Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

papildināts T.Šmēdiņš un Dauburs turnīru DĀR sāk ar diviem zaudējumiem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

T.Šmēdiņš un Dauburs turnīru DĀR sāk ar diviem zaudējumiem
Toms Šmēdiņš un Mārtiņš Dauburs
Foto: FIVB

Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) sācies FIVB Pasaules kausa izcīņas šīs sezonas pēdējais posms pludmales volejbolā, kurā dalību ņēmuši arī Toms Šmēdiņš un Mārtiņš Dauburs. Pirmajās divās H grupas spēlēs latvieši atzina vāciešu Sebastiana Fuksa un Tomasa Kecmareka un DĀR pludmales volejbolistu Granta Goldšmita un Leo Viljamsa pārākumu.

Toms Šmēdiņš un Mārtiņš Dauburs šajā turnīrā izlikti ar 25. numuru, tādējādi vismaz uz papīra esot pastarīšu lomā. Pirmajā spēlē latviešu pretinieki bija ar astoto numuru izliktie Vācijas pludmales volejbolisti Sebastians Fukss un Tomas Kecmareks.

Spēli krietni labāk iesāka Vācijas duets, lēnām audzējot savu pārsvaru. Pie nelabvēlīga rezultāta 6:11 latvieši bija spiesti ņemt pārtraukumu. Lai arī Mārtiņam Dauburam bija iespēja samazināt rezultāta starpību, pretinieki labi nospēlēja aizsardzībā, dodoties tehniskajā pārtraukumā pie rezultāta 13:8. Varēja redzēt, ka Dauburam trūkst augsta līmeņa spēļu prakses. Vācieši to saprata, akurāti spēlējot uz viņu. Latvijas duets nespēja samazināt rezultāta starpību, zaudējot pirmo setu ar rezultātu 12:21.

Otrā seta sākumā Šmēdiņš ar Dauburu atkal ātri nonāca iedzinējos ar četru punktu deficītu, krietni sarežģījot iespēju pacīnīties par uzvaru šajā mačā. Uz brīdi Tomam Šmēdiņam izdevās samazināt pretinieku pārsvaru uz pusi, bet jau brīdi vēlāk Fuksam ar Kecmareku jau atkal bija četru punktu pārsvars (8:4). Latvijas duetam nedaudz kliboja saspēle, kas neļāva izdarīt kvalitatīvus uzbrukumus. Tā rezultātā arī īsti neizdevās nopietni apdraudēt pretinieku vadību. Pirms tehniskā pārtraukuma Toms Šmēdiņš lika pretiniekam kļūdīties uzbrukumā, tādējādi samazinot rezultāta starpību līdz trīs punktiem (9:12). Turpinājumā cīņa ritēja jau daudz līdzīgāk, bet Šmēdiņam ar Dauburu neizdevās vēlreiz lauzt cīņas gaitu. Tuvojoties seta izskaņai Dauburs kļūdījās serves uzņemšanā, bet jau pēc nākamās serves Vācijas dueta pārsvars jau bija pilnīgi pietiekams uzvarai. Sets noslēdzās ar rezultātu 15:21.

Lai uzlabotu savas pozīcijas H grupā pēc zaudējuma vāciešiem, mačā pret mājiniekiem Grantu Goldšmitu un Leo Viljamsu bija nepieciešama uzvara. DĀR volejbolisti pirmajā spēlē ar 0:2 (16:21, 17:21) piekāpās ar 24. numuru izliktajiem kanādiešiem Danielam Dīringam un Garetam Meijam.

Spēli nedaudz labāk iesāka DĀR pludmales volejbolisti, bet tuvojoties seta vidum ļoti labi pie tīkla un aizsardzībā spēlēja Toms Šmēdiņš, ļaujot Latvijas duetam pat iegūt divu punktu pārsvaru (11:9). Pēc tehniskā pārtraukuma Goldšmits ar Viljamsu atspēlējās, bet uzreiz tika pieļauts tehnisks brāķis piespēlē, vairāki spēcīgi autā raidīti sitieni, kā rezultātā Latvijas pāris izvirzījās vadībā ar 17:12. Pēc pieprasīta pārtraukuma DĀR volejbolisti lauza cīņas gaitu, samazinot rezultāta starpību līdz diviem punktiem (16:18). Tas jau lika pārtraukumu prasīt latviešiem, kuriem nu bija jānosargā uzvara pirmajā setā. Mājinieki spēlēja uz Mārtiņu Dauburu, kurš nespēja apspēlēt pretinieku aizsardzību. Mainot servi pa Tomu Šmēdiņu, DĀR duets kļūdījās, jo Toms uz sevi liktās cerības nepievīla. Tiesa, ātri vien pie darba atkal tika Dauburs, kurš trīs reizes pēc kārtas tika bloķēts, atdodot Goldšmitam ar Viljamsu uzvaru - 21:19.

Otro setu apņēmīgi iesāka Latvijas duets, izvirzoties vadībā ar 6:2 un piespiežot pretiniekus ņemt pārtraukumu. DĀR volejbolisti turpināja servēt pa Dauburu, bet latvietis ar saviem pienākumiem šoreiz tika galā veiksmīgi. Uz latviešu kļūdām mājinieki atbildēja ar savējām, kas Latvijas duetam ļāva iekrāt piecu punktu pārsvaru (13:8). Ja pirmajā setā Goldšmits un Viljamss spēja lauzt cīņas gaitu, tad otrajā Latvijas volejbolisti izmantoja pretinieku kļūdas un izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 21:12.

Trešo setu ar 3:1 izrāvienu sāka Goldšmits ar Viljamsu. Latvijas duets uzreiz tika pie iespējas izlīdzināt rezultātu, bet Toms Šmēdiņš nespēja apspēlēt pretinieku aizsardzību. DĀR duets turējās pāris punktus priekšā, tuvojoties mača izskaņai (9:6). Mača liktenis pilnībā izšķīrās uzreiz pēc tam, kad pēc Daubura uzbrukuma tiesnesis strīdīgā epizodē pieņēma lēmumu dot punktu mājiniekiem. Latvieši vairs nespēja atspēlēties, piedzīvojot zaudējumu trīs setu cīņā ar 1:2 (19:21, 21:12, 8:15).

Līdz ar to Latvijas pāra iespēja iekļūt izslēgšanas spēlēs krietni samazinājušās. H grupas pēdējo spēli Toms Šmēdiņš un Mārtiņš Dauburs aizvadīs rīt, tiekoties ar kanādiešiem Danielu Dīringu un Garetu Meiju.

     [+] [-]

, 2014-12-10 12:25, pirms 9 gadiem
Dabūja pa muguru; ceru uz labāku turpinājumu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-12-10 16:07, pirms 9 gadiem
nu 1. setu noliet no 18-13 pasaules tūres ietvaros tas nav normāli....

  +3 [+] [-]

, 2014-12-10 16:16, pirms 9 gadiem
vai tad kāds gaidīja no viņiem rokenrollu? Brīnos vispār par jēgu naudu tērēt un tik tālu braukt, treniņnometne ar Samoilovteam Eģiptē būtu krietni jēdzīgāka.

     [+] [-]

, 2014-12-10 16:51, pirms 9 gadiem
kaijs rakstīja: vai tad kāds gaidīja no viņiem rokenrollu? Brīnos vispār par jēgu naudu tērēt un tik tālu braukt, treniņnometne ar Samoilovteam Eģiptē būtu krietni jēdzīgāka.
Domāju, ka Dauburs vienkārši gribēja vienreiz dzīvē aizbraukt uz Pasaules kausa posmu. Ja man būtu tāds iespēja, es arī aizbrauktu uzspēlēt

  +1 [+] [-]

, 2014-12-10 17:49, pirms 9 gadiem
Pilnībā piekrītu "labtec" un "kaijs"...

     [+] [-]

, 2014-12-11 00:13, pirms 9 gadiem
"Līdz ar to Latvijas pāra iespēja iekļūt izslēgšanas spēlēs krietni samazinājušās. H grupas pēdējo spēli Toms Šmēdiņš un Mārtiņš Dauburs aizvadīs rīt, tiekoties ar kanādiešiem Danielu Dīringu un Garetu Meiju"

--

Iespējas nevis samazinājušas, bet iespēju vairs nav.. jo CAN ir vismaz divas uzvaras, divas uzvaras būs arī GER-RSA mača uzvarētājam, un pat ja apspēlēsim CAN, mums būs viena uzvara, tapat ka zaudētajam no pāra GER-RSA, bet mūsējie jau piekāpās abām tam komandām.. 4. grupā bez variantiem..=/