Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Eiropas futbola svētki: Romā ies gaisā "Euro 2020" finālturnīrs

Agris Suveizda

Eiropas futbola svētki: Romā ies gaisā "Euro 2020" finālturnīrs
"Euro 2016" čempione Portugāle. Foto: Reuters/Scanpix

Šovakar plkst. 22:00 pēc Latvijas laika ar spēli Romas Olimpiskajā stadionā starp mājinieci Itāliju un Turciju sāksies "Euro 2020" finālturnīrs, kā noslēgums ir plānots tieši pēc mēneša – 11. jūlijā. Spēļu sākumlaiki būs plkst. 16:00, 19:00 un 22:00, bet tiešraides piedāvās TV6, TV3+ un "Go3" platformā, bet Sportacentrs.com un Carlsberg aicina piedalīties prognožu spēlē ŠEIT.

2021. gadā turnīrs ar nosaukumu "Euro 2020". 2012. gada decembrī finanšu krīzes un gaidāmās Eiropas čempionāta 60 gadu jubilejas dēļ UEFA nolēma "Euro 2020" padarīt par īpašu finālturnīru un rīkot to pa visu Eiropu. Kā izrādījās septiņarpus gadus vēlāk, šis bija sliktākais iespējamais brīdis, kad vienas vai divu rīkotājvalstu vietā aizvadīt ceļojošo finālturnīru. Pirmām kārtām, Covid-19 pandēmijas dēļ "Euro 2020" nemaz nenotika 2020. gadā, tādējādi 60 gadu jubilejas svinības kopš pirmā Eiropas titula izcīnīšanas izpalika un šovakar sāksies ar gada novēlošanos, otrkārt, pandēmijas ierobežojumu dēļ ne visas 11 izvēlētās pilsētas beigās arī rīkos turnīru, un, treškārt, simtprocentīga ietilpība ir atļauta vienīgi Budapeštā.

11 valstis, 11 pilsētas, 11 stadioni. No sākotnēji plānotajām finālturnīra rīkotājpilsētam 2017. gada decembrī, vēl pirms pandēmijas, tika svītrota Brisele, kuras spēles pārņēma fināla rīkotāja Londona, bet šā gada aprīlī pandēmijas dēļ turnīru zaudēja arī Dublina, pie kuras spēlēm tika Sanktpēterburga, un Bilbao – Spānija, atšķirībā no Īrijas un Belģijas, rīkotājtiesības nezaudēja un nodeva tās Seviljai. Visvairāk maču notiks leģendārajā Vemblijā, kas uzņems astoņas no 51 spēles un rīkos gan abus pusfinālus, gan arī finālu. Septiņas cīņas, sešas no tām grupu turnīrā, rīkos Sanktpēterburga, bet pārējie deviņi stadioni uzņems pa četriem. No vienpadsmit rīkotājvalstīm finālturnīrā nespēlēs divas – Azerbaidžāna un Rumānija, bet Eiropas čempionātu pirmoreiz uzņems sešas valstis – Azerbaidžāna, Dānija, Ungārija, Rumānija, Krievija un Skotija. Atgādinājums, ka tik plaša ģeogrāfija ir izņēmums – pēc trim gadiem Eiropas čempionāts atkal notiks tikai vienā valstī (Vācijā).

Skaties Euro 2020 tiešraides Go3, TV6 un 3+

24 izlases. Šis būs jau otrais Eiropas čempionāta finālturnīrs kopš komandu skaita palielināšanas līdz divdesmit četrām. Tas ir gandrīz divreiz lielāks skaits, nekā Eiropu nākamgad pārstāvēs Pasaules kausā Katarā (13), un mūsu paaudze jau sāk pierast, ka Eiropas izlasēm Pasaules kauss, kā tam droši vien arī būtu jābūt, ir ekskluzīvāks un grūtāk sasniedzams turnīrs nekā Eiropas čempionāts. Taču ne vienmēr tā ir bijis – ja Pasaules kausā vismaz deviņas Eiropas izlases spēlējušas jau kopš 1954. gada, tad Eiropas čempionātā pirmoreiz vairāk par astoņām valstsvienībām spēlēja tikai 1996. gadā Anglijā. 16 izlašu formāts kopumā bija piecos Eiropas čempionātos, pirms tam četros spēlēja astoņas izlases, bet turnīra pirmsākumos pieci Eiropas čempionāti (vai Eiropas Nāciju kausi, kā turnīru sauca sākumā) uzņēma četras komandas.

Kā izšķirs trešās vietas? 24 izlašu formāts paredz to, ka vienības ir sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām komandām un viena apļa turnīrā tiks noskaidrotas astoņas liekās. Astotdaļfinālam kvalificēsies katras apakšgrupas divas stiprākās valstsvienības, kā arī četras no sešām labākajām trešo vietu ieguvējām. Ja Pasaules kausā primārais papildkritērijs ir vārtu starpība, tad Eiropas čempionātā un atlases turnīros arvien vienāda punktu skaita gadījumā vispirms skatās savstarpējo spēļu rādītājus. Savukārt trešo vietu rangā gan pēc punktiem nākamais kritērijs ir vārtu starpība, bet tad seko vārtu skaits un uzvaru skaits. Ja vietas joprojām nav izšķirtas, tad skatās disciplināros punktus finālturnīrā, bet pēdējais kritērijs ir "Euro 2020" kvalifikācijas rangs.

Nāciju līga. Pirmoreiz vēsturē ceļazīmes tika dalītas ne tikai kvalifikācijā vai kvalifikācijas pārspēlēs, bet arī ar Nāciju līgas palīdzību. Proti, tiešās ceļazīmes neieguvušās izlases pārspēlēs iekļuva nevis pēc kvalifikācijas, bet gan Nāciju līgas ranga. Šādi tika izspēlēta sestdaļa ceļazīmju, un pa vienai ceļazīmei formāli tika dotas katrai Nāciju līgas divīzijai – arī vājākajai D līgai, kurā spēlēja Latvija. D līgas ceļazīmi ieguva Ziemeļmaķedonija, finālā ar 1:0 pārspējot Gruziju. Pārējās trīs Nāciju līgas ceļazīmes ieguva Ungārija (galotnē no 0:1 izrāva 2:1 pār Islandi), Slovākija (2:1 pagarinājumā pār Ziemeļīriju) un Skotija (1:1, uzvara pendelēs pār Serbiju). Lai arī Nāciju līgas iesaiste Eiropas čempionāta atlases procesā ir plānota arī turpmāk, pastarīšiem tik parocīgs formāts vairs nav uz palikšanu un vājākajai divīzijai ceļazīmi vairs (vismaz pagaidām) nedāvinās.

Debitantes. Atšķirībā no 2018. gada Pasaules kausa, ko tikai televizorā vēroja Itālija un Nīderlande, vai "Euro 2016" – arī to nīderlandieši skatījās no mājām -, šoreiz nav neviena nosacītā granda, kas palicis aiz borta. Toties būs divas debitantes – gan Somijai, gan Ziemeļmaķedonijai šis būs pirmais Eiropas vai pasaules finālturnīrs vēsturē. Otro reizi Eiropas čempionātā piedalīsies Velsa un Slovākija, kuras debitēja pirms pieciem gadiem, bet trešo reizi pēc kārtas Eiropas finālturnīrā piedalīsies Ukraina, kura debitēja tikai pašmāju turnīrā 2012. gadā – tātad pat astoņus gadus vēlāk par mums.

Favorītes. Bukmeikeri izteiktus favorītus šajā turnīrā neredz, samērā līdzvērtīgi vērtējot septiņu grandu izredzes – vislabākās cerības tiek dotas 2018. gada pasaules čempionei Francijai, kas pirms pieciem gadiem mājās finālā rūgti zaudēja Portugālei (0:1 pagarinājumā), bet tikai nedaudz zemāk tiek vērtētas Anglijas, Beļģijas, Vācijas, Spānijas, Portugāles un Itālijas cerības.

Atgriešanās. Latvijas nesenās pretinieces Vācijas izlases galvenais treneris Joahims Lēvs pavisam nesen atkāpās no saviem principiem un uz savu pēdējo finālturnīru uzaicināja atpakaļ divus no trim futbolistiem, kurus paaudžu maiņas nolūkos pirms diviem gadiem bija izstūmis no komandas, - atpakaļ ierindā ir Tomass Millers un Matss Hummelss, taču zvanu tā arī nesagaidīja Žeroms Boatengs. Skaļākā atgriešanās gan ir pasaules čempiones Francijas nometnē, kur vēl pamatīgāku krupi norīt nācās Didjē Dešānam – viņš pirmoreiz kopš 2015. gada novembra izsauca vienu no Francijas labākajiem futbolistiem Karimu Benzemā, kurš tolaik netika saukts izlases biedra Matjē Valbuenā šantažēšanas dēļ.

Savainojumi. Atgriešanās bija plānota arī Zviedrijas rindās, tomēr Zlatanam Ibrahīmovičam, kurš atgriezās pēc gandrīz piecu gadu pauzes, sezonas izskaņā plānus izjauca savainojums. Traumu dēļ finālturnīrs ies secen, iespējams, diviem labākajiem centra aizsargiem pasaulē – Virdžilam van Deikam un Serhio Ramosam. Nīderlande turnīra priekšvakarā palika arī bez pamatvārtsarga Jaspera Sillesena, kurš netika paņemts Covid-19 infekcijas dēļ. Problēmas ar saslimšanu ir vēl virknei spēlētāju ar spāņu balsta pussargu Serhio Busketsu priekšgalā.

Krievija un Ukraina. Kā diemžēl jau ir pierasts kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā 2014. gadā, UEFA sacensībās Krievijas un Ukrainas komandas iespēju robežās tiek šķirtas. Tā arī "Euro 2020" finālturnīrā tās nedrīkstēja būt vienā apakšgrupā, taču izslēgšanas spēlēs šādu ierobežojumu gan vairs nav – krievi un ukraiņi teorētiski varētu satikties ne agrāk par ceturtdaļfinālu. Abas valstis nācās piesaukt arī pirms finālturnīra, jo Krievijas Federācijai un Futbola savienībai nepatika, ka Ukraina uz formas tērpiem attēlojusi valsts starptautiski atzītās robežas ar Krievijas sagrābto Krimu. UEFA pārkāpumu nesaskatīja, taču daļēji apmierināja Krievijas prasību, liekot no krekliem noņemt uzdrukāto saukli "Varoņiem slava!". Kādēļ "Euro 2020" spēlēs Krievija, nevis Krievijas Olimpiskā komiteja, kā, piemēram, hokeja čempionātā Rīgā? Tādēļ, ka šīs sankcijas tika piespriestas pasaules čempionātiem un olimpiskajām spēlēm, nevis Eiropas čempionātiem.

Atklāšanas spēle. Turnīra pirmajā dienā notiks tikai viena spēle, un tajā tiksies divas ļoti labā formā esošas komandas. Roberto Mančīni vadītā Itālija nav zaudējusi jau 27 spēlēs pēc kārtas, šajā periodā izcīnot 22 uzvaras, neielaižot 785 minūtes pēc kārtas un svinot astoņas sausās uzvaras pēc kārtas, bet Turcijas vadītājs Šenols Ginešs uz finālturnīru atvedis jaunāko komandu turnīrā un komandu, kas 27 spēļu laikā zaudējusi tikai trīsreiz un kas, daudzuprāt, tiek uzskatīta par potenciāli lielāko pārsteigumu. Būtiskākais iztrūkums būs Itālijas rindās, jo vidējā līnijā arvien nebūs ceļgalu ārstējošā Marko Verrati. Spēli tiesās nīderlandietis Denijs Makelī, bet finālturnīrā pirmoreiz būs tiesnesis-dienvidamerikānis (argentīnietis Fernando Rapallīni) un tiesnese-sieviete (francūziete Stefanī Frapāra, kura gan būs palīdzes, nevis galvenās tiesneses statusā un šovakar pildīs ceturtās tiesneses funkcijas).

Ietilpība. Atklāšanas spēli uzņems Romas Olimpiskais stadions, kurā pagaidām atļauts atvērt ceturtdaļu vietu jeb aptuveni 17,7 tūkstošus no 70,6 tūkstošiem. Jāuzsver, ka finālturnīra laikā atvērto vietu īpatsvars var mainīties un virkne pilsētu vēl cer paplašināt atļauto ietilpību. Piemēram, Londona sagaida, ka pusfinālā un finālā drīkstētu atvērt krietni vairāk par pašreizējiem 22,5 tūkstošiem vietu.

PilsētaIetilpībaDrīkstēsPiezīme
Budapešta6721567215100%
Baku687003435050%
Sanktpēterburga681343406750%
Londona9000022500Vismaz 25%
Sevilja600001800030%
Roma706341765925%
Amsterdama5499016000Vismaz 33.3%
Kopenhāgena380651590040%
Minhene700001400020%
Bukareste5560013000Vismaz 25.0%
Glāzgova518661200025%

Pirmās kārtas kalendārs

DatumsGPilsētaSpēleLaiks
11.06.ARomaTurcija – Itālija22:00
12.06.ABakuVelsa – Šveice16:00
BKopenhāgenaDānija – Somija19:00
BSanktpēterburgaBeļģija – Krievija22:00
13.06.DLondonaAnglija – Horvātija16:00
CBukaresteAustrija – Ziemeļmaķedonija19:00
CAmsterdamaNīderlande – Ukraina22:00
14.06.DGlāzgovaSkotija – Čehija16:00
ESanktpēterburgaPolija – Slovākija19:00
ESeviljaSpānija – Zviedrija22:00
15.06.FBudapeštaUngārija – Portugāle19:00
FMinheneFrancija – Vācija22:00

Euro 2020 komentētāji

KomentētājsKanāls
Ilvars KoscinkevičsTV6 / Go3
Jānis PakalnsTV6 / Go3
Kārlis KrēgersTV6 / Go3
Oskars MorozovsTV6 / Go3
Toms PrāmnieksTV6 / Go3
Jānis VugulsTV6 / Go3
Arkādijs Birjuks3+
Marks Bogdanovs3+
Vladimirs Ivanovs3+
Romāns Antonovičs3+

Favorītes uz titulu (11.lv)

KomandaKoef.KomandaKoef.
Francija5.50Šveice67.00
Anglija6.50Krievija67.00
Beļģija7.00Polija81.00
Vācija8.00Austrija81.00
Spānija9.00Zviedrija101.00
Portugāle9.00Čehija151.00
Itālija9.00Velsa201.00
Nīderlande15.00Skotija201.00
Dānija26.00Slovākija401.00
Horvātija34.00Ungārija401.00
Turcija51.00Somija501.00
Ukraina51.00Ziemeļmaķedonija501.00

Eiropas čempionāta fināli

GadsPilsētaČempioneFinālisteRezultāts
1960.ParīzePSRSDienvidslāvija2:1 pag.
1964.MadrideSpānijaPSRS2:1
1968.RomaItālijaDienvidslāvija1:1; 2:0
1972.BriseleRietumvācijaPSRS3:0
1976.BelgradaČehoslovākijaRietumvācija2:2; 5:3 p.s.s.
1980.RomaRietumvācijaBeļģija2:1
1984.ParīzeFrancijaSpānija2:0
1988.MinheneNīderlandePSRS2:0
1992.GēteborgaDānijaVācija2:0
1996.LondonaVācijaČehija2:1 pag.
2000.RoterdamaFrancijaItālija2:1 pag.
2004.LisabonaGrieķijaPortugāle1:0
2008.VīneSpānijaVācija1:0
2012.KijivaSpānijaItālija4:0
2016.SendenīPortugāleFrancija1:0 pag.

Titulētākās izlases

IzlaseSkTituli
Vācija31972. 1980. 1996.
Spānija31964. 2008. 2012.
Francija21984. 2000.
PSRS11960.
Itālija11968.
Čehoslovākija11976.
Nīderlande11988.
Dānija11992.
Grieķija12004.
Portugāle12016.

Saistītie raksti

"Euro 2020" A grupa: vai itālieši apliecinās favorītu statusu?
"Euro 2020" B grupa: Beļģijas pieredze un Somijas debija
"Euro 2020" C grupa: Nīderlandes atgriešanās un Ziemeļmaķedonijas debija
"Euro 2020" D grupa: angļu uzbrukums, Modriča faktors un skotu atgriešanās
"Euro 2020" E grupa: Spānija bez "Real", Zviedrija bez Zlatana un poļu vizināšanās
"Euro 2020" F grupa: ungāri pasaules un Eiropas čempionu kompānijā
Redakcijas prognozes par "Euro 2020" favorītiem un skaļākajiem skandāliem
Spēļu komentētāju saraksts un apraksts

Redakcijas prognozes par apakšgrupu sadalījumu

A grupaB grupaC grupaD grupaE grupaF grupa
Itālija1.07Beļģija1.13Nīderlande1.38Anglija1.18Spānija1.13Francija1.41
Šveice2.57Dānija2.13Austrija2.44Horvātija2.18Polija2.05Vācija2.00
Turcija2.71Krievija2.90Ukraina3.56Skotija3.24Zviedrija2.94Portugāle2.65
Velsa3.64Somija3.88Z-maķedonija4.00Čehija3.41Slovākija3.88Ungārija3.94

Piedalies Sportacentrs.com un Carlsberg prognožu spēlē ŠEIT.

Kura izlase kļūs par čempioni?

  • 127

  • 102

  • 66

  • 105

  • 10

  • 48

  • 48

  • 33


1 2 3 4 116 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2021-06-11 10:26, pirms 3 gadiem
Ja pie Latvijas pudbola pederācijas stūres būtu iecelts īsts speciālists, piemēram, Šišhanovs, mūsējiem vajadzētu tikai pateikt, ka viņi ir no Oļega, un finālturnīra durvis atvērtos plašāk kā Latvijas vārti pret vāciešiem!

     [+] [-]

, 2021-06-11 10:32, pirms 3 gadiem
Krasava, istais sports var sakties, plostiem liela noslodze
Kas tos ietilpibas % regule, valstelu vietejie ugas dumpas vai uefa?
Nuu nah magyariem 100% a frichiem 20%, kursh to noteica?

Magyar respekt!!!!

  +2 [+] [-]

, 2021-06-11 10:39, pirms 3 gadiem
Hujaabels rakstīja: Krasava, istais sports var sakties, plostiem liela noslodze
Kas tos ietilpibas % regule, valstelu vietejie ugas dumpas vai uefa?
Nuu nah magyariem 100% a frichiem 20%, kursh to noteica?

Magyar respekt!!!!
Vietējie dumpji nosaka cik % drīkst atrasties stadionā. Tā dumjā zose Merkele Vācijai iegriež pamatīgi. Liels fanu atbalsts būtu noderējis vāciešiem cīņā pret FRA un POR

     [+] [-]

, 2021-06-11 10:41, pirms 3 gadiem
Nu ko beidzot lielais futbols var sākties. Esmu par Vāciju un Beļģiju!!!

  +3 [+] [-]

, 2021-06-11 10:41, pirms 3 gadiem
Uzmanīgi sekošu lielajiem futbola svētkiem, kā to daru ik pēc diviem gadiem. Futbols tomēr karalis, lai arī Latvijā tas ir pliks.

     [+] [-]

, 2021-06-11 10:43, pirms 3 gadiem
Taa kaa churbans aiznemts perekrostkaas, jautajumu uzdoshu es - kura izlase ir Baltaka, respektivi, kura ir vismazak afropertiku,musliku un parejo churbanu? Es par to izlasi ;

Zheel ka nav Balto vikingu, viemmer biju par viniem, nu ja neskaita Roginu

     [+] [-]

, 2021-06-11 10:44, pirms 3 gadiem
luck7 rakstīja: Vietējie dumpji nosaka cik % drīkst atrasties stadionā. Tā dumjā zose Merkele Vācijai iegriež pamatīgi. Liels fanu atbalsts būtu noderējis vāciešiem cīņā pret FRA un POR
Jabrinas ka kaads uga vsp neizdomaja pie tuksham laist

  +1 [+] [-]

, 2021-06-11 10:45, pirms 3 gadiem
Hujaabels rakstīja: Krasava, istais sports var sakties, plostiem liela noslodze
Kas tos ietilpibas % regule, valstelu vietejie ugas dumpas vai uefa?
Nuu nah magyariem 100% a frichiem 20%, kursh to noteica?

Magyar respekt!!!!
Lai tiktu stadionā (katram ir konkrēts laiks, kurā laiž iekšā), ir jāveic testi, jāsaņem aproce un jāpierāda, ka saprot, kas ir futbols. Plus vēl visādi idiotiski noteikumi, lai vispār tiktu valstī (ungāru parlaments ir ievērojams konkurents mūsējam uz debilākā parlamenta titulu ). Labi, ka biļešu īpašniekiem nav 10 dienas jāizolējas pēc iebraukšanas, kā tas ir citiem iebraucējiem. Resp., tas jebatorijs, kas ir ārpus spēles, ir ievērojami dārgāks par nokļūšanu + viesnīca + spēles biļete
P.S. Es braukšu.

     [+] [-]

, 2021-06-11 10:46, pirms 3 gadiem
luck7 rakstīja: Vietējie dumpji nosaka cik % drīkst atrasties stadionā. Tā dumjā zose Merkele Vācijai iegriež pamatīgi. Liels fanu atbalsts būtu noderējis vāciešiem cīņā pret FRA un POR
Viņai jau nu ofic rausta k-kāda futbola spēle. Ku-Ku

     [+] [-]

, 2021-06-11 10:49, pirms 3 gadiem
Jabut potetam lopinam lai tagad tiktu pari robezham un stadiona?

     [+] [-]

, 2021-06-11 10:53, pirms 3 gadiem
Iebāziet savus g03 un ko dziļi....Skatīšos bezmaksas visas spēles HD ar angļu, spāņu vai vācu komentētājiem.

     [+] [-]

, 2021-06-11 10:54, pirms 3 gadiem
Hujaabels rakstīja: Jabut potetam lopinam lai tagad tiktu pari robezham un stadiona?
Nē. Tikai negatīvs tests pirms iebraukšanas un negatīvs tests pirms ieiešanas stadionā. Tas, vai esi potēts vai nē - nevienu neinteresē Tas dīvainis, kurš bija prognozējis, ka maģāri stadionā laidīs tikai potētos ar sputņik, nemaz nav tik ļoti tālu no patiesības
Nu jā. Lai tiktu valstī, jābūt biļetei uz spēli

     [+] [-]

, 2021-06-11 10:55, pirms 3 gadiem
Bzh rakstīja: Lai tiktu stadionā (katram ir konkrēts laiks, kurā laiž iekšā), ir jāveic testi, jāsaņem aproce un jāpierāda, ka saprot, kas ir futbols. Plus vēl visādi idiotiski noteikumi, lai vispār tiktu valstī (ungāru parlaments ir ievērojams konkurents mūsējam uz debilākā parlamenta titulu ). Labi, ka biļešu īpašniekiem nav 10 dienas jāizolējas pēc iebraukšanas, kā tas ir citiem iebraucējiem. Resp., tas jebatorijs, kas ir ārpus spēles, ir ievērojami dārgāks par nokļūšanu + viesnīca + spēles biļete
P.S. Es braukšu.
uz Ungāriju?

     [+] [-]

, 2021-06-11 10:55, pirms 3 gadiem
Hujaabels rakstīja: Jabrinas ka kaads uga vsp neizdomaja pie tuksham laist
UEFA neļāva rīkot spēlēs pie tukšām tribīnēm . Skaties tādi pastarītši Ungāri var reāli pārsteigt FRA un POR , jo stadionā var būt 100% aizpildītas vietas un fani dzīs uz priekšu viņus

  +5 [+] [-]

, 2021-06-11 10:56, pirms 3 gadiem
Lai klausītos Koscinkevica kviekšanu? Labāk būt kurlam nekā paciest amatierisko latviešu "ekspertu" muldēšanu.

     [+] [-]

, 2021-06-11 10:57, pirms 3 gadiem
Bzh rakstīja: Nē. Tikai negatīvs tests pirms iebraukšanas un negatīvs tests pirms ieiešanas stadionā. Tas, vai esi potēts vai nē - nevienu neinteresē Tas dīvainis, kurš bija prognozējis, ka maģāri stadionā laidīs tikai potētos ar sputņik, nemaz nav tik ļoti tālu no patiesības
Nu jā. Lai tiktu valstī, jābūt biļetei uz spēli
Nuu te 11 vietas, neviena neprasa to jobano poti?

     [+] [-]

, 2021-06-11 10:58, pirms 3 gadiem
luck7 rakstīja: UEFA neļāva rīkot spēlēs pie tukšām tribīnēm . Skaties tādi pastarītši Ungāri var reāli pārsteigt FRA un POR , jo stadionā var būt 100% aizpildītas vietas un fani dzīs uz priekšu viņus
Tur pahodu 90% vietejie, vsp seit daudzam valstem ir baigas priekshrocibas attieciba uz vietu un parejo shnagu!!!

     [+] [-]

, 2021-06-11 11:00, pirms 3 gadiem
Beet nu baiga nemshanas, viena valste paradi bileti, citaa paradi kkadu jobanu poti, viena sedi karantina, citaa seedi uz plosta!!! Baigie pendosu kalnini, tads videjs alus tempeejs vsp shitaja tema nemaz nav ieksha

  +1 [+] [-]

, 2021-06-11 11:02, pirms 3 gadiem
Hujaabels rakstīja: Nuu te 11 vietas, neviena neprasa to jobano poti?
Es nezinu par visām 11 vietām. Es zinu par Budapeštu, kur braukšu uz POR-FRA.
Zinu, ka Baku arī ir pofig par poti, jo iekšā laiž tikai azerus un attiecīgo valstu līdzjutējus - tātad mums tas nav aktuāli

Bet faktiski ieej euro2020 mājas lapā un paskaties prasības. Man slinkums ir meklēt par mani nesaistošiem stadioniem

     [+] [-]

, 2021-06-11 11:02, pirms 3 gadiem
Hujaabels rakstīja: Beet nu baiga nemshanas, viena valste paradi bileti, citaa paradi kkadu jobanu poti, viena sedi karantina, citaa seedi uz plosta!!! Baigie pendosu kalnini, tads videjs alus tempeejs vsp shitaja tema nemaz nav ieksha
tak mūsu čurbans ir labs piemērs

     [+] [-]

, 2021-06-11 11:02, pirms 3 gadiem
Go3 sūds var ieskrieties ar saviem ākstiem. Visas spēles būs pieejamas HD ar angļu komentētājiem Live net TV vai Nav score lietotnēs. Gan jau Reddit soccer streams arī būs simtiem saitu.

  +2 [+] [-]

, 2021-06-11 11:02, pirms 3 gadiem
Shito speli 100 punkt komentes tie 2 jeffi, koscink ar to pauguru!!! Nafig

     [+] [-]

, 2021-06-11 11:02, pirms 3 gadiem
Hujaabels rakstīja: Taa kaa churbans aiznemts perekrostkaas, jautajumu uzdoshu es - kura izlase ir Baltaka, respektivi, kura ir vismazak afropertiku,musliku un parejo churbanu? Es par to izlasi ;

Zheel ka nav Balto vikingu, viemmer biju par viniem, nu ja neskaita Roginu
hz... Polija, Ukraina, Krievija, bet šie ir slāvi. Pēc Ādolfa teorijas īsti neder. Ziemeļmaķedona domājams ir turku asinis arī.
Velsas izlasē ir daži, kas nav baltie, skoti varētu būt tuvākie, tur 1 tikai. Somijai ir arī 1 vai 2 tik. Vel jau čupa Austrumeiropas komandu, bet tie ir 2nd rate baltie protams

  -1 [+] [-]

, 2021-06-11 11:03, pirms 3 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: hz... Polija, Ukraina, Krievija, bet šie ir slāvi. Pēc Ādolfa teorijas īsti neder. Ziemeļmaķedona domājams ir turku asinis arī.
Velsas izlasē ir daži, kas nav baltie, skoti varētu būt tuvākie, tur 1 tikai. Somijai ir arī 1 vai 2 tik. Vel jau čupa Austrumeiropas komandu, bet tie ir 2nd rate baltie protams
krievi nav slāvi

     [+] [-]

, 2021-06-11 11:04, pirms 3 gadiem
Bzh rakstīja: Es nezinu par visām 11 vietām. Es zinu par Budapeštu, kur braukšu uz POR-FRA.
Zinu, ka Baku arī ir pofig par poti, jo iekšā laiž tikai azerus un attiecīgo valstu līdzjutējus - tātad mums tas nav aktuāli

Bet faktiski ieej euro2020 mājas lapā un paskaties prasības. Man slinkums ir meklēt par mani nesaistošiem stadioniem
He he, redz sanak dala speelu nemaz neitrals alus tempeejs nevares apmeklet

     [+] [-]

, 2021-06-11 11:05, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: krievi nav slāvi
viņi paši tā identificējas, tāpēc neder... Ja baltais sevi par melno uzskatītu, tad tāds ar nederētu

     [+] [-]

, 2021-06-11 11:05, pirms 3 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: hz... Polija, Ukraina, Krievija, bet šie ir slāvi. Pēc Ādolfa teorijas īsti neder. Ziemeļmaķedona domājams ir turku asinis arī.
Velsas izlasē ir daži, kas nav baltie, skoti varētu būt tuvākie, tur 1 tikai. Somijai ir arī 1 vai 2 tik. Vel jau čupa Austrumeiropas komandu, bet tie ir 2nd rate baltie protams
Pec Churbana metodikas slaavi un austrumeiropiesi ir pats etalons, pashi griesti Baltajam cilvekam
Utainie gan nav!!!

     [+] [-]

, 2021-06-11 11:06, pirms 3 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: viņi paši tā identificējas, tāpēc neder... Ja baltais sevi par melno uzskatītu, tad tāds ar nederētu
slāvi tomēr ir balti, krievs ir somugru un čurbanu ķīselis

     [+] [-]

, 2021-06-11 11:07, pirms 3 gadiem
Pats Artemis ar taads tumsh, nez mosh nemazgaajas vai vnk tumsh palicis tempjot afropertiku 33 mizalu, tas varetu buut kabs skaidrojums!!! Lej riklee mello dziru un pats pamazam klusti par pertiki

Vai nu vish nokluse BET tiesham ir bulgaru chigaans

     [+] [-]

, 2021-06-11 11:07, pirms 3 gadiem
Hujaabels rakstīja: Pec Churbana metodikas slaavi un austrumeiropiesi ir pats etalons, pashi griesti Baltajam cilvekam
Jā, Galīcijas/Galičinas ukrainis ir afiģets kāds ūbermenšs... Pilns youtube ar video kāds prieks par 800 eiro uz rokas poļu noliktavā strādāt...

  +2 [+] [-]

, 2021-06-11 11:07, pirms 3 gadiem
Hujaabels rakstīja: He he, redz sanak dala speelu nemaz neitrals alus tempeejs nevares apmeklet
Es nevaru iedomāties, kuru varētu interesēt klātienē turkus ar albāņiem skatīties Ptu, tas ir ar Šveici

     [+] [-]

, 2021-06-11 11:09, pirms 3 gadiem
Bzh rakstīja: Es nevaru iedomāties, kuru varētu interesēt klātienē turkus ar albāņiem skatīties Ptu, tas ir ar Šveici
Nuu pag vietejiem balkaanu zeeniem, teiksim kkads albanu vai bosnaku churbans

     [+] [-]

, 2021-06-11 11:10, pirms 3 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: Jā, Galīcijas/Galičinas ukrainis ir afiģets kāds ūbermenšs... Pilns youtube ar video kāds prieks par 800 eiro uz rokas poļu noliktavā strādāt...
tu pēc kuras teorijas skaties? Ja ādolfa, tad protams nē. Tur pat leiši bij ātri iznīcināmo sarakstā, latvji un esti gan bij pie asimilējamiem ietrāpījuši.
pa 800e viņi arī Lv strādā. Tāpat kā latvieši pa 1300 Īrijā

     [+] [-]

, 2021-06-11 11:11, pirms 3 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: Jā, Galīcijas/Galičinas ukrainis ir afiģets kāds ūbermenšs... Pilns youtube ar video kāds prieks par 800 eiro uz rokas poļu noliktavā strādāt...
Te nav runa par noliktavam un polu mesliem BET gan par iedzimto izredzetibu, kura Aeiropas slaaviem ir uber alles! Tads baltais fricis vai brits var Baltajam slaavam alu pienest un kaajas buchot

     [+] [-]

, 2021-06-11 11:13, pirms 3 gadiem
Hujaabels rakstīja: Te nav runa par noliktavam un polu mesliem BET gan par iedzimto izredzetibu, kura Aeiropas slaaviem ir uber alles! Tads baltais fricis vai brits var Baltajam slaavam alu pienest un kaajas buchot
čurbans tur visu sajājis, uzbūa feinu balto kodeksu, bet beigās izrādās pa kā čorts pa krustojumu rāpo. nekam šais laikos vairs nevar ticēt.
1 2 3 4 116 komentāri