Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Rams un Solsberijs Ņujorkā izcīna otro "Grand Slam" titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Rams un Solsberijs Ņujorkā izcīna otro "Grand Slam" titulu
Džo Solsberijs un Radžīvs Rams. Foto: AFP/Scanpix

"US Open" dubultspēļu turnīrā triumfēja ar ceturto numuru izsētā ASV un Lielbritānijas komanda Radžīvs Rams un Džo Solsberijs, kuri finālā ar 3:6, 6:2, 6:2 pieveica 2016. gada čempionus Džeimiju Mareju un Brunu Suaresu (Lielbritānija/Brazīlija), kuri bija izlikti ar septīto numuru. Solsberijs uzvarēja arī jaukto dubultspēļu turnīrā, kur titulu ieguva ar ASV tenisisti Dezirē Kravčiku, abiem svinot otro "miksta" triumfu vienā komandā.

Tā bija pirmā reize "Grand Slam" turnīru vēsturē, kad finālā viens pret otro spēlēja divi Lielbritānijas tenisisti. Rams un Solsberijs savus šodienas pretiniekus šogad pieveica arī "Australian Open" pusfinālā ar 6:4, 7:6(2).

Rams un Solsberijs otro gadu pēc kārtas sasniedza finālu Melburnā. Viņi pagājušajā gadā ar 6:4, 6:2 pieveica tur pārsteidzoši nokļuvušos Austrālijas spēlētājus Maksu Pērselu un Lūku Savilu. Savukārt šogad tika piedzīvota neveiksme ar 3:6, 4:6 pret Horvātijas un Slovākijas pāri Ivans Dodigs/Filips Polāšeks.

Kad veterāns Rams pagājušajā gadā triumfēja Melburnā, viņam pirmo "Grand Slam" titulu izdevās iegūt 35 gadu vecumā un 58. turnīrā, kas ir visvairāk nepieciešamo turnīru rekords pirmā "major" titula iegūšanai. Tagad abiem ir Solsberiju ir divi tituli.

Arī Solsberija tautietim Marejam ir divi tituli, ar Suaresu 2016. gadā uzvarot Melburnā un Ņujorkā, bet brazīlietim trīs tituli – viņam bez diviem panākumiem kopā ar Mareju ir arī viens "US Open" triumfs kopā ar horvātu Mati Paviču (pagājušajā gadā).

Pavičs šogad startē kopā ar tautieti Nikolu Mektiču, abiem esot gada pārliecinošiem līderiem – viņi uzvarējuši deviņos turnīros, ieskaitot Vimbldonu un Tokijas olimpiskās spēles. Ņujorkā gan tika piedzīvots pamatīgs fiasko, 1. kārtā sensacionāli ar 2:6, 5:7 zaudējot "wild card" ieguvušiem amerikāņiem Džeksonam Vitrovam un Natanielam Lamonsam.

Kravčikai trešais jaukto dubultspēļu tituls pēc kārtas

Solsberijs un Kravčika jaukto dubultspēļu turnīrā bija izlikti ar otro numuru un finālā ar 7:5, 6:2 pieveica neizsēto Meksikas un Salvadoras pāri Džuliana Olmosa/Marselo Arevalo. Čempioni titula mačā atvairīja visas piecas breikbumbas.

Olmosa un Arevalo pirmoreiz spēlēja "Grand Slam" finālā. Arevalo kļuva par pirmo Centrālamerikas spēlētāju, kurš ticis līdz "Grand Slam" finālam.

Kravčika uzvarēja trešajā "Grand Slam" turnīrā pēc kārtas. Viņa kopā ar Solsberiju triumfēja arī "French Open", bet Vimbldonā titulu izcīnīja ar citu britu tenisistu Nīlu Skapski.