Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Stipičs izceļ "Twente" totālo futbolu: ''Stabila un atraktīva komanda''

Agris Suveizda

Stipičs izceļ "Twente" totālo futbolu: ''Stabila un atraktīva komanda''
Aleksandrs Romašins, Kristaps Zommers un Tomislavs Stipičs. Foto: Zigismunds Zālmanis/rigafc.lv

Latvijas futbola virslīgas līdervienība "Riga" rītvakar aizvadīs UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijas trešās kārtas pirmo spēli, Enshedē viesojoties pie Nīderlandes piektā spēcīgākā kluba "Twente".

"Rīga" centra aizsargs Antonijs Černomordijs: "Iepriekšējās divās dienās ļoti labi sagatavojāmies pretiniekiem. Analizējām, un treneris visu izstāstīja, kā labāk spēlēt aizsardzībā un uzbrukumā, kādas ir viņu stiprās un vājās puses. Esam ļoti labi sagatavojušies un gaidām rīt lielu spēli, lielu cīņu. Komandu līmeņus grūti salīdzināt, jo mēs spēlējam Latvijas čempionātā, bet viņi – Nīderlandes. Viņiem patīk spēlēt ar bumbu - arī mums patīk spēlēt ar bumbu. Mēs spēlējam uzbrūkošu futbolu – arī viņi spēlē uzbrūkošu futbolu. Abas komandas grib kontrolēt bumbu, tādēļ spēle rīt būs ļoti interesanta. Tas ir labi, ka iepriekšējās kārtas nebija vieglas. Tagad ticam saviem spēkiem – jā, "Twente" būs stiprāka par līdzšinējiem pretiniekiem, bet arī mēs esam stipri. Jārealizē savi momenti – viss ir mūsu pašu rokās."

"Riga" galvenais treneris Tomislavs Stipičs: "Černo runāja ļoti pārliecinoši. Ja viņš ir tik pārliecināts, tad arī es varu būt pārliecināts par savu komandu, taču esmu nedaudz vecāks un varu būt arī prātīgāks. Gribam parādīt savu kvalitāti gan ar bumbu, gan bez tās, bet būs arī brīži, kuriem mums būs jātiek pāri un kuros nāksies ciest, jo "Twente", protams, ir liels klubs. Analīzē redzējām, ka tā spēlē ļoti tipisku Nīderlandes futbolu – totālo futbolu. Tai ir ļoti inteliģenti spēlētāji – abi centra pussargi, zemuzbrucējs, bet flangos tai ir liels ātrums un daudz radošuma. Un "Twente" arī spēlē gudri, nezaudē galvu – pie 1:0 neskrien uz priekšu, bet gan saglabā labu spēles līdzsvaru. Stabila un atraktīva komanda – liels izaicinājums.

Iepriekšējo spēli pirms dažām dienām aizvadījām uz mākslīgā seguma [Salaspilī], un uz šo maču, šķiet, bija arī pāris "Twente" skautu, kuri var labi ieskicēt atšķirību starp Eiropu un mūsu pasauli. Godīgi sakot, nezinu, ko gaidīt no rītdienas spēles. "Twente" būs mājiniece, centīsies spēlēt savu futbolu un mūs iespiest aizsardzībā, tādēļ treniņos arī jau iespēlējām, piemēram, spēlētāju skaita dubultošanu flangos – būs svarīgi aizvērt laukuma malas.

Tā, ka mūsu līgā gandrīz vienmēr spēlējam pretinieku laukuma pusē un gandrīz nekad – aizsardzībā, protams, būs sāncenšu priekšrocība. Izņemot dažas līdzvērtīgas spēles, pārējās mums ir jāpieņem lēmumi ar bumbu – kur piespēlēt, kurām zonām uzbrukt, kur veidot skaitlisko pārsvaru. Te mums būs jāaizstāvas, kas mums būs kaut kas jauns. Aizsardzībā neesam tik labi kā uzbrukumā, bet centīsimies būt disciplinēti un mierīgi. Komandai jau teicu, ka rītvakar mums visu vajadzēs darīt ātrāk, nekā ierasts. Aizsardzībai, lēmumu pieņemšanai, komunikācijai – visam jābūt instinktīvam. Ja, izejot laukumā, vajadzēs domāt, kur jāskrien un kas jādara, tas prasīs pārāk daudz laika. Ticu, ka būs laba spēle un ka "Riga" nekad neies laukumā tikai aizsargāties – centīsimies spēlēt arī savu futbolu. Lai uzvarētu, mums vajadzēs nedaudz veiksmes, visus spēlētājus labā noskaņojumā un dažus vājos posmus "Twente" komandā. Futbols ir neparedzama spēle."

Trešās kārtas pieteikumā iekļauti arī savainotie Raivis Jurkovskis un Luiss Iveriko, kā arī Elbašīrs Ngoms, kurš iepriekšējā kārtā jau pirmajā puslaikā gāja uz maiņu un guva uzvaras vārtus pagarinājuma izskaņā: "No nosauktā trio sāks maksimums viens. Situācija ir sarežģīta, un mēs arī neriskēsim, jo šī būs tikai pirmā spēle." Tiešraidi rītvakar varēsiet vērot portālā Sportacentrs.com un TV4 kanālā.

     [+] [-]

, 2023-08-10 10:12, pirms 11 mēnešiem
Iepriekšējo spēli pirms dažām dienām aizvadījām uz mākslīgā seguma [Salaspilī], un uz šo maču, šķiet, bija arī pāris "Twente" skautu, kuri var labi ieskicēt atšķirību starp Eiropu un mūsu pasauli.

Labi sacīts.Jau 32 gadi pagājuši pēc neatkarības atgūšanas,bet futbola infrastruktūrā,skatītāju apmeklētības ziņā un ,protams, futbola meistarības līmeņa ziņā joprojām esam"mūsu pasaulē" un līdz Eiropai kā līdz mēnesim.Pat stadions nav atbilstošš,kurā aizvadīt,teiksim čempionu līgas grupu turnīru.Tiesa,līdz kuram arī kā līdz mēnesim.Tāda nu ir tā mūsu skarbā realitāte.Ko te runāt,ja vēl Latvijā dažos"stadionos" futbola tablo vēl pagājušā gadsimta līmenī,kur rezultātu maina ar roku.Arī pilsētā ar "nākotni" pēdējās trīs spēles 1.līgā tā notika.Par mākslīgo apgaismojumu pat nerunāšu.