Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

UEFA noraida Krievijas sūdzību, tomēr liek Ukrainai no formām noņemt saukli

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

UEFA noraida Krievijas sūdzību, tomēr liek Ukrainai no formām noņemt saukli
"Slava varoņiem!". Foto: Andrii Pavelko/Facebook

UEFA izskatījusi Krievijas Futbola savienības sūdzību, kas tika vērsta attiecībā uz Ukrainas valstsvienības formastērpiem, ar kuriem ukraiņi spēlēs "Euro 2020" finālturnīrā. UEFA Krievijas prasību Ukrainai nomainīt formas tērpus noraidīja, tomēr izvirzīja prasību izņemt vienu no saukļiem, ziņo Krievijas medijs "Championat".

Ukrainas valsts kontūru, kas attēlota formas tērpu priekšpusē un kas iekļauj arī 2014. gadā Krievijas nelikumīgi okupēto Krimas pussalu, UEFA ļāvusi atstāt, jo šādas Ukrainas robežas atzīst Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO). Tāpat, ukraiņi uz formastērpiem var atstāt arī saukli "Slava Ukrainai!", jo tas neraida tiešu politisko vēstījumu, tomēr no formastērpiem būs jānoņem sauklis "Slava varoņiem!", kam UEFA vērtējumā ir daļējs politisks vēstījums. "Slava varoņiem!" saukli jau 20. gadsimta sākumā izmantoja Ukrainas neatkarības cīnītāji.

Kremļa politiķi jau iepriekš bija savas valsts medijos pauduši sašutumu par Ukrainas pieteikto formas tērpu, kurā atspoguļotas valsts kontūras, ieskaitot Krievijas anektēto Krimu. Krievija to šobrīd uzskata par savu teritoriju, taču tas starptautiski netiek atzīts.

Ukraina spēlēs C apakšgrupā kopā ar Nīderlandi, Austriju un Ziemeļmaķedoniju, un tās spēles paredzētas Amsterdamā un Bukarestē. Teorētiski ar trešo vietu C grupā Ukraina var nonākt izslēgšanas spēļu zarā, kas ceturtdaļfināla spēli aizvada Sanktpēterburgā, tāpat teorētiski pastāv iespēja, ka Ukraina ceturtdaļfinālā tiekas pret Krieviju, darot to vai nu Minhenē vai Baku.

Подробнее на «Чемпионате»:
https://www.championat.com/football...

  +4 [+] [-]

, 2021-06-10 13:37, pirms 3 gadiem
Utainajiem lielais dampis aiz vaiga

  +2 [+] [-]

, 2021-06-10 14:22, pirms 3 gadiem
Utainie apd****

  -1 [+] [-]

, 2021-06-10 14:42, pirms 3 gadiem
Gan jau ukraiņu fani paši izkliegs visus saukļus plus nodziehttps://www.youtube.com/watch?v=2_Rl_idM0eI&t=37sdās

  +1 [+] [-]

, 2021-06-10 19:06, pirms 3 gadiem
Kā to ziņu pasniedz piemēram tvnet- UEFA pēc Krievijas spiediena pieprasa Ukrainai veikt izmaiņas izlases kreklos

     [+] [-]

, 2021-06-10 19:48, pirms 3 gadiem
UEFA izšļūca pa vidu, uztaisīja imitāciju, ka izpilda prasību bet ne pārcentās, lai nesanāk kā Fāzelam IIHF, kad gandrīz palika bez sponsoriem uz PČ.
Un varbūt mājiens gazpromiem, ka neprotas ar naudu dalīties pietiekoši sponsorējot. Kaut UEFA nav atkarīgi no austrumiem. Futene pietiekoši populāra rietumos.

     [+] [-]

, 2021-06-10 23:30, pirms 3 gadiem
Viss ko dara pats ir labs, kad citi mēģina iebilst vai argumentēt - fašisms. "Drīz okupēšot Lukašu"