Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas preses reakcija: "Latvija ir labāka, nekā daudzi cilvēki domā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zviedrijas preses reakcija: "Latvija ir labāka, nekā daudzi cilvēki domā"
Antons Landers un Ivars Punnenovs brīdī, kad Valmarks guva vārtus. Foto: AP/Scanpix

""Trīs kroņi" nekad neatguvās pēc Rīgā piedzīvotā zaudējuma Pasaules čempionāta atklāšanā. Pirmā cīņa Olimpiskajās spēlēs salīdzinājumā bija kā diena pret nakti. Šoreiz izskatījās, ka spēlētāji grib pārstāvēt "Tre Kronor" lielā turnīrā," tādi bija Zviedrijas preses secinājumi pēc uzvaras pār Latviju.

Valmarka savādais secinājums: "Tā mēdz notikt..."

Aftonbladet https://www.aftonbladet.se/sportbla...

“Lukass Valmarks kļuva par divu vārtu autoru – un mača “slikto puisi”. Turnīra debitants nonāca uzmanības centrā pēc “Tre Kronor” (trīs kroņi – Sportacentrs.com) uzvaras Olimpisko spēļu pirmajā cīņā pret Latviju.

“Tā mēdz notikt,” viņš teica pēc 3-2 trillera.

Pēc aizvadītajā pavasarī piedzīvotā fiasko Pasaules čempionātā, “Tre Kronor” un valstsvienības galvenais treneris Juhans Garpenlēvs meklē revanšu Olimpiskajās spēlēs. Grūti iedomāties labāku pirmo spēli Pekinā.

Pirms turnīra tika apšaubīta spēlētāju izvēle, jo komandā trūkst izteiktu vārtu guvēju, taču spēlē pret Latviju nulle tika dzēsta jau pirmajās 10 minūtēs.

Pontuss Holmberjs nekaunīgi piespēlēja Lukasam Valmarkam, kurš bija brīvs pretinieka vārtu priekšā un panāca 1-0.

“Nonācu uz viena viļņa ar Holmberju. Viņš man atdeva neticami labu piespēli un varēju to vienkārši nogādāt vārtos,” Valmarks pastāstīja “Sportbladet”.

Jau 30 sekundes pēc otrā perioda sākuma Antons Landers palielināja pārsvaru līdz 2-0, bet vēlāk priekšplānā atkal iznāca puisis no Ūmeo.

Čempionāta debitants realizēja precīzu metienu skaitliskajā vairākumā, panākot dārdošo 3-0. Izskatījās, ka Zviedrija pirmajā spēlē dodas pretī drošai un pārliecinošai uzvarai.

“Teicu Tommernesam, ka mana bise ir pielādēta. Viņam izdevās atdot piespēli un ripa ielidoja vārtos,” tā Valmarks, kurš izcēlās ne tikai vārtu gūšanā. “Tre Kronor” astoņas minūtes pavadīja mazākumā un 26 gadus vecais spēlētājs tika noraidīts visos (!) gadījumos.

Sākumā viņš saņēma četru minūšu sodu par spēli ar augstu paceltu nūju, tad par pretinieka kavēšanu un atsēdēja Zviedrijas noraidījumu arī trešajā trešdaļā. “Man nepaveicās gadījumā ar pacelto nūju, taču tā mēdz notikt. Protams, tas nebija forši.”

Tad Latvija samazināja starpību līdz 2-3 un “Tre Kronor” pēkšņi tika pakļauta spiedienam. Pēdējās minūtēs izvērtās gana dramatiskas. Latviešiem bija lieliskas izdevības – īpaši 1,7 sekundes pirms pamatlaika beigām, taču “Tre Kronor” spēja izturēt un atklāšanā nodrošināt 3-2 uzvaru.

“Spējām uzvarēt un tas nozīmē ārkārtīgi daudz. Kļūsim tikai labāki un labāki. Ārkārtīgi jauki sākt turnīru ar uzvaru,” teica Valmarks.”

Puuuuh – vai dzirdat, kā “Tre Kronor” uzelpo?

Expressen https://www.expressen.se/sport/os-2...

“Viss, kam vajadzēja strādāt, nostrādāja vismaz divus periodus. “Tre Kronor” pirmajā spēlē ieguvām vairākas atbildes (svarīgākās atbildes).

“Dzejolis”. “Mierīgi”. “Stabili”. “Droši”. Izvēlies jebkuru sinonīmu – tā Zviedrija tika raksturota pirms Pekinas turnīra sākuma. Šai komandai vajadzētu zaudēt tikai, parādot nepietiekamu piepūli.

Un to varēja redzēt atklāšanas spēlē pret Latviju, kura ir labāka, nekā daudzi cilvēki domā.

Runājot tiešu valodu, tā bija kolektīva komandas uzvara, kurā jebkurš spēlētājs atstrādāja savu lomu, izņemot atsevišķas individuālas kļūdas mazākumā trešā perioda vidū.

Izspēles tika pabeigtas, nūjas atradās ripas lidojuma ceļā, spēlētāji gūlās uz ledus. Visi spēlētāji parādīja briedumu, zinot, kad spēlēt vienkārši un – kad atļauties vairāk. Kad komandai vajadzēja Lāšu Juhansonu, tad Lāšs Juhansons iznāca priekšplānā.

Stāsts nav par nenovērtēšanu. “Tre Kronor” pietiekami cienīja Latviju, kuras sastāvā ir KHL spēlētāji un vairāki olimpiskā līmeņa hokejisti. Zviedrija ielaida divus vārtus un padarīja trešo trešdaļu nevajadzīgi dramatisku, taču spēja uzvarēt.

Tas bija svarīgi, īpaši pēc Dānijas sarūpētā sitiena Čehijai, un “Tre Kronor” ievainojamības pēc Pasaules čempionāta atklāšanas spēlē piedzīvotās neveiksmes Rīgā. Zviedrija no tā nekad neatguvās.

Pirmā cīņa Olimpiskajās spēlēs salīdzinājumā bija kā diena pret nakti. Šoreiz izskatījās, ka spēlētāji grib pārstāvēt “Tre Kronor” lielā turnīrā.

”Tre Kronor” uzvar atklāšanas spēlē, taču gandrīz izsēj trīs vārtu pārsvaru pret Latviju”

MSN.com https://www.msn.com/sv-se/sport/oth...

“Slikts sniegums trešajā trešdaļā, taču “Tre Kronor” noturējās un atklāšanas spēlē uzvarēja Latviju. “Spēle izvērtās līdzīgāka, nekā cerēju,” teica “Discovery” eksperts Viktors Stālberjs.

Pirms atklāšanas spēles nebija viegli pateikt, kā Zviedrija izskatīsies laukumā. Radās daudz jautājuma zīmju par izsauktajiem spēlētājiem. Valstsvienības galvenajam trenerim Juhanam Garpenlēvam nācās padomāt divreiz, kad visiem NHL spēlētājiem tika aizliegts doties uz Pekinu.”

Valmarks uzmanības centrā “Tre Kronor” pirmajā uzvarā – Dagens Nyheter

https://www.dn.se/sport/wallmark-i-...

“Galvenais jautājums pirms atklāšanas spēles – kurš uzņemsies iniciatīvu Zviedrijas uzbrukumā. Ceturtdienas rītā atbildi sagādāja Lukass Valmarks. Divdesmit sešus gadus vecais spēlētājs guva divus vārtus “Tre Kronor” 3-2 uzvarā. Vienīgā problēma – viņš regulāri tika noraidīts.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-10 13:18, pirms 2 gadiem
Pat Noviks ir saslimis ar Suveizdbrijiem!

     [+] [-]

, 2022-02-10 13:24, pirms 2 gadiem
ko tu stipram padarīsi

  +1 [+] [-]

, 2022-02-10 13:49, pirms 2 gadiem
Steigā un nepārdomāti uzrakstīts raksts. Te it kā citāti, te it kā apraksts. Te viens boldā, tad kaut kas cits. Citātu tulkojums arī neveikls.

     [+] [-]

, 2022-02-10 16:26, pirms 2 gadiem
ko autors pīpē?