Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

"Bayer" sola ievērojamas izmaiņas sastāvā vasaras transfēru periodā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Bayer" sola ievērojamas izmaiņas sastāvā vasaras transfēru periodā
Šavi Alonso. Foto: picture alliance/SvenSimon/Scanpix

LETA--DPA. Vācijas Bundeslīgas futbola klubs Leverkūzenes "Bayer" vasarā veiks nozīmīgas izmaiņas komandas sastāvā, paziņojis vienības sporta direktors Simons Rolfess.

"Vienību noteikti gaida lielas izmaiņas," ceturtdien sporta laikrakstā "Kicker" citēts Rolfess. "Vasaru izmantosim, lai atjauninātu sastāvu."

Pagājušajā sezonā "Bayer" Bundeslīgā ieņēma trešo vietu, taču šobrīd pēc 19 no 38 mačiem Leverkūzenes komanda ar 24 punktiem ieņem vien desmito vietu turnīra tabulā. Tāpat klubs piedzīvojis zaudējumu Vācijas kausa izcīņā jau pirmajā kārtā.

"Šī būs citādāka vasara par pagājušo," sola Rolfess. "Līdzšinējie līgumu ilgumi vien radīs lielas pārmaiņas. Mūsu pieeja atstāt visus spēlētājus bija neraksturīga "Bayer"."

"Atskatoties uz to, var teikt, ka lielākas pārmaiņas komandā būtu bijis labāk," norādīja sporta direktors. "Tomēr neticu, ka ir kāda perfekta recepte komandas komplektēšanā."

Pēc neveiksmīgā sezonas sākuma, kad pirmajās 12 spēlēs "Bayer" piedzīvoja astoņus zaudējumus, klubs veica galvenā trenera maiņu. Šveices speciālista Herardo Seoani Kastro vietā stājās bijušais Spānijas izlases pussargs Šavi Alonso. Viņa vadībā komanda izcīnīja piecas uzvaras pēc kārtas, taču pēdējos divos Bundeslīgas mačos atkal piedzīvoti zaudējumi.

Rolfess skaidro, ka izmaiņas sastāvā būs noteikti un nebaidās no tā, ka vienību varētu gribēt atstāt tādi spēlētāji kā Francijas izlases malējais pussargs Musa Diabī vai nīderlandiešu labās malas aizsargs Džeremijs Frimpongs.

"Ar daudziem spēlētājiem mums ir ilgtermiņa līgumi, tāpēc varam gandrīz visiem pateikt "nē" [pārejai uz citu komandu]," piebilda Rolfess. "Tādēļ esmu mierīgs."

Nākamo spēli "Bayer" aizvadīs sestdien, kad viesos tiksies ar 14. pozīcijā esošo "Hoffenheim" komandu, kurai šosezon bundeslīgas ietvaros savā laukumā zaudēja ar 0:3.

     [+] [-]

, 2023-02-10 08:00, pirms gada
Protams, ka vajag. Lai Baijernlīgā nebūtu tāda konkurence par otro vietu. Kas tā par lietu, ka Union no Baijerna atpaliek tikai par vienu punktu?
Baijernam vajag nopirkt Union labāko spēlētāju, bet citam komandām - vajag uzvarēt to Union, atņemt viņam punktus. Lai baijern atkal uzvar savā līgā