Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

"Kurbads" un "Prizma" uzvar pirmajās ceturtdaļfināla spēlēs

"Kurbads" un "Prizma" uzvar pirmajās ceturtdaļfināla spēlēs
HK "Prizma" izslēgšanas spēles sāk ar uzvaru 3;2 pār HK "Zemgale/LLU"
Foto: Ruslans Antropovs

Otrdien, 8. martā ar spēlēm Ogrē un Jelgavā sākās Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta izslēgšanas cīņas. Pērnās sezonas vicečempioni HK "Kurbads" savā laukumā ar 7:2 uzvarēja HS "Rīga", savukārt HK "Prizma" spraigā cīņā izbraukumā ar 3:2 pārspēja HK "Zemgale/LLU". Otrās sērijas spēles tiks aizvadītas trešdien. Abu spēļu sākums plkst. 19:30.

Regulārajā čempionātā no piecām savstarpējām spēlēm trijās pārāki izrādījās „Zemgales/LLU” hokejisti (3:2, 3:2, 6:3), bet divreiz panākumu izcīnīja „Prizma” (2:1 „bullīšos” un 4:1). Savukārt pirmajā izslēgšanas spēļu sērijas mačā HK "Prizma" saspringtā cīņā ar 3:2 (1:1, 2:1, 0:0) izbraukumā pieveica "Zemgale"/LLU. Spēles piektajā minūtē viesi tomēr atklāja rezultātu – precīzi meta Miķelis Freimanis (1:0). Drīzumā jau vairākumā nokļuva "Zemgale"/LLU, kas vairāk nekā minūti varēja spēlēt piecatā pret trim un pēc ceturtā pretinieka atgriešanās uz ledus panāca izlīdzinājumu. To izdarīja Didzis Jansons (1:1). 22. minūtē Sandis Grīnbergs atguva "Prizmai" vadību (2:1), bet pēc trim minūtēm Kristaps Millers atjaunoja neizšķirtu (2:2). Otrās trešdaļas otrajā pusē "Zemgale"/LLU īsā laikā citu pēc cita nopelnīja trīs noraidījumus, un Eduards Hugo Jansons, viesiem spēlējot piecatā pret četriem, 39. minūtē vēlreiz izvirzīja vadībā "Prizmu" (3:2). Spēles beigās viesi pārsvaru noturējaun pārņēma vadību sērijā ar 1-0.

Otrajā sērijas spēlēHK "Kurbads" savā laukumā ar 7:2 (4:0, 0:1, 3:1) apspēlēja HS "Rīga". Uzvarētājiem divus vārtus guva Rihards Remiņš, bet ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Gatis Gricinskis, vieni vārti Jurim Štālam, Aleksandram Kerčam junioram, Mārim Zembergam un Tomam Blukam. Rīdzinieku rindās precīzi meta Ņikita Tomilovs un Jevgēņijs Datsiks.

Izslēgšanas spēļu kalendārs:

Ceturtdaļfināli:
Otrdiena, 8. marts
(3.) HK Kurbads - (6.) HS Rīga 7:2
(4.) HK Zemgale/LLU - (5.) HK Prizma 2:3

Trešdiena, 9. marts
(3.) HK Kurbads - (6.) HS Rīga
(4.)HK Zemgale/LLU - (5.) HK Prizma

Piektdiena, 11. marts
(5.) HK Prizma - (4.) HK Zemgale/LLU

Sestdiena, 12. marts
(6.) HS Rīga - (3.) HK Kurbads

Svētdiena, 13. marts ja nepieciešams
(6.) HS Rīga - (3.) HK Kurbads
(5.) HK Prizma - (4.) HK Zemgale/LLU

Otrdiena, 15. marts ja nepieciešams
(3.) HK Kurbads - (6.) HS Rīga
(4.)HK Zemgale/LLU - (5.) HK Prizma