jau tiem, kas iznāca nepietika laika ieiet spēlē.
Nu jau 3-0 noteikti neatbilda spēles gaitai. Divu līdzvērtīgu komandu spēle kur uzvarēja labākais.