Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3019, Did:0, useCase: 3

"Zemgalei" sezonas lielākais zaudējums Somijas "Mestis" līgā

Rolands Eliņš

"Zemgalei" sezonas lielākais zaudējums Somijas "Mestis" līgā
Foto: Zemgale/LLU

Somijas "Mestis" līgas spēlē "Zemgale/LLU" ar 1:7 savā laukumā piekāpās "RoKi" vienībai, piedzīvojot ceturto neveiksmi šajā līgā pēc kārtas. Septiņus vārtus vienā mačā "Zemgale" ielaida pirmoreiz kopš 2017. gada.

• "Zemgale/LLU" nedēļu sāka ar pamatīgu uzvaru 7:0 pār "Prizmu", bet trešdien, spēlējot ar jaunāku sastāvu, tika zaudēts 1:3 pret Lietuvas "Energija". Šoreiz ar zaudējumu nācās samierināties arī Somijas pēc spēka otrajā līgā, kur "Zemgale" nav uzvarējusi četros mačos pēc kārtas – kopš 25. novembra.

• "Mestis" kopvērtējumā "Zemgale" saglabā priekšpēdējo vietu, kamēr tās šodienas pretiniece "RoKi" ieņem piekto vietu līgā.

• Šodienas sakāve bija lielākā, ko "Zemgale" pieredzējusi "Mestis" līgā un šosezon vispār. Vēl vairāk – septiņus vārtus vienā spēlē Jelgavas komanda nebija ielaidusi kopš 2019. gada oktobra mača pret "Mogo" (1:7).

• Šodienas mačā "Zemgale" nokļuva divu vārtu iedzinējos pirmā perioda vidū, kad divreiz tika pārspēts komandas vārtsargs Ēriks Vītols. Vienā no šiem vārtu guvumiem pie rezultatīvas piespēles tika latviešu hokejists Miks Tumānovs Somijas kluba "RoKi" rindās.

• Otrā perioda vidū tieši Tumānovs iemeta "RoKi" trešos vārtus, bet 48. minūtē "Zemgales" situācija kļuva vēl sliktāka, nonākot iedzinējos ar 0:4.

• Cerību stariņu pasniedza Kristapa Roķa vairākuma gūtie vārti 49. minūtē, kuros ar rezultatīvu piespēli piedalījās Daniels Goršanovs.

• Taču viesi ātri apslāpēja jebkādus atspēlēšanās centienus, vēl divas reizes iemetot vairākumā, kam turklāt sekoja arī septītais vārtu guvums 56. minūtē, nokārtojot gala rezultātu 7:1.

• Tumānovs ar trim punktiem (1+2) bija rezultatīvākais "RoKi" komandas sastāvā. Pirms spēles mūsu portāls publicēja plašāku materiālu par viņu, tas lasāms šeit.

• Rītdien abas komandas tiksies vēlreiz, spēlei sākoties 17:00. Pēc tam "Zemgalei" būs krietns pārtraukums no "Mestis" spēlēm, nākamos mačus aizvadot jau pēc Ziemassvētkiem. Tad gan būs smags spēļu režīms, no 28. decembra līdz septītajam janvārim aizvadot sešus "Mestis" mačus.

     [+] [-]

, 2022-12-09 21:09, pirms gada
J. E. B. Ā. Ā. Ā. L

     [+] [-]

, 2022-12-09 21:12, pirms gada
*sezonas lielākais zaudējums līdz šim

     [+] [-]

, 2022-12-09 21:13, pirms gada
Ar Vītolu kaut kas nav kā vajag, jādot atpūta. Vai jāatrod kāds konkurētspējīgāks vārtsargs.

     [+] [-]

, 2022-12-09 21:20, pirms gada
marcco rakstīja: Ar Vītolu kaut kas nav kā vajag, jādot atpūta. Vai jāatrod kāds konkurētspējīgāks vārtsargs.
Ar vārtsargiem Zemgalei slikti nav.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-09 21:59, pirms gada
Tā visa ir gaisotne komandā- tur neviens neiet ar smaidu…..karoč armija….Ābols sadomājies, ka baigais vecis…..rezultātu redzam..

  -1 [+] [-]

, 2022-12-09 22:01, pirms gada
Bet…. tā dir..ana, ka mēs atbalstam mācības😂😂😂…. vai nu hokejs vai augstskola Ābola vārdi…savukārt TV diženais treneris kaut ko citu vemj…..

  -2 [+] [-]

, 2022-12-09 22:17, pirms gada
Nesaprotu komandas mērķi,jo u-20 laikam 4-5 kandidāti,bet pieaugušo neviens.Bet lai spēlētu Somijā vajadzēja pērnā gada sastāvu saglabāt.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-09 22:46, pirms gada
coffijs rakstīja: Nesaprotu komandas mērķi,jo u-20 laikam 4-5 kandidāti,bet pieaugušo neviens.Bet lai spēlētu Somijā vajadzēja pērnā gada sastāvu saglabāt.
vārtsargi no Zemgales..

  +1 [+] [-]

, 2022-12-09 22:52, pirms gada
coffijs rakstīja: Nesaprotu komandas mērķi,jo u-20 laikam 4-5 kandidāti,bet pieaugušo neviens.Bet lai spēlētu Somijā vajadzēja pērnā gada sastāvu saglabāt.
mērķis jau nebija u-20 kandidāti, bet gan tie, kas pārauguši u20 vecumu... tiesa gan, nesaprotu tā jēgu, jo Mestis ieraksts CV nav neko vērtīgāks par mūsu pašu OHL...

  -1 [+] [-]

, 2022-12-10 08:26, pirms gada
Abrags rakstīja: mērķis jau nebija u-20 kandidāti, bet gan tie, kas pārauguši u20 vecumu... tiesa gan, nesaprotu tā jēgu, jo Mestis ieraksts CV nav neko vērtīgāks par mūsu pašu OHL...
Nevajag pārspīlēt - kuru interesē pusamatieru līgā (OHL) iespētais. Bet savukārt dalība Mestis ļauj reāli novērtēt mūsu līgas "spēku".

     [+] [-]

, 2022-12-10 09:25, pirms gada
Tas jau tev nav ar p*mpi bumbierus dauzīt un ar izgāztiem alus vēderiem pret leišiem spēlēt. Te nu arī tas lielais hokejs beidzas.

     [+] [-]

, 2022-12-10 10:38, pirms gada
wr1ght rakstīja: Tas jau tev nav ar p*mpi bumbierus dauzīt un ar izgāztiem alus vēderiem pret leišiem spēlēt. Te nu arī tas lielais hokejs beidzas.
Leišiem Elektrēnos jau ar tikko pagrūda. Liekas, ka spēļu ir par daudz.. sastāvs jārausta, bet iespējams kāds jau no šī sastāva ir hokeju atēdies. Spēļu grafiks pat brīžiem sūrāks kā NHL.

     [+] [-]

, 2022-12-10 10:42, pirms gada
zuzu rakstīja: Nevajag pārspīlēt - kuru interesē pusamatieru līgā (OHL) iespētais. Bet savukārt dalība Mestis ļauj reāli novērtēt mūsu līgas "spēku".
Esi bijis uz kādu no Mestis spēlēm? Papēti Mestis spēļu arēnas Somijā, apmeklējumu utt. Tāds OHL vien ir. Mums varbūt tikai vājākas spēļu arēnas - tāds bundžas ar soliem.
Jā, spēles kvalitāte ir augstāka, bet ne jau tik ļoti. Es teiktu, ka vismaz līdervienībām tur sastāvs tāds sabalansētāks, nobriedušāks.

     [+] [-]

, 2022-12-10 10:52, pirms gada
zuzu rakstīja: Nevajag pārspīlēt - kuru interesē pusamatieru līgā (OHL) iespētais. Bet savukārt dalība Mestis ļauj reāli novērtēt mūsu līgas "spēku".
fufelis... Kuru interesē novērtēt to mistisko "spēku" komandai, kura savākta no spēlētājiem, kuri nav spējušsi neko aatrast ārzemēs?

p.s. starp citu, Mestis arī ir pusamatieru līga, tur arī vismaz pusei spēlētāju hokejs nav pamatdarbs vai vienīgais ienākumu avots

     [+] [-]

, 2022-12-10 10:54, pirms gada
backstab rakstīja: Leišiem Elektrēnos jau ar tikko pagrūda. Liekas, ka spēļu ir par daudz.. sastāvs jārausta, bet iespējams kāds jau no šī sastāva ir hokeju atēdies. Spēļu grafiks pat brīžiem sūrāks kā NHL.
pagrūda jau Zemgales otrais sastāvs - tas, kurš pārsvarā JAHLā ikdienā spēlē https://lhf.lv/lv/match/16685 .

     [+] [-]

, 2022-12-10 19:14, pirms gada
backstab rakstīja: Esi bijis uz kādu no Mestis spēlēm? Papēti Mestis spēļu arēnas Somijā, apmeklējumu utt. Tāds OHL vien ir. Mums varbūt tikai vājākas spēļu arēnas - tāds bundžas ar soliem.
Jā, spēles kvalitāte ir augstāka, bet ne jau tik ļoti. Es teiktu, ka vismaz līdervienībām tur sastāvs tāds sabalansētāks, nobriedušāks.
Kāds spēļu kvalitātei sakars ar arēnu lielumu un apmeklējumu ? Patīk tas vai nē , bet ja OHL čempionvienība ir Mestis lejasgalā, tad runāt par to ka tās ir spēkos līdzīgas līgas ir nepareizi.