Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Vīgants sprinta kvalifikācijā uzrāda 37.laiku

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Vīgants sprinta kvalifikācijā uzrāda 37.laiku
Raimo Vīgants.

Pasaules čempionātā distanču slēpošanā junioriem/U23, kas notiek Vuokati (Somija), U23 grupā klasiskā stila sprinta kvalifikācijā vīriešiem 68 dalībnieku konkurencē šobrīd vadošais Latvijas slēpotājs Raimo Vīgants no Madonas uzrādīja 37. laiku (+13,45 sek.), līdz ceturtdaļfinālam jeb trīsdesmitniekam pietrūkstot trijām ar pusi sekundēm.

Pēc U23 grupas sievietēm kvalifikāciju uzsāka šā paša vecuma vīrieši ar vienīgo mūsu pārstāvi Raimo Vīgantu (1999.g.) viņu vidū. Pirms diviem gadiem noslēdzošajā gadā junioros Raimo pēc slimošanas nebija labā formā un klasikas sprintā palika 65.vietā, bet pērn pirmajā gadā U23 grupā sprintā brīvajā stilā nenostartēja tik labi, kā bija cerēts, ieņemot vien 50.vietu. Tāpēc šogad madonietis bija apņēmības pilns sprintā uzrādīt labu rezultātu un kā minimums iekļūt trīsdesmitniekā, lai pēc tam pacīnītos izslēgšanas braucienos. Tā kā pēc reitinga Raimo dalībnieku vidū bija 35., tad iekļūt Top30 viņam bija grūtāk nekā Patrīcijai. Konkurence bija ļoti spēcīga, jo piedalījās šogad pasaules kausos sprinta kvalifikācijā labāko pieciniekā tikušie četri slēpotāji – čehs Ondrejs Černi, amerikānis Džeims Klintons Šūnmeikers un šveicieši Valerio Gronds (vienreiz tika arī finālā) un Janiks Rībli, šogad piecas reizes pusfinālu sasniegušais krievs Aleksandrs Terentjevs, trīsdesmitniekā iekļuvušie amerikānis Gūss Šumahers, itālis Davide Gracs, šveicietis Sirils Fendrihs, igaunis Martins Himma, kā arī pagājušā gada U23 sprinta čempions Vebjorns Hegdāls no Norvēģijas un 2019.gada vicečempions Sergejs Ardaševs (Krievija), kurš pasaules kausā vienreiz ticis pusfinālā.

Raimo sākotnēji finišēja ar 29.laiku, bet no vēlāk startējušajiem vēl astoņi viņu apsteidza. Līdz ar to madonietis kvalifikācijā uzrādīja 37.laiku, un diemžēl neiekļuva trīsdesmitniekā. Ātrākais kvalifikācijā bija krievs Terentjevs – 3:05,79. Neskatoties uz netikšanu izslēgšanas braucienos, iegūtā 37.vieta ir par vairāk nekā desmit vietām augstāk nekā pērn, turklāt šogad ne tik parocīgajā klasikas sprintā. Ar 17.laiku (+7,13 sek.) ceturtdaļfinālam kvalificējās Raimo vienaudzis Martins Himma no Igaunijas.

Pasaules junioru čempionāts distanču slēpošanā, sprinta kvalifikācija klasiskajā stilā U23 vīriešiem, 68 dalībnieki

V.SportistsValstsRezultāts
1.Aleksandrs TerentjevsKrievija3:05.79
2.Hokons SkonesNorvēģija+2.87
3.Bens OgdensASV+3.18
4.Ondrejs ČerniČehija+3.32
5.Sergejs ArdaševsKrievija+3.66
6.Okre RistadsNorvēģija+4.49
37.Raimo VīgantsLatvija+13.45