Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Ostapenko: "Neko tādu negaidījām - spēlējām arvien labāk un nezaudējām ne seta"

Agris Suveizda

Ostapenko: "Neko tādu negaidījām - spēlējām arvien labāk un nezaudējām ne seta"
Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka. Foto: USA Today Sports

LETA. Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko un ukrainiete Ludmila Kičenoka ASV atklātā čempionāta dubultspēļu sacensībās spēlēja arvien labāk un nezaudēja ne seta, pēc uzvaras piektdien Ņujorkā televīzijas tiešraidē teica Ostapenko.

Latvijas un Ukrainas duets, kas turnīrā bija izsēts ar septīto numuru, šovakar finālspēlē ar 6-4, 6-3 pārspēja Francijas pārstāvi Kristinu Mladenoviču un ķīnieti Džanu Šuai. "Manuprāt, esam patiešām lieliska komanda. Tās bija divas lieliskas nedēļas," pēc uzvaras teica Latvijas pirmā rakete. "Mēs neko tādu negaidījām. Tikai spēlējām arvien labāk un nezaudējām ne seta."

"Man joprojām ir zosāda pēc mačbumbām. Jūtos brīnišķīgi," apbalvošanas ceremonijā teica Kičenoka, pasakoties pāriniecei par divām lieliskām nedēļām. "Katru reizi, kad esmu kortā un uzvaru, es veltu šīs uzvaras Ukrainas cilvēkiem, kuri šobrīd smagi cīnās par mūsu brīvību," par karu dzimtenē atgādināja Ukrainas tenisiste. "Es ceru, ka varu viņiem sniegt kaut nelielu atbalstu. Sirdī esmu ar viņiem."

Kičenoka atklāja, ka sekmīgā starta Ņujorkā dēļ palaistas garām trešdien ieplānotās kāzas, tajā laikā aizvadot pusfinālu [video].

ASV atklātā čempionāta dubultspēļu finālā Ostapenko spēlēja pirmo reizi karjerā. Līdz šim labākais rezultāts viņai bija 2019.gadā sasniegtais ceturtdaļfināls. Duetā ar Kičenoku rīdziniece šosezon pirmo reizi karjerā aizkļuva līdz "Grand Slam" dubultspēļu finālam, iekļūstot "Australian Open" izšķirošajā spēlē. Atgādinām, ka Ņujorkas vienspēļu turnīra pirmajā kārtā Ostapenko ar 3-6, 2-6 piekāpās bijušajai pasaules pirmajai raketei Naomi Osakai no Japānas, bet kvalifikācijas pirmo kārtu nepārvarēja Darja Semeņistaja.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-09-06 23:00, pirms nedēļas
Sākāt spēlēt aizvien labāk pēc tam kad Aļona uzšāva Ļudai pa pakausi!
Kičenokai atnāca vaļā un viņa sāka spēlēt daudz mundrāk!