Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Par mēģinājumu ietekmēt spēles rezultātu piespriež 200 stundas sabiedrisko darbu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Par mēģinājumu ietekmēt spēles rezultātu piespriež 200 stundas sabiedrisko darbu
Jūrmalas "Spartaks". Foto: Optibet Virslīga

Rīgas apgabaltiesa trešdien par mēģinājumu manipulēt ar Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Čempionu līgas kvalifikācijas spēles rezultātu apsūdzētajam Ruslanam Bagirovam piesprieda 200 stundas sabiedrisko darbu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Rīgas apgabaltiesa trešdien pilnībā atcēla Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas 2022.gada 9.maija spriedumu, ar kuru Bagirovs viņam inkriminētajā noziedzīgajā nodarījumā bija atzīts par nevainīgu. Apelācijas instances tiesa lietu izskatīja saistībā ar prokurores iesniegto apelācijas protestu slēgtās tiesas sēdēs.

Ar Rīgas apgabaltiesas spriedumu apsūdzētais atzīts par vainīgu pret viņu celtajā apsūdzībā pēc Krimināllikuma 15.panta ceturtās daļas un 212.1 panta trešās daļas jeb par mēģinājumu manipulēt ar sporta organizācijas rīkotām sporta sacensībām, ja tas izdarīts lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Par to viņš sodīts ar sabiedrisko darbu uz 200 stundām.

Pašlaik par pilna nolēmuma pieejamības dienu noteikts 2.aprīlis. Desmit dienu laikā nolēmumu varēs pārsūdzēt kasācijas kārtībā.

Vīrietis apsūdzēts par mēģinājumu 2018.gada jūlijā ietekmēt rezultātu UEFA rīkotajā Čempionu līgas kvalifikācijas pirmās kārtās atbildes spēlē starp tā gada Latvijas futbola virslīgas uzvarētāju Jūrmalas klubu "Spartaks" un Serbijas čempioniem Belgradas "Crvena Zvezda".

Pirmā cīņa Rīgā toreiz noslēdzās neizšķirti 0:0, bet Belgradā Rajko Mitiča vārdā nosauktajā stadionā "Spartaks" mača beigās ielaida divus vārtus un divu maču summā cieta neveiksmi ar rezultātu 0:2.

Vīrietis ir apsūdzēts par to, ka pirms atbildes spēles Belgradā uz "Spartaka" pārstāvja mobilo tālruni aplikācijā "Whatsapp" nosūtīja balss ziņu krievu valodā, piedāvājot konkrētas naudas summas par atbilstošiem spēles rezultātiem.

Par divu vārtu ielaišanu piedāvāti 25 000, bet par četriem vārtiem - aptuveni 50 000. Balss ziņā gan konkrēta valūta nav minēta, taču apsūdzībā norādīts, ka summas atbilstot Latvijas noteikto minimālo mēnešalgu kopsummai.

Prokuratūra norāda, ka apsūdzētais mēģinājis izdarīt manipulācijas, piedāvājot materiālas vērtības lielā apmērā, lai tādā veidā ietekmētu minētās spēles rezultātu.

Krimināllikums par šādu nodarījumu paredz brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, sabiedrisko darbu vai naudas sodu.

     [+] [-]

, 2024-03-21 07:08, pirms mēneša
25000/50000 eiro un 200 stundas - visi cipari smieklīgi mazi.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-21 07:09, pirms mēneša
kakoj plohoj maļčik etot latvijec rašlančik , vov

  +4 [+] [-]

, 2024-03-21 07:48, pirms mēneša
Pavasaris, parki jāsakopj, nu tad uz priekšu…ar grābekli rokās👍

  +3 [+] [-]

, 2024-03-21 10:31, pirms mēneša
gircc rakstīja: Pavasaris, parki jāsakopj, nu tad uz priekšu…ar grābekli rokās👍
Sabiedriskās tualetes arī varētu patīrīt.

     [+] [-]

, 2024-03-21 18:04, pirms mēneša
Un te baigi veči, ja man būtu iespēja es arī pa kluso manipulētu ar rezultātiem un ietekmētu spēli, klauni ibio!